Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny problem z STXem i głośnikami....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Bartuś
    Po prostu chodzi mi o to, że stx przejął forum w każdym temacie dot. [jaki głośnik] pada odrazu stx. Ale macie racje nie potrzebnie sie czepiam i nie mówie tego w ironi.
    tak jak pisalem wyzej masz odp. dlaczego tak sie dzieje ale masz racje jest masa innych glosnikow ale nie w takich niskich cenach :)

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Bartuś
      Po prostu chodzi mi o to, że stx przejął forum
      tak, masz racje.
      za chwile przejma kontrole nad elektroda, audiostereo itp itd az w koncu zawladna CALA POLSKA :!: :!: :!:
      :twisted: :twisted: :twisted:

a tak na powaznie
      Bartuś, glupoty piszesz i nie pomyslisz logicznie odrobine szerzej...
      czyli wg twojego rozumowania kilka lat temu kontrole nad forum przejeli czesi? bo wszedzie byly polecane TVMy :P
      pomysl logicznie :!:
      ludzie chca tanich glosnikow wiec je dostaja
      TVMow juz obecnie nikt nie poleca bo nikt ich nie sprowadza za obecna cene...
      tonsil leci w kulki i utrudnia nabycie wlasnych glosnikow. pomijajac fakt ze sa za drogie w porownaniu do tego co soba reprezenuja (wiekszosc)
      tangbandy sie nie sprzedaja bo drogie, chinskie i malo zwrotnic
      daytony "malo znane"
      a na seas'a to juz trzeba miec wiecej kasy :P (no i zaraz znowu sie zacznie ze seas najlepszy na wszsytko :P )

Skomentuj

I to mnie wkurza w naszym kraju, że ludzie nie potrafią docenić tego co własne a pchają się na zagraniczne nie koniecznie leprze. Bartuś daj przykład zagranicznych głośników które za taką cenę zagrają tak jak nasze STX-y.

Skomentuj

Zamieszczone przez PIRUL
          I to mnie wkurza w naszym kraju, że ludzie nie potrafią docenić tego co własne a pchają się na zagraniczne nie koniecznie leprze. Bartuś daj przykład zagranicznych głośników które za taką cenę zagrają tak jak nasze STX-y.
          Taka prawda, brakuje nam tego co maja w swoim charakterze niemcy. Wychwalaja wszystko co niemieckie chociaz nie zawsze dobre. Kupuja swoje produkty i kasa sie kreci.
          Jakby przykleic nakleiki skanspika do AWX to by ludzie lykali za x2 drozej i jeszcze mlaskali jaka okazja i taniocha.

Skomentuj

Nie na temat...
            Pogromca mitow, bo wiesz jak to jest. Jak chodzi o Niemca to postawimy go jako przykład dbania o własne interesy. Jeśli tak samo zacznie postępować Polak to od razu naraża się na posądzenie (przez innych Polaków oczywiście) o narodowosocjalistyczne zapędy - jeszcze nie doszedłem do tego dlaczego tak jest... póki co czekam na dostawę z STX'a

A co do posądzeń o "forum stx'owskie" - cóż, no można w ramach testu - tak przez miesiąc - na pytania typu "jakie głośniki do kolumn do 300 zł" proponować te >>lepsze, zagraniczne<<. Z pewnością każdy skorzysta a i forum zyska na poprawności politycznej - bo przecież nikt nie chce być nacjonalistą.

ploter, prześlij może STX'owi linka do tego tematu - z pewnością ich to mocno zmotywuje do szybkiego działania. A może i w przyszłości postarają się o lepsze pakowanie głośników - a wtedy każdy na tym skorzysta. Na AH był opisywany podobny problem z szerokopasmówkami F155 i z tego co pamietam tam wszystko zakończyło się z korzyścią dla wszystkich stron.

Skomentuj

Pogromca mitowmówisz masz:
              szerokopasmowiec stx-a F155 będzie dostępny u "Helmutów"
              >> lancaster, 2010-08-05 16:25:31
              Głośniki będa dostępne w Spectrumaudio.de od przyszłego tygodnia :

http://www.spectrumaudio.de/

Cena 85 Euro/szt
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak dla ścisłości to chyba warto napisać że STX składa te głośniki w całości z chińskich części w "garażu", Panowie patrioci...

