Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wakacje - gdzie sie wybrac?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wakacje - gdzie sie wybrac?

mimo ze wakacje trwaja to niekazdy moze sobie pozwolic na wyjazd w najlepszym czasie (lipiec)
    czesc ludzi wyjezdza dopiero teraz lub we wrzesniu...

no i jednym z nich jestem ja :P

planujemy z dziewczyna wyjechac gzies na wakacje w polske
    jestesmy z nad morza wiec morze i jeziora odpadaja :P
    odpadaja tez duze miasta itp

myslelismy o gorach (drugi koniec polski wiec jeszcze nie bylismy ).
    jest ktos z gor kto moglby sie podzielic opinia gdzie warto jechac? a ktorych miejscowosci unikac?
    mozecie podac przykladowe koszta jakie trzeba poniesc na np 3-4 dniowy pobyt?

Jako, że jestem spod Krakowa, moja rada jest taka: Nie pchajcie się do Zakopanego.

No chyba, że nie byliście i bardzo chcecie - to trudno :) Jest tam ludzi jak mrówek, drogo, nie ma gdzie spać, zakopianka całe życie zakorkowana. A te krupówki to przereklamowane :P
    W Zakopanym więcej ludzi niż w wielkim mieście

Jak chcecie góry to udajcie się w jakieś miejsce, gdzie nie ma dużo ludzi .. Konkretnej nazwy miejscowości niestety nie podam, bo nie znam takich :P

Skomentuj

cudny90, no wlasnie o tym myslelismy... tylko dlatego ze znane :P
      a jest tam cos co warto zobaczyc?
      Zamieszczone przez cudny90
      W Zakopanym więcej ludzi niż w wielkim mieście
      czyli pewnie podobnie jak w mielnie w sezonie :???:
      a konczy sie tam sezon kiedys? czy tak caly rok?

Skomentuj

Drugi koniec polski: http://zamki.res.pl/krasiczyn.htm
        Jeśli macie rowery: http://www.los-puszczykowo.com położony praktycznie w https://secure.wikimedia.org/wikiped..._Park_Narodowy świetne trasy turystyczne i rowerowe.

Skomentuj

cudny90, popieram Cię. Totalna komercha w Zakopanym. Syf, kiła, mogiła.
          Polecam Beskidy. Poszwendać się po górach, nocować w schroniskach
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Podczepie się, z Krakowa żeby w góry gdzieś wyskoczyć i zaliczyć jakieś 2-3 szlaki gdzie najbliżej, najlepiej ? Noc w schronisku wskazana.

Skomentuj

Bartuś, polecam Beskid Żywiecki - jeżdżę tam parę razy w roku (mam tam babcie) - polecam Rysianke, Romanke, Hale Boraczą, Baranią Górę... Generalnie jest gdzie pochodzić. Noc w schronisku sądzę że max do 30zł.
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes
                Noc w schronisku sądzę że max do 30zł
                a jak wyglada takie schronisko?
                bo ostatnio jak koledzy pojechali na targi i nocowali w schronisku to byli przerazeni warunkami jakie tam panowaly... :???:

Skomentuj

Ja proponuje Bieszczady a dokladniej Polańczyk niedaleko jest zalew solinski i masz dwa w jednym czesc czasu mozesz spedzic w gorach a czesc nad woda :) tyko musialbys wczesniej zarezerwowac domek bo z tym moze byc problem chyba ze preferujesz pole namiotwoe :)

Skomentuj

Również polecam BIESZCZADY, a szczególnie miejsca odcięte od reszty świata. Cisza, spokój, raj na ziemi. Mam jedno upatrzone miejsce i jeżdżę tam od 1999r. co roku na wakacje. Miałem tylko jeden rok przerwy, kiedy nie mogłem tam pojechać. Mimo, że znam okolice Soliny bardzo dobrze to Bieszczady nigdy mi się nie znudzą :)

Skomentuj

To zależy jak tym wypoczynku preferujesz, czy zwiedzanie (zamki jaskinie itp.) czy siedzienie w jednym miejscu.

Skomentuj

A co myślicie o Babiej Górze? Kraków>Jordanów pkp 2h jazdy. Później
                        Schronisko PTTK na Hali Krupowej> Babia Góra. spowrotem do schroniska nocleg i do Krakowa. Co myślicie o takiej wyprawie ? : ) ewentualnie co w pobliżu ciekawego jeszcze mozna zachaczyc.

Skomentuj

Ogolnie szukanie miejsca na wakacje letnie nalezy zaczac zima a zaklepac miejsce/kwatere na wiosne. Teraz to tlyko na sepa jechac mozna a noz gdzies beda miejsca.
                          Bieszczady polecam, ale nie solina bo solina to nie sa jeszcze bieszczady. Bieszczady to Wetlina, Ustrzyki czy Wołosate.

Skomentuj

Pawle ja wybieram sie pod koniec wrzesnia do zakopca,nawet mam juz rezerwacje. Czekam na ten wyjazd bardzo długo, heh miałem jechac do kuzynki lub jak to u nas mówia do siostry ciotecznej do Koszalina. Nigdy nie byłem w Zakopanem i dlatego jade,a za rok jade do Ciebie :razz:

[ Dodano: 2010-08-10, 20:30 ]
                            A i dodam dawaj do mnie oprowadze Cie po Roztoczu ciekawe miejsca.Zapraszam

Skomentuj

polecam Beskid Żywiecki
                              byłem polecam
                              dokładnie byłem w Międzybrodziu Bialskim (góra żar itd)
                              Zamieszczone przez kaman777
                              Ja proponuje Bieszczady a dokladniej Polańczyk niedaleko jest zalew solinski
                              też byłem i było bardzo fajnie
                              regularnie odwiedzaliśmy zalew przy tamie w Solinie a mieszkaliśmy w Sanoku. Bardzo fajne miasteczko.
                              W Zakopanym też fajnie. Byłem kilka razy. Jeździłem tam jak tylko miałem kilka dni wolnego. Jest co zwiedzać i fajne knajpki na Krupówkach. Zakopianka niestety porażka a podróż z Warszawy pociągiem 10h a on ciebie z Koszalina to nawet nie chcę wiedzieć.
                              Ze swojej strony mogę polecić Wisłę i Szczyrk. Bardzo przyjemne miejscowości. Po dniu w górach można wieczór spędzić w Gołębieskim na basenie. Ceny noclegów przystępne.
                              Korbielów ale tu już tylko w zimę na narty lub deskę. Poza tym sezonem nie ma co robić.
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pawel S., Powiem tak. Kto co lubi i kto czego sie spodziewa. Wszystko zależy od ceny. Najtaniej w pewnym schronisku bylo na sali 10-cio osobowej. Ale dostępne były też pokoje 4, 3, 2. Normalne łóżeczka, parę ubikacji dla wszystkich. Da sie przeżyć. Czasem fajnie jest uciec od otaczających nas wygód na rzecz "spartańskich warunków", wyłączyć się z tego zabieganego świata, po obcować z naturą :P

Bartuś, możę być :) Możecie zahaczyć jeszcze o Park Ojcowski i tam sobie pochodzić.

lklukasz, Na górze Żar na nartkach śmigam :P Ale strasznie zaniedbane jest jezioro Żywieckie.
                                marcinsywala.pl

Skomentuj

Ale strasznie zaniedbane jest jezioro Żywieckie.
                                  Pod jakim względem? Bywam tam nad jeziorkiem u rodziny czasami, nawet rowerkiem wodnym pływałem i nie wiem o co Ci chodzi ...

Aha, raz byłem ale to na święta wielkanocne, gdzie przy brzegu było trochę syfu, ale to chyba normalne o tej porze roku.

Skomentuj

A ja polecam góry stołowe:) warto się udać na czeską stronę- do Adrspach oraz do Cieplickeigo miasta skalnego-magiczne miejsce. Na mnie zrobiło ogromne wrażenie, na tyle ogromne że wybieram się w tym roku znowu (przynajmniej taki jest plan :mrgreen: )
                                    Dobrze by było tez zahaczyć jeszcze w Polsce o kotlinę Kłodzką (okolice Kłodzka)
                                    Na zachętę parę zdjęć:

miasto skalne

Adrspach

kotlina kłodzka

mocno zachęcam do odwiedzenia :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez radecky
                                      za rok jade do Ciebie
                                      "grozisz mi"? :twisted:
                                      a tak na powaznie to zapraszam
                                      tylko nie spodziewaj sie ze jest tu co zwiedzac :P

Zamieszczone przez lklukasz
                                      Zakopianka niestety porażka a podróż z Warszawy pociągiem 10h a on ciebie z Koszalina to nawet nie chcę wiedzieć.
                                      :shock:
                                      koszalin-warszawa to 8h
                                      tak wiec 18h w drodze w jedna strone to chyba lekkie przegiecie :???:

Najtaniej w pewnym schronisku bylo na sali 10-cio osobowej. Ale dostępne były też pokoje 4, 3, 2. Normalne łóżeczka, parę ubikacji dla wszystkich. Da sie przeżyć.
                                      czyli bede musial sie bardziej wykosztowac. chcemy przynajmniej osobna lazienke

Skomentuj

[quote="Pawel S."]
                                        Zamieszczone przez radecky
                                        za rok jade do Ciebie
                                        "grozisz mi"? :twisted:
                                        a tak na powaznie to zapraszam
                                        tylko nie spodziewaj sie ze jest tu co zwiedzac :P

Oj grozisz to moze za mocne słowo:P Ale mam zamiar do siostry pojechac,cały czas mnie zaprasza,a co do zwiedzania to sie nie boje bo zazwyczaj to tylko zwiedzam sklepy monopolowe heh:P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X