Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konwersacja audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Konwersacja audio

Witam! Mam problem mały, otóż w foobarze mam konwersacje plików, no i po przerabianiu FLAC na AAC przy użyciu kodeka NERO(drugi jakościowo najlepszy) piosenki AAC mają birate za duzy... Wszystko jest ok dopóki nie konwertuje 24BIT96kHz piosenek, mam płytke M. Buble Crazy Love która jest FLAC 24BIT96kHz, daje konwert i AAC wychodzi mi 96kHz 800kb/s! Wszystko fajnie by było żeby te piosenki nie były potrzebne do odtwarzacza w aucie, który czyta tylko 16BIT 48kHz... co zrobić zeby te piosenki chodziły? Czy musze mieć płytke w 16bit czy da się jakoś inaczej? Dodam że jak skonwertuje takiego FLACa na WAV to dzieje się dokładnie to samo, 2880kb/s 96kHz ...

To od kiedy pliki audio rozmawiają ze sobą? