Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny problem z STXem i głośnikami....

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wydaje mi się, że jest to problem zapakowania. Głośniki powinny wrócić do siebie po czasie. Możesz je potrzymać w cieplejszym to szybciej guma wróci do siebie. Jeżeli to się nie stanie to reklamuj bo powód do reklamacji masz już od momentu otwarcia pudełka ale z czystej przyzwoitosci warto zaczekać i dać czas głośnikom zeby doszły do siebie.
    Jeżeli firma byle jak prakuje swoje produkty jednak o czymś to świadczy. Albo nie szanuje klienta albo swojego produktu .

Nie na temat...

Zamieszczone przez dolphin123
    Jak zamówiłem komplet do 2,5 drogi kopułka była świecąca i wysokotonowce mają już w jakimś stopniu przezroczystą membranę... Więc zapytałem o co chodzi. Otrzymałem odpowiedź, że to tylko zabieg kosmetyczny i zmieniony lakier ma taki wpływ jak wybór lakieru po fornirowaniu na kolumny...
    Przypomnę tylko niedawno roztrząsaną sprawę z podobną zmianą wizualną vif, gdzie niektórzy słyszeli podobno dramatyczne pogorszenie jakości brzmienia. Może słyszeli może nie, może to była tylko zmiana wygladu ale podziałała na psyche. Może STX ma racje że jest zo zmiana kosmetyczna i nie ma wpływu a może jak to czesto w polskich firmach bywa robi sie coś na pałę bo w końcu to tylko sie wyglądem troche różni...

Co do niemców to akurat oni mają powody to tego by swoje chwalić bo mają dużo dobrych produktów, chociażby visaton który robi znakomite głośniki. Mam tiw'y 200 racjonalnego na pomiarach i panowie, czapki z głów ale oba egzemplaże prosto z pudełka (podobno racjonalny je trochę wygrzewał) trzymaja fabryczne fs z różnicą między sobą mniejszą niż 1Hz ! Więc jak tu nie chwalić? Wykonanie nienaganne jak również opakowanie od głośnika.

Skomentuj

Benek161 masz do STX 10 min drogi więc uważam że chamskim wręcz debilnym i krótkowzrocznym zachowaniem jest Twój wpis na temat STX:

Tak dla ścisłości to chyba warto napisać że STX składa te głośniki w całości z chińskich części w "garażu", Panowie patrioci...
      1. Jestem w STX przynajmniej 2 razy w tygodniu (zajmuję się instalacjami kina domowego)
      Widzę ile produkują co produkują i z czego. Gdybyś miał choć odrobinę przyzwoitości to przyjechałbyś i zobaczył to samo ale jak widzę Twoje wpisy mają wyłącznie cel marketingowy!

2. Trzaskowski po namowie i wskazaniu tego wątku poprosił aby wytłumaczyć Tobie "i podobnym uwarunkowanym jasnowidzom", że elementy chińskie stanowią zaledwie 8% całości produkcji. Są to magnesy i blaszane kosze w 100%. Natomiast elementy stalowe, zdecydowana większość membran i koszy produkowana jest w Malezji i Indiach. Wszystkie cewki, obudowy (nie plastikowe), oraz część nabiegunników, koszy aluminiowych, resorów dolnych, małych membran etc są produkowane w STX w Józefowie. Druty nawojowe produkowane są w Japonii, kleje w Szwajcarii i USA. Najważniejsze jest oczywiście to że głośniki i kolumny są produkowane w naszym kraju!!!
      Do obróbki zewnętrznej membran używane są środki z Polskiej fabryki Kauczuków i Tworzyw Winylowych w Oświęcimiu oraz z kilku innych ośrodków badawczych w Europie.
      I przy okazji mam namówić Pana SZCZYtche aby napisł do OBR w oświęcimiu i zarzucił im "nadmierną tolerancję w tzw. "GLOSS" wobec wrażliwości żon na efekt refleksu świetlnego wynikającego z niepowtarzalnej połyskowości dot GDN oraz przejrzystości dot. GDWK :)

3. Benek161 napisałeś, że w garażu ale ja bardziej wierzę w to, że masz kompleks garażu. W Józefowie ludzie pracujĄ w biurach i pomieszczeniach produkcyjnych/magazynowych. STX ma teraz ponad 1000 mkw i według właściciela firma będzie rozbudowana na wiosnę przyszłego roku o następne 500mkw (ku Twojej rozpaczy zapewne)

3. Napisałeś "Panowie patrioci" wobec powyższych ale Jesteś w moim przekonaniu mośkiem pospolitym który usiłuje lansować chińską tandetę. Wiesz dlaczego? Pracuje tam kilkanaście osób w tym moi koledzy i żaden z nich nie ma skośnych oczu. Więc skoro piszesz bzdury nie poparte nawet jednym dowodem to ja również napiszę następujące domniemanieza to, że obrażasz innych:
      Jesteś sosobnikiem zrobionym w 100% przez chińczyka i na dodatek w garażu!

