Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

KX sterowniki piękna sprawa !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yoshi: Zgadzam sie. Ja zadnych zmian w dziwieku nie zauwazylem. Moze jestem jakis gluchy, albo co.

Autosugestia moze zdzialac cuda. Czasem na odbior muzyki wplyw ma humor w jakim jestesmy i czy jestesmy zmeczeni, czy nie. Zawsze bylem troche sceptycznie nastawiony do takich wynalazkow, ale to nie zmienia faktu, ze foobara uzywam, bo wydaje mi sie wygodny .

To tyle z mojej strony. Osobiscie uwazam, ze takie dyskusje nie niosa nic w sobie i sam sie dziwie, ze zabieram glos. Chyba naprawde sie musze nudzic .

Zycze milego wieczoru.

Skomentuj

nie porównywałem bezposrednio KX z Creativem. Na próbe zainstalowałem foobar na creativie i róznicy nie było wiec doinstalowałem KX. Załaczyłem ASiO i porównałem FB+ASiO+KX z WinAmp+KX i róznica była i nie było to urojenie, poprostu na FB...... pojawiały się jakieś dźwieki tła, potem szukałem ich na winampie i były ale ciszej. W sumie można powiedziec że dźwiek na Winampie mniej sie narzucał i był bardziej zrównowazony co powinno być tłem to było tłem. Jendak po kilku kawalkach zostałem przy konfiguracji FB+ASiO+KX. I narazie się jej trzymam.........

Skomentuj

A mi sie nie chce bawić w to :) wole Winampa plus Enchancer i z tego jestem zadowolony :) proste w obsłudze i tyle a nie jakies miksowanie sterami przełaczanie wtyczek w foobarze i takie tam

Skomentuj

Zombal, he he..Oczywiście masz racje,każdy robi to co uważa za stosowne.Prawda jest jednak tylko taka że żadna karta w kompie nie bedzie dawać dźwieku zgodnego z HI-FI,no może USB ale to inna sprawa.Sam się rozglądam za jakimś porządnym wzmakiem,jakiś HK lub Denon ew.Marantz plus dobry napęd.
          Komp to w sumie taki wypasiony walkman.
          PZDR

Skomentuj

W zupełności sie z tobą zgadzam umberto, i dlatego zbieram na jakiś porządny CDek, oczywiście w cenie odpowiedniej jak na moje dochody (studenckie czyt. zerowe) ;-)

Skomentuj

moze dek fishera :] tylko jego wada czyta tylko orginalne plyty... ale ma zajebista jakosc w porownaniu do tanich soniakow ktore "maja plaskikowy" dziwiek

Skomentuj

Ja tam ekspertem nie jestem, ale co do różnicy między winampem a foobarem to jest jedno wytłumaczenie różnicy brzmienia. Większość kart przetwarza z częstotliwością próbkowania 48 kHz podczas gdy większość kawałków ma 44,1 kHz, więc gdzieś to musi być przeliczone. Karty robią to raczej kiepsko. Foobar dysponuje ponoć lepszym algorytmem poza tym operuje na słowach 32 bitowych.

Skomentuj

Kolejny bład . Resalmper w foobarze nie polepsza jakości tylko zwiększa kompatybilność. Bez resamplera nie odpalisza asio .

Skomentuj

Dziwne bo zwykle nie używam resamplera i ASIO mi chodzi dlatego że jest ustawione na 44100 a większość audio jakiego słucham jest z częstotliwością 44100

pozdrawiam!

Skomentuj

Procesory DSP Emu 10k1 i 10k2 na kartach Creativa pracują z częstotliwością próbkowania 48kHz więc najpierw muszą wykonać resampling. A z tego co czytałem robią to nienajlepiej. Foobar wykorzystuje resampler SSRC który jest podobno bardzo dokładny.

Skomentuj

Ja tez juz jakis czas temu olałem winampa! foobar jest o wiele lepszy, jezeli nie w jakosci to w obsludze, pamieciożerności :P itp. choć swoją drogą uważam, że jakość odtwarzania też ma lepszą (dokładniejszy equalizer). A karte mam zintegrowaną nvidia soundstorm! nie narzekam! kodowanie DD itp.

Skomentuj

Ja foobara używam tylko do mpc być może foobar +asio to mity ja osobiście przy odsłuchu na foobarze, a winampie nie widzę znaczącej różnicy. Różnicę widże tylko przy zmianie:

1. standardowe stery creativa >> kx-y
                          2. przeróbka wav na mp3 >> przeróbka wav na mpc

Skomentuj

a ja nie uzywam korektora w winamopie i gra dobrze, a co do foobara nie podobam i sie gdyz nie ma skrutóww klawiszowych

Skomentuj

Jak to nie ma skrótów klawiszowych??? możesz sobie przypisać pod skróty praktycznie wszystko. Nie no takie argumenty mnie rozwalają. Ja nie używam łinampa bo okno jest węższe niż w foobarze :P

p.s. Foobar: Preferences->core->keobard shortcuts

pozdrawiam!

Skomentuj

a ja uzywam foo i jestem z tego dumny! :-)
                                zwlaszcza na skorce foopilot one wygląda... miodzio.

wkurza mnie tylko jedna, jedyna rzecz... brak mozliwosci powrotu do poprzedniej piosenki w trybie losowym.

Skomentuj

Grze , a do tego jest odpowiednia wtyka :) foo_shuffle chyba cos takiego....(Shuffle Control)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X