Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fornir a podkład akrylowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Fornir a podkład akrylowy

Witam pomalowałem kolumny podkładem akrylowym gdyż miałem kłaść metalic na całe lecz wyszło dużo nie równości po pomalowaniu podkładem , gdyż nie mam czasu wyrównywać zamówiłem fornir dębowy i teraz zastanawiam się czy można położyć go na podkład na klej patex universal dawny moment, czy muszę zetrzeć cały podkład? Może ktoś doradzić?

Podkład akrylowy musisz usunąć, najlepiej grubym papierem ściernym. Nie będzie to trudne bo podkład akrylowy jest bardzo miękki.

Skomentuj

Już fornir przykleiłem, teraz będę malował bejcą rustykalną, bym to zrobił pistoletem żeby było równo ale nie wiem czym później odmyć pistolet? Próbowałem pędzlem na kawałku co przykleiłem dla testów i jak robiłem to bez rękawiczek, bejca kapnęła na rękę to żaden rozcieńczalnik nie ruszał(miałem uniwersalny, nitro i akrylowy) ma ktoś jakieś doświadczenie czym się zmywa tą bejce?

Skomentuj

Rozpuszczalniki nic raczej nie pomogą. Po kilku dniach puści. Przynajmniej będziesz wiedział na przyszłość co nałożyć na ręce :smile:

Skomentuj

Czaruję...