Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kącik graczy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kącik graczy

Witam,
    nie widziałem na forum jeszcze tematu na temat gier komputerowych, konsolowych i radzieckich gierek gdzie wilk łapie jajka.
    Jak wiadomo nie od dziś nie samym DIY żyje człowiek, a przypuszczam wielu z Nas pogrywa mniej lub bardziej.
    Tak sobie pomyślałem, że taki temat by się przydał. Można się poradzić innych, opisać swoje wrażenia, czy też pobluzgać (oczywiście kulturalnie, bez wulgaryzmów) na daną grę.

Posiadam:
    1. Ms X-Box 360 Elite (najczęściej grana, choć w porównaniu do ogółu zapalonych graczy jestem daleko w tyle)
    2. Nintendo Wii (konsola mojej narzeczonej, bardzo rzadko odpalana)
    3. Sony PSP (używana w środkach transportu publicznego np. pociąg)

Obecnie gram w Assassins Creed (jeden, cześć druga czeka na ukończenie jedynki) i moim zdaniem świetna gierka, jeden z lepszych tytułów na X360.

I jeszcze mam pytanie, czy ktoś grał w Alan Wake?
    Warta uwagi pozycja?

Pozdrawiam

Witam.
    Fajny temat, mozna jeszcze zalozyc z fotami jak kto wyglada jak na SCA :razz:
    Ja przygode zaczale jakies 15 lat temu od oryginalnego Pegasusa a potem troche przerwy i:
    - PS one
    - Dreamcast
    - PS 2
    - PS 3 , PS 3 Slim

Aktualnie brak konsoli i czasu, ale zadnej minuty na czasie spedzonym na graniu nie zaluje. Kazda z konsol ma swoje lepsze i gorsze gry. Nie zapomne pierwszego tytulu na PS one - Metal Gear Solid nie mialem jeszcze karty pamieci wiec gra do piatej rano pauza troche snu i dalej ale od tej gry wsio sie zaczelo...
    Na PC to jedynie Warcraft i Starcraft, wole pad fotel duzy tv...

Pzdr.

Skomentuj

Ja z kolegą w pracy łoimy na zmianę w HOMM3 i HOMM5, a czasem i w diablo2 po sieci :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
        Ja z kolegą w pracy łoimy na zmianę w HOMM3 i HOMM5, a czasem i w diablo2 po sieci
        oczywiscie jestes testerem w branzy komputerowej :mrgreen:

Skomentuj

Tak tak, oczywiście :)

A bardziej serio to mamy baaardzo dużo wolnego czasu w pracy, a coś trzeba robić :)

Nie znacie może jakiegoś fajnego (o niezbyt dużych wymaganiach) rpg'a do pomucenia w sieci? Bo ileż można w diablo grać :)

Skomentuj

Nie znacie może jakiegoś fajnego (o niezbyt dużych wymaganiach) rpg'a do pomucenia w sieci?
            kumpel gra w to ja za RPG nie przepadam...
            http://www.runesofmagic.com/pl/index.html

Skomentuj

Obecnie gram w Assassins Creed (jeden, cześć druga czeka na ukończenie jedynki)
              druga część bije na głowe część pierwszą-moim zdaniem Assasins Creed 2 to najlepsa pozycja na xboxa, zdecydowanie polecam :mrgreen:
              tak, wczoraj wieczorem skończyłem tę grę
              Warta uwagi pozycja?
              zależy kto co lubii... pod kinem domowym i fajnym telewizorem można się bać-klimat grozy gwarantowany, ogólnie nawet ciekawa propozycja. :cool:

Skomentuj

Z tą siecią to się źle zrozumieliśmy :) Chodzi o zwykłego lana, między dwoma laptopami :)

Skomentuj

Shiver, skoro grałeś w Herosów, spróbuj Disciples 2. Moim zdaniem ma zdecydowanie lepszy klimat i trochę bardziej mi się podoba, ale swego czasu Herosów też męczyłem :P

Skomentuj

Zamieszczone przez 1grzecho
                    Obecnie gram w Assassins Creed (jeden, cześć druga czeka na ukończenie jedynki)
                    druga część bije na głowe część pierwszą-moim zdaniem Assasins Creed 2 to najlepsa pozycja na xboxa, zdecydowanie polecam :mrgreen:
                    tak, wczoraj wieczorem skończyłem tę grę
                    Warta uwagi pozycja?
                    zależy kto co lubii... pod kinem domowym i fajnym telewizorem można się bać-klimat grozy gwarantowany, ogólnie nawet ciekawa propozycja. :cool:
                    Dzięki za odpowiedź.
                    Tv mam Lcd 42" kina nie mam ale jakieś stereo jest.
                    Teraz trzeba kupić tą grę w dobrej cenie.

Napaliłem się po trailerach widząc bohater wymiata latarką:)

Skomentuj

Disciples2 męczyliśmy w zeszłym tygodniu :lol:

Skomentuj

na xboxa360 polecam bijatyki typy mortal kombat ta najnowsza czesc jak dla mnie najlepsza bijatyka na xboxa kombosy wymiataja po niej polecam tekena tez najnowsza czesc,w mortal kombat bije sie tylko na arenach,natomiast w tekenie w trybie kariery mamy cos w rodzaju przygodowki :) gierki naprawde godne polecenia ale jak wiemy na ta platforme nie naleza do najtanszych :)

Skomentuj

Ja z kolegą w pracy łoimy na zmianę w HOMM3 i HOMM5, a czasem i w diablo2 po sieci
                          Przypominają mi się stare "dobre" czasy gdy młuciliśmy w diabełka i w herosów całe noce, 2-3h snu i na wykłady :twisted: .

W diablo grasz na BN czy tylko tak na sieci lokalnej ?

Teraz to jedynie pogrywam w civilization 4 (czekam na 5tke :) ) i ostatnio troche sie rozbijam autami w GTA4 :mrgreen:

Skomentuj

W diablo gramy na lokalnej. Właściwie już chyba przerobiliśmy wszystkie możliwe kombinacje różnych charakterów, przejście 3 poziomów trudności zajmuje nam niecałe 10 godzin (bez taxi).
                            Kumpel czasem pyka w civilization 2, chyba mamy jakiś sentyment do staroci.
                            Jedynie Heros5 się tutaj przebija, ale to ze względu na to że naprawdę jest bardzo dopracowany i idzie dużo kombinować a to daje całą frajdę.

Skomentuj

No nie powiem, temat bardzo fajny:)
                              Na początku jak pewnie większość graczy miałem pegasusa, a nawet ze 3 bo późniejsze wersje to była taka chińszczyzna że często coś w nich padało.
                              Później dostałem od wujka atari, modelu niestety nie pamiętam, ale za to pamiętam że za długo się nim nie nacieszyłem bo po ok 2 miesiącach padła mi stacja dyskietek a w tych czasach ciężko było załatwić taką więc atari wylądowało w kartonie a do łask wrócił pegasus...
                              Jakieś 7-8 lat temu dostałem pierwszego PCta i co jakiś czas on ewoluował na lepszą maszynkę aż do kwietnie tego roku kiedy zamieniłem go na lapka bo na gry czasu nie było, a jak już było to nie było chęci :wink:
                              Ostatnie gry na PC jakie pamięta(takie z godnych uwagi) to online Silkroad a potem LastChaos(gierka całkowicie zpolszczona a chyba nawet polskiej produkcji) no i na początku mojej kariery to właśnie diablo 2 wyrwało mi sporo czasu z życia :twisted: Jeszcze od czasu do czasu ją odpalę na godzinkę na lapku ale zazwyczaj kończy się czas na to i trzeba wyłączyć :neutral:
                              W planach mam zakup konsoli ps3 bądź xboxa360 ale to czas i kasa pokaże, tv już jest w pokoju, brakuje tylko konsoli i najlepiej jeszcze godnego przeciwnika :mrgreen:

Skomentuj

W diablo gramy na lokalnej. Właściwie już chyba przerobiliśmy wszystkie możliwe kombinacje różnych charakterów, przejście 3 poziomów trudności zajmuje nam niecałe 10 godzin (bez taxi).
                                No to szybko wam idzie, gracie z dodatkiem i nowym patchem ? Bo na 1.09 i młodszych to faktycznie dało się tak speedować ale od 1.10 to juz troche jest trudniej. Chociaż fakt, że we 2-3 osoby idzie o wiele sprawniej bo własnie patch 1.10 w zwyż spowodował, że granie w pojedynkę jest o wiele trudniejsze.

Szkoda, że nie grasz na BN bo ja w zasadzie przestałem grać jak sie rozpadła nasza ekipa ludzi chętnych do gry a samemu jakoś mi się nie chce, tak samo nie chce mi się szukac nowych znajomych na BN.

Jeżeli wam idzie za łatwo to polecam tryb hardcore, czy po polskiemu "zawodowiec". W zasadzie przez 3-4 lata grałem wyłącznie na HC ale do tego musi być ekipa bo "bezpieczniej" i jest ktoś zeby pozbierał twoje śmieci, jak niestety co często się zdaża zostaniesz zabity. Jednak gra nabiera nowego smaku bo masz tylko to jedno życie :twisted: . Wtedy rzucić się barbem w wir walki to trzeba być naprawde twardym.

Skomentuj

Gramy w dodatek na najnowszym patchu, bodajże 1.12 (co ciekawe blizzard nie zapomina o diablo i co jakiś czas pojawiają się nowe).
                                  My dla utrudnienia wbijamy Players8, czyli gra generuje potwory jakby w grze było 8miu graczy. Mimo wszystko nawet na piekle często po prostu biegniemy a wszystko wokół pada :P Ostatnio w sumie mało gramy, chyba wypróbowaliśmy wszystkie możliwe sensowne drogi rozwoju postaci i możliwości łączenia synergicznych klas ze sobą.
                                  HC dla postaci walczących w zwarciu jest nieporozumieniem, w 4tym akcie dość często ma się założoną żelazną dziewice przez co jeden strzał kończy się glebą. No chyba że ktoś lubi bawić się w podchody.
                                  Na BN kiedyś kumpel sporo młócił, ale wraz z kolejnymi resetami serwera odechciewało mu się :)

Nadal poszukuje jakiegoś fajnego Rpg na multi :) Dzisiaj znowu cały dzień młuciliśmy w Herosów5 i powoli mamy go dosyć :)

Skomentuj

nie wiem czy ma muliti ale kiedyś Sacred był na topie i chyba super wymagający nie był

Skomentuj

Jeśli chcesz prawdziwe RPG w systemie D&D to spróbuj Icewind Dale (najlepiej pierwszą część, bo wg mnie jest lepsza). Do tego dodatek Heart of Winter i mini dodatek Trials of Luremaster i macie kilkadziesiąt godzin z głowy
                                      Na początku robisz 6-ścio osobową drużynę i możesz się dowolnie podzielić postaciami z kolegą.

Skomentuj

albo Baldur's Gate

Skomentuj

Czaruję...
                                        X