Skomentuj

Nie na temat...
                  No ale o czym to ma świadczyć? Taki np Bernard Salabert z PHY-HP składa głośniki w szopie w pagórkowatym terenie na południu Francji a sprzedaje je na całym świecie w cenach od kilkuset do prawie dwóch tysięcy euro za sztukę. Cena pewnie nie jest wyznacznikiem jakości no ale zakładam, że pewnie są to dobre głośniki bo chyba mu schodzą... Niestety sam nie miałem okazji ich posłuchać.

A skoro taka krytyka wyrobów (chodzi o nową serię) STX'a - w czym są gorsze od Seasów albo innych zachodnich? Tylko konkrety jakieś bo >>posłuchaj sobie seasa to zobaczysz<< to nie jest dla mnie żaden wyznacznik. Ja STX'a nie bronię ale jak już krytykować to niech ta krytyka będzie jakoś uzasadniona a nie, że składane w garażu to !@#jowe.

Skomentuj

podstawowy problem jest taki że każda seria głośników będzie miała inne odchyłki parametrów niż ustawa przewiduje bo kolejne partie resorów membran czy cewek już są inaczej trochę zrobione

tak samo z AWXem na początku była matowa kopułka przeciwpyłowa teraz jest jakaś świecąca się

szkoda że w polsce nigdy ni będzie tak jak trzeba bo każdy chce się pieniędzy najeść

przecież tonsil ma dobre zaplecze techniczne ale co z tego jak tam już nie ma wykwalifikowanych inżynierów i tam już nic dobrego nie powstanie :(

tyle z patriotyzmu i offtopa

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
                      Tak dla ścisłości to chyba warto napisać że STX składa te głośniki w całości z chińskich części w "garażu", Panowie patrioci...
                      to ja proponuje udac sie tam i odswiezyc swoja wiedze
                      obecnie coraz wiecej produktow jest z polski!
                      np GDM AWX (jeszcze go nie ma w sprzedazy) ma byc w 100% produkowany w polsce!

Zamieszczone przez scythe1123
                      przecież tonsil ma dobre zaplecze techniczne ale co z tego jak tam już nie ma wykwalifikowanych inżynierów i tam już nic dobrego nie powstanie
                      inzynierowie sa. dobrzy pracownicy tez. ale ich bledem jest to co czesto w polsce - zarząd :P
                      siedza na gorze debile z papierkiem od ekonomi i glupio kase licza ;]

Skomentuj

Nie na temat...
                        podobno inżynierowie którzy pracowali w protonsilu już nie pracują w nowym tonsilu...

Skomentuj

podstawowy problem jest taki że każda seria głośników będzie miała inne odchyłki parametrów niż ustawa przewiduje bo kolejne partie resorów membran czy cewek już są inaczej trochę zrobione

tak samo z AWXem na początku była matowa kopułka przeciwpyłowa teraz jest jakaś świecąca się
                          Ble ble ble.... Jakbyś zapytał czemu tak jest to byś wiedział. Jak wyszły AWXy to jeden z pierwszych je miałem. Przyszły kopułki matowe a wysokotonowe miały czarną membrankę. Jak zamówiłem komplet do 2,5 drogi kopułka była świecąca i wysokotonowce mają już w jakimś stopniu przezroczystą membranę... Więc zapytałem o co chodzi. Otrzymałem odpowiedź, że to tylko zabieg kosmetyczny i zmieniony lakier ma taki wpływ jak wybór lakieru po fornirowaniu na kolumny...

