Zamieszczone przez Bartuś
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dziwny problem z STXem i głośnikami....
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez BartuśPo prostu chodzi mi o to, że stx przejął forum
za chwile przejma kontrole nad elektroda, audiostereo itp itd az w koncu zawladna CALA POLSKA :!: :!: :!:
:twisted: :twisted: :twisted:
a tak na powaznie
Bartuś, glupoty piszesz i nie pomyslisz logicznie odrobine szerzej...
czyli wg twojego rozumowania kilka lat temu kontrole nad forum przejeli czesi? bo wszedzie byly polecane TVMy :P
pomysl logicznie :!:
ludzie chca tanich glosnikow wiec je dostaja
TVMow juz obecnie nikt nie poleca bo nikt ich nie sprowadza za obecna cene...
tonsil leci w kulki i utrudnia nabycie wlasnych glosnikow. pomijajac fakt ze sa za drogie w porownaniu do tego co soba reprezenuja (wiekszosc)
tangbandy sie nie sprzedaja bo drogie, chinskie i malo zwrotnic
daytony "malo znane"
a na seas'a to juz trzeba miec wiecej kasy :P (no i zaraz znowu sie zacznie ze seas najlepszy na wszsytko :P )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PIRULI to mnie wkurza w naszym kraju, że ludzie nie potrafią docenić tego co własne a pchają się na zagraniczne nie koniecznie leprze. Bartuś daj przykład zagranicznych głośników które za taką cenę zagrają tak jak nasze STX-y.
Jakby przykleic nakleiki skanspika do AWX to by ludzie lykali za x2 drozej i jeszcze mlaskali jaka okazja i taniocha.
Skomentuj
-
Nie na temat...Pogromca mitow, bo wiesz jak to jest. Jak chodzi o Niemca to postawimy go jako przykład dbania o własne interesy. Jeśli tak samo zacznie postępować Polak to od razu naraża się na posądzenie (przez innych Polaków oczywiście) o narodowosocjalistyczne zapędy - jeszcze nie doszedłem do tego dlaczego tak jest... póki co czekam na dostawę z STX'a
A co do posądzeń o "forum stx'owskie" - cóż, no można w ramach testu - tak przez miesiąc - na pytania typu "jakie głośniki do kolumn do 300 zł" proponować te >>lepsze, zagraniczne<<. Z pewnością każdy skorzysta a i forum zyska na poprawności politycznej - bo przecież nikt nie chce być nacjonalistą.
ploter, prześlij może STX'owi linka do tego tematu - z pewnością ich to mocno zmotywuje do szybkiego działania. A może i w przyszłości postarają się o lepsze pakowanie głośników - a wtedy każdy na tym skorzysta. Na AH był opisywany podobny problem z szerokopasmówkami F155 i z tego co pamietam tam wszystko zakończyło się z korzyścią dla wszystkich stron.
Skomentuj
-
Pogromca mitowmówisz masz:
szerokopasmowiec stx-a F155 będzie dostępny u "Helmutów"
>> lancaster, 2010-08-05 16:25:31
Głośniki będa dostępne w Spectrumaudio.de od przyszłego tygodnia :
http://www.spectrumaudio.de/
Cena 85 Euro/sztJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Nie na temat...No ale o czym to ma świadczyć? Taki np Bernard Salabert z PHY-HP składa głośniki w szopie w pagórkowatym terenie na południu Francji a sprzedaje je na całym świecie w cenach od kilkuset do prawie dwóch tysięcy euro za sztukę. Cena pewnie nie jest wyznacznikiem jakości no ale zakładam, że pewnie są to dobre głośniki bo chyba mu schodzą... Niestety sam nie miałem okazji ich posłuchać.
A skoro taka krytyka wyrobów (chodzi o nową serię) STX'a - w czym są gorsze od Seasów albo innych zachodnich? Tylko konkrety jakieś bo >>posłuchaj sobie seasa to zobaczysz<< to nie jest dla mnie żaden wyznacznik. Ja STX'a nie bronię ale jak już krytykować to niech ta krytyka będzie jakoś uzasadniona a nie, że składane w garażu to !@#jowe.
Skomentuj
-
podstawowy problem jest taki że każda seria głośników będzie miała inne odchyłki parametrów niż ustawa przewiduje bo kolejne partie resorów membran czy cewek już są inaczej trochę zrobione
tak samo z AWXem na początku była matowa kopułka przeciwpyłowa teraz jest jakaś świecąca się
szkoda że w polsce nigdy ni będzie tak jak trzeba bo każdy chce się pieniędzy najeść
przecież tonsil ma dobre zaplecze techniczne ale co z tego jak tam już nie ma wykwalifikowanych inżynierów i tam już nic dobrego nie powstanie :(
tyle z patriotyzmu i offtopa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161Tak dla ścisłości to chyba warto napisać że STX składa te głośniki w całości z chińskich części w "garażu", Panowie patrioci...
obecnie coraz wiecej produktow jest z polski!
np GDM AWX (jeszcze go nie ma w sprzedazy) ma byc w 100% produkowany w polsce!
Zamieszczone przez scythe1123przecież tonsil ma dobre zaplecze techniczne ale co z tego jak tam już nie ma wykwalifikowanych inżynierów i tam już nic dobrego nie powstanie
siedza na gorze debile z papierkiem od ekonomi i glupio kase licza ;]
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123podstawowy problem jest taki że każda seria głośników będzie miała inne odchyłki parametrów niż ustawa przewiduje bo kolejne partie resorów membran czy cewek już są inaczej trochę zrobione
tak samo z AWXem na początku była matowa kopułka przeciwpyłowa teraz jest jakaś świecąca się
Czepiasz się rzeczy o których nawe chwili się nie zastanowisz :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123tak samo z AWXem na początku była matowa kopułka przeciwpyłowa teraz jest jakaś świecąca się
Zamieszczone przez Pawel S.np GDM AWX (jeszcze go nie ma w sprzedazy) ma byc w 100% produkowany w polsce!
Zamieszczone przez Pawel S.siedza na gorze debile z papierkiem od ekonomi i glupio kase licza ;]
ci ludzie nie mają zainteresowań w tym co robią
[ Dodano: 2010-08-10, 23:21 ]
dolphin123, byłeś szybszy :wink:Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
A ja poproszę moda o posprzątanie tu trochę temat jest o moim konkretnym przypadku, a zrobił się burdel jak zwykle
Choćby nawet i głośniki byłyby składane w chlewiea świnia robiłaby pomiary kręcąc ogonkiem
to nie chodzi w Tym temacie jak powstają głośniki tylko co się może przydarzyć każdemu z nas...
I nigdy do firmy STX nie będę rościł problemów, bo jak na głośniki które Oni produkują to jest ok, poza odosobnionymi przypadkami...
Głosnik wypchnięty ewidentnie jest krzywo sklejony bo nawet na obwodzie membrany (nie zawieszenia a membrany) jest krzywo...
Kupcie sobie Etona 7 calowego 7-360/37 HEX 549,00 PLN (brutto)
I niech przyjdzie do was ze źle wklejoną kopółką... lub pęknietym zawieszeniem.... też powiecie że Eton to bubel, że głosniki składają w podziemiach ??
Skomentuj
-
a skąd ja mam wiedzieć czy to pigment się zmienił czy w ogóle cały materiał kopułki
powiedz mi co ma zrobić człowiek który kupił powiedzmy komplet w pierwszej serii ale coś mu się stało z głośnikiem i co teraz będzie miał dwa inaczej wyglądające głośniki?
jak się zachciało im zmieniać wygląd mogli by wydać wersję o innym wyglądzie pod trochę inna nazwą
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123a skąd ja mam wiedzieć czy to pigment się zmienił czy w ogóle cały materiał kopułki
Zamieszczone przez scythe1123powiedz mi co ma zrobić człowiek który kupił powiedzmy komplet w pierwszej serii ale coś mu się stało z głośnikiem i co teraz będzie miał dwa inaczej wyglądające głośniki?
Zamieszczone przez scythe1123jak się zachciało im zmieniać wygląd mogli by wydać wersję o innym wyglądzie pod trochę inna nazwą
Skomentuj
-
tonsil robił jeden głośnik pod kilkoma odmianami i je rożnie nazywał i jakoś nikt tego nie wyśmiewał
o ile STX będzie tak wspaniałomyślny że weźmie od klienta jego "stary" model głośnika i da nowy, no bo jak mają mu dać taki sam, czyli wersje poprzednią, skoro już produkują "nową"
Zamieszczone przez dolphin123z powodu zmiany nie wpływającej na nic...?)
Skomentuj
Skomentuj