4. Właściciel oznajmił, że absolutnie nikt do dziś (do godzin popołudniowych) nie zgłaszał im problemów z jakimiś GDN- z serii SK. Pytanie do autora tego tematu - czy może Pan zrobić creen-a z elementami wysłanymi Pańskiego komputera? + sreen właściwości wysłanego "rzekomego" e-maila do STX? (proszę nie grzebać w ustawieniach daty :) )
      Oraz pytanie które miałem zadać - dlaczego w pierwszej kolejności nie zgłosił Pan tego faktu sprzedawcy lecz zaczął Pan drogę dochodznie swoich praw na forum które defacto takich praw Panu dać nie może?
      I już na koniec, jak powiedział szef STX - nic go już nie zdziwi w temacie reklamacji, ostatnio dostał głośniki nieudolnie poskładane (też serii SK) z części które można kupić na www.stx.pl. Klient za nim zwrócił zrobiona przez siebie tandetę, kupił zrobione oryginalnie przez STX 2 szt GDN-SK i zdjął z nich naklejki przyklejając na swoje "wytwory". Po sugestii ze strony STX, że nie są to oryginalne głośniki wykonane przez STX oznajmił, że jeżeli nie zostanie pozytywnie rozpatrzona jego reklamacja to ... On jest użytkownikiem pewnego forum i firmie STX może się to nieopłacać.

Pozdrawiam
      ... patriotę z Mińska, który chodzi w chińskich adidasach :)

p.s. Nowy1
      W Polinku są tylko chińskie głośniki typu Dayton tec. A Polink jest tylko handlowcem ich że..
      i ja również nie brał bym ich do reki z uwagi co mnie spotkało po ich instalacji.

Skomentuj

Kupiłem w STX'ie osiemnastki AWX, właśnie do mnie przyszły. Nie wiem czy standardowo są tak pakowane, czy może STX czyta to forum i wyciągnął wnioski ale w mojej dostawie głośniki były już zabezpieczone tak, że membranom i zawieszeniom nic nie groziło. W otwory pod śruby były wciśnięte "łączówki maskownic", coś w tym stylu http://www.stx.pl/laczowka-maskownicy.html ale nie te konkretnie (chodzi o część z łebkiem, montowaną w maskownicy a nie w obudowie). Co prawda rozwiązanie jeszcze nie "pro" (jak np tutaj http://www.desont.com/drivers/VifaXG18.JPG ) ale jest progres

Skomentuj

AWX 18 zawsze tak były pakowane, przynajmniej te które ja kupuję od początku roku, Ale będą jeszcze lepiej tzn w styropianach ale to chyba tylko do Parts-express. czyli na export tak jak teraz d-800

Skomentuj

koralzloty, po pierwsze mój nick inaczej się pisze

po drugie skoro STX tworzy głośnik i przyznaje się być jego producentem to czemu ja mam szukać podwykonawców którzy spaprali robotę, przecież to jest produkt STX i na podstawie wyglądu tego co widzę nie wnikając w to że inny pigment używają (a może co innego) mogę się zrazić do produktu

toyota ostro oberwała za to że był problem z pedałem gazu/hamulca i się nie tłumaczyła że to nie jest ich wina tylko podfabryczki która wykonywała dany element >.>

i jeszcze jedna rzecz ja nigdzie nie widziałem żeby od razu autor smarował coś na STX, po prostu spytał co robić, ale to że dostał wadliwy towar i go pokazał to od razu oczernianie firmy przecież tak nie wolno!

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty
              4. Właściciel oznajmił, że absolutnie nikt do dziś (do godzin popołudniowych) nie zgłaszał im problemów z jakimiś GDN- z serii SK. Pytanie do autora tego tematu - czy może Pan zrobić creen-a z elementami wysłanymi Pańskiego komputera? + sreen właściwości wysłanego "rzekomego" e-maila do STX? (proszę nie grzebać w ustawieniach daty )
              Oraz pytanie które miałem zadać - dlaczego w pierwszej kolejności nie zgłosił Pan tego faktu sprzedawcy lecz zaczął Pan drogę dochodznie swoich praw na forum które defacto takich praw Panu dać nie może?
              I już na koniec, jak powiedział szef STX - nic go już nie zdziwi w temacie reklamacji, ostatnio dostał głośniki nieudolnie poskładane (też serii SK) z części które można kupić na www.stx.pl. Klient za nim zwrócił zrobiona przez siebie tandetę, kupił zrobione oryginalnie przez STX 2 szt GDN-SK i zdjął z nich naklejki przyklejając na swoje "wytwory". Po sugestii ze strony STX, że nie są to oryginalne głośniki wykonane przez STX oznajmił, że jeżeli nie zostanie pozytywnie rozpatrzona jego reklamacja to ... On jest użytkownikiem pewnego forum i firmie STX może się to nieopłacać.
              Po pierwsze... do Pana Sławka i całej Firmy STX żadnego problemu nie mam, bo jestem baaardzo ugodowy. Po drugie założyłem temat tylko po by zapytać czy takie "uszkodzenie" podczas transportu psuje coś w głośniku. Po trzecie chciałem zapytać czy zawieszenie które widać ze jest lekko wypchnięte jest normalnym zjawiskiem czy jest to jakiś problem natury złego sklejenia, czy coś.

Proszę o to screen zasłoniłem tylko adres mailowy kolegi któremu skracałem piosenkę na pierwszy taniec na wesele

Niestety zadzwonić nie mam jak.... remont w domu dosyć konkretny że nawet zjeść nie ma czasu... a że w poniedziałek kończymy to i zadzwonię w poniedziałek aby na spokojnie załatwić ugodowo sprawę

Zamieszczone przez scythe1123
              i jeszcze jedna rzecz ja nigdzie nie widziałem żeby od razu autor smarował coś na STX, po prostu spytał co robić, ale to że dostał wadliwy towar i go pokazał to od razu oczernianie firmy przecież tak nie wolno!
              Nigdzie nie piszę że on jest wadliwy to że zawieszenie wciśnięte to jeszcze problemem nie jest... chodzi mi bardziej o to wypchnięte zawieszenie...

Tematy założony "Wysłany: 2010-08-09, 19:31 Dziwny problem z STXem i głośnikami...."

Pierwszy Mail wysłany 09.08.2010 19:30 drugi później bo mi załączników nie dodało za pierwszym razem. Fakt faktem odstęp jednej minuty, ale w tym samym dniu a temat był czysto informacyjny a nie oczerniający...

Po trzecie pisałem aby
              Zamieszczone przez ploter
              A ja poproszę moda o posprzątanie tu trochę temat jest o moim konkretnym przypadku, a zrobił się burdel jak zwykle

Choćby nawet i głośniki byłyby składane w chlewie a świnia robiłaby pomiary kręcąc ogonkiem to nie chodzi w Tym temacie jak powstają głośniki tylko co się może przydarzyć każdemu z nas...

I nigdy do firmy STX nie będę rościł problemów, bo jak na głośniki które Oni produkują to jest ok, poza odosobnionymi przypadkami...

Głosnik wypchnięty ewidentnie jest krzywo sklejony bo nawet na obwodzie membrany (nie zawieszenia a membrany) jest krzywo...
              Wiec nie rozumiem czemu wmawia się że mam pretensje do STXa ze robią głosniki w garażu z chinskich podróbek.....skoro nigdzie czegoś takiego nie napisałem.

wysłanego "rzekomego" e-maila do STX? (proszę nie grzebać w ustawieniach daty)
              Jeśli uważacie mnie za oszusta, to już wasz problem.... sprawa zostanie wyjaśniona telefonicznie w poniedziałek. Temat można zamknąć i usunąć, jeśli tak bardzo narusza interesy STXa i tak bardzo podsyca nienawiść niektórych użytkowników do firmy która świetnie prosperuje i której życzę jak najlepszych sukcesów w branży :)

Skomentuj

Scythe opamiętaj się. Widać atak z Twojej strony na bardzo udany produkt STX , mowa o serii AWX. Już nie miałeś się do czego przyje..ć to wymyśliłeś sobie jakieś odcienie krążka przeciwpyłowego, żenada. A tak przy okazji masz te AWX-y?
                Jak chcesz poznać moje doświadczenia z bardzo drogich instalacji to powiem Ci że STX z serii AWX mają dla przykładu fs +- 1 Hz natomiast vifa 18PL miała +- 5Hz !
                Jak masz te AWX to sprawdź sobie nawet zwykłym omomierzem rozrzut np. rezystancji Dla STX AWX 18 i GDWK jest +- 0,1 Ohm ! Dla przykładu wymieniona Vifa aż +- 0,3
                I zrozum ujadaczu, że nie ma 2 identycznych produktów! oraz kolorów i odcieni. A swojej na Twoim miejscu zaproponowałbym oglądanie innych "grzybków" z bardziej powtarzalną połyskowością :)
                Nawet w revelatorze w którym wymieniałem cewki jako oryginalny setrepair (kupiony bezpośrednio) był inny kolor niż w oryginalnych głośnikach. No i co z tego skoro tego nawet na wykresie MLS nie było widać a o usłyszeniu nawet mowy nie było - więc przestań pianę bić. Nawet inne ustawienie kolumn w stosunku do okna spowoduje zdecydowanie więcej różnicy w refleksie świetlnym niż Twój denny wywód.

[ Dodano: 2010-08-14, 13:31 ]
                ploter , jeżeli można rozwjać wszelkie niedomówienia a widzę że jestes teraz przed komputerem - wyślij screen właściwości/szczegóły tego ostatniego e-maila do STX-a. Wszystko wyjaśnimy i będzie ok.

[ Dodano: 2010-08-14, 13:44 ]
                Już wszystko sprawdzili, rzeczywiście wysłałeś e-maila ale z szablonu zamówień sklepu internetowego. Gdybyś wysłał zwykłym e-mailem reklamację nie wylądowałaby w "zamówieniach zrealizowanych" no ale jak się dowiedziałem był to pierwszy taki przypadek składania reklamacji z szablonu sklepu.
                Wyślij im te głośniki a na pewno dostaniesz nowe nie uszkodzone, gdyż te jak sam napisałeś w reklamacji leżały na zawieszeniach. Dlaczego się tak stało? Nie wiedzą dla tego przyślij je tak jak dostałeś i będzie wszystko jasne.

Skomentuj

ploter , jeżeli można rozwjać wszelkie niedomówienia a widzę że jestes teraz przed komputerem - wyślij screen właściwości/szczegóły tego ostatniego e-maila do STX-a. Wszystko wyjaśnimy i będzie ok.
                  Wysłałem identyczne kopie mailów na adres podany w profilu :) oraz zagadałem na GG również podany w profilu :)

To ze sprawa zostanie wyjaśniona to wiem :) przepraszam jednocześnie Pana Sławomira Trzaskowskiego za ten temat, który miał charakter informacyjny a przez którego rozgorzała wojna jak o "krzyż przed pałacem prezydenckim". Oficjalnie i szczerze przepraszam.

[ Dodano: 2010-08-14, 13:58 ]
                  Już wszystko sprawdzili, rzeczywiście wysłałeś e-maila ale z szablonu zamówień sklepu internetowego. Gdybyś wysłał zwykłym e-mailem reklamację nie wylądowałaby w "zamówieniach zrealizowanych" no ale jak się dowiedziałem był to pierwszy taki przypadek składania reklamacji z szablonu sklepu.
                  Wyślij im te głośniki a na pewno dostaniesz nowe nie uszkodzone, gdyż te jak sam napisałeś w reklamacji leżały na zawieszeniach. Dlaczego się tak stało? Nie wiedzą dla tego przyślij je tak jak dostałeś i będzie wszystko jasne.
                  Jedno pytanie.... mam odesłać wszystko tak jak dostałem ?? Czy same 14 SK ?? Ponieważ PJtki i elementy zwrotnic są w jak najlepszym porządku :) oraz czy mam wysłać paragon załączony do paczki ?? Oraz czy mam wysłać pocztą na swój koszt czy jakoś specjalnie ??

A co do wysyłania emaila... nie jestem przywyczajony do skrzynki mailowej wp.pl i dlatego tak wysłałem, poza tym myślałem że jak widać będzie treść i numer zamówienia będą widzieć ze takowe głośniki zamawiałem i że nie próbuję oszukać że chce wymienić a nie zamawiałem.

Skomentuj

Powinieneś wysłać same SK i kopię paragonu, tak jak przy każdej reklamacji się robi. Oryginał paragonu i tak mają w systemie, a kopia ma jedynie pomóc w identyfikacji.

Jak ktoś czytał temat to wie, że Ploter na STXa nie najeżdżał, nawet uspokajał, normalnie chłopak zapytał, normalne odpowiedzi były, że odeśle to wymienią. Oficjalnie zgłosić reklamację i czekać na odpowiedź, mają na to nawet 14 dni, zwłaszcza że sezon urlopowy. Ale panowie znawcy scythe123 i benek161 od razu teorie spiskowe tworzą że niby co dostawa to inne podzespoły, rozrzut parametrów, a żaden tego nie sprawdził, takie bicie piany żeby poczuć się lepiej może, dowartościować swój wątpliwy geniusz...

Tylko się cieszyć, że polska firma się rozwija tworząc produkty dobre jakościowo, polskie może być dobre. U Niemca kto składa samochody, sprzęt AGD czy głośniki? Polak, Turek bo są tańsi niż niemcy, ci co wyjechali bo w Polsce nie mogli znaleźć roboty. Najlepszymi fabrykami o najwyższej jakości montażu Fiata i GM są właśnie te w Polsce!
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                      p.s. Nowy1
                      W Polinku są tylko chińskie głośniki typu Dayton tec. A Polink jest tylko handlowcem ich że..
                      i ja również nie brał bym ich do reki z uwagi co mnie spotkało po ich instalacji.
                      te niby chińskie to lata świetlne są przed tymi stx

a seasy to też chińskie ,generalnie wystarczy mi jak napisałeś że instalujesz kina domowe chyba na stx

i alphardach czyli twoje dalsze wypowiedzi nie będę nawet czytał

Skomentuj

Koralzloty, widzę że STX płaci ci również za reklamy w internecie (tak po za instalacją kina czy czegoś tam).
                        Natomiast elementy stalowe, zdecydowana większość membran i koszy produkowana jest w Malezji i Indiach.
                        W Indiach też jakością nie grzeszą, nie wiem jak w Malezji, na ten temat nie będę się wypowiadał
                        Najważniejsze jest oczywiście to że głośniki i kolumny są produkowane w naszym kraju!!!
                        Produkowanie i składanie to dwie różne sprawy
                        Benek161 napisałeś, że w garażu ale ja bardziej wierzę w to, że masz kompleks garażu. W Józefowie ludzie pracujĄ w biurach i pomieszczeniach produkcyjnych/magazynowych. STX ma teraz ponad 1000 mkw i według właściciela firma będzie rozbudowana na wiosnę przyszłego roku o następne 500mkw (ku Twojej rozpaczy zapewne)
                        Ciekawe czy o kolejne biura...

Napisałeś "Panowie patrioci" wobec powyższych ale Jesteś w moim przekonaniu mośkiem pospolitym który usiłuje lansować chińską tandetę.
                        Nie obrażam twojej osoby więc ja sobię tego nie życzę. Nie lansuję żadnej chińskiej tandety, wręcz przeciwnie mam obrzydzenie jak widzę co się dzieje
                        Pracuje tam kilkanaście osób w tym moi koledzy i żaden z nich nie ma skośnych oczu. Więc skoro piszesz bzdury nie poparte nawet jednym dowodem to ja również napiszę następujące domniemanieza to, że obrażasz innych:
                        A czy widziałeś żeby polscy dystrybutorzy produktów z ChRL mieli skośne oczy?...
                        Benek161 masz do STX 10 min
                        Proponuję douczyć się z geografii Polski to ci to tylko wyjdzie na plus

Ogólnie rzecz biorąc to ty bijesz pianę i wijesz się jak piskorz broniąc zaciekle swojej firmy. Sory, ale dla mnie nie jesteś obiektywny więc nie będę brał twojego zdania pod uwagę przy następnym wyborze głośników...

Przepraszam za offtop moderów i autora ale kiedy ktoś wyskakuje z chamską i nachalną gadką...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161
                          Przepraszam za offtop moderów i autora ale kiedy ktoś wyskakuje z chamską i nachalną gadką...
                          Wtedy należy siedzieć cicho...

Jak to ktoś kiedyś powiedział..... "Nie kłóć się z idiotą*.... ktoś może nie zauważyć różnicy..."

* to tylko cytat... nikogo nie nazywam idiotą :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                            żeby się za chwilę nie posypały warny zamykam temat

Skomentuj

Czaruję...