Czepiasz się rzeczy o których nawe chwili się nie zastanowisz :wink:

Skomentuj

i o czym to ma świadczyć albo co zmienić bo nie rozumiem...
                            Zamieszczone przez Pawel S.
                            np GDM AWX (jeszcze go nie ma w sprzedazy) ma byc w 100% produkowany w polsce!
                            kosze miały być polskie ale z tego co wiem nie będą bo na realizację czekać trzeba pól roku
                            Zamieszczone przez Pawel S.
                            siedza na gorze debile z papierkiem od ekonomi i glupio kase licza ;]
                            bo dla nich liczy się kasa w której część nie wchodzi pasja
                            ci ludzie nie mają zainteresowań w tym co robią

[ Dodano: 2010-08-10, 23:21 ]
                            dolphin123, byłeś szybszy :wink:
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ja poproszę moda o posprzątanie tu trochę temat jest o moim konkretnym przypadku, a zrobił się burdel jak zwykle

Choćby nawet i głośniki byłyby składane w chlewie a świnia robiłaby pomiary kręcąc ogonkiem to nie chodzi w Tym temacie jak powstają głośniki tylko co się może przydarzyć każdemu z nas...

I nigdy do firmy STX nie będę rościł problemów, bo jak na głośniki które Oni produkują to jest ok, poza odosobnionymi przypadkami...

Głosnik wypchnięty ewidentnie jest krzywo sklejony bo nawet na obwodzie membrany (nie zawieszenia a membrany) jest krzywo...

Kupcie sobie Etona 7 calowego 7-360/37 HEX 549,00 PLN (brutto)
                              I niech przyjdzie do was ze źle wklejoną kopółką... lub pęknietym zawieszeniem.... też powiecie że Eton to bubel, że głosniki składają w podziemiach ??

Skomentuj

normalna firma nie powinna dopuścić do czegoś takiego ale zdarzają się przypadki

dolphin123, może i zmieniają wygląd na bardziej tandetny no ale to budzi zaufania ku firmie a wrecz przeciwnie, a może ci taki kit napisali bo teraz kto inny robi im te kopułki

Skomentuj

scythe1123 jak zmieniają to właśnie nie na bardziej tandetny, takie raczej założenie firmy... Co do wysokotonowych - różnicy nie słyszę, więc proszę przyjdź i powiedz mi że jednak Ty słyszysz zmianę pigmentu.

Skomentuj

a skąd ja mam wiedzieć czy to pigment się zmienił czy w ogóle cały materiał kopułki

powiedz mi co ma zrobić człowiek który kupił powiedzmy komplet w pierwszej serii ale coś mu się stało z głośnikiem i co teraz będzie miał dwa inaczej wyglądające głośniki?

jak się zachciało im zmieniać wygląd mogli by wydać wersję o innym wyglądzie pod trochę inna nazwą

Skomentuj

scythe1123, bo głośniki powinno się zmieniać parami tak jak amortyzatory w samochodzie albo opony...
                                      między innymi dlatego...
                                      uprzedzę twoje następne pytanie..
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a skąd ja mam wiedzieć czy to pigment się zmienił czy w ogóle cały materiał kopułki
                                        Przecież Ci napisałem, że to wyjaśniałem...
                                        powiedz mi co ma zrobić człowiek który kupił powiedzmy komplet w pierwszej serii ale coś mu się stało z głośnikiem i co teraz będzie miał dwa inaczej wyglądające głośniki?
                                        Zgadnij... Piszesz do STXA, że masz teraz dwa różne i wielki problem. Myślisz, że go nie rozwiążą ? Ile transakcji z STXem miałeś, że takie Twoje wnioski ?
                                        jak się zachciało im zmieniać wygląd mogli by wydać wersję o innym wyglądzie pod trochę inna nazwą
                                        z powodu zmiany nie wpływającej na nic...? Lepiej tak niż później grono osób miałoby ich wyśmiać za to że tworzą nowe modele po zmianie lakieru... :lol: Trochę przesadzasz...

Skomentuj

tonsil robił jeden głośnik pod kilkoma odmianami i je rożnie nazywał i jakoś nikt tego nie wyśmiewał

o ile STX będzie tak wspaniałomyślny że weźmie od klienta jego "stary" model głośnika i da nowy, no bo jak mają mu dać taki sam, czyli wersje poprzednią, skoro już produkują "nową"

Zamieszczone przez dolphin123
                                          z powodu zmiany nie wpływającej na nic...?
                                          jak na nic przecież głośnik już inaczej wygląda jest wiele osób którym ważne są walory wizualne (tym bardziej ich żonom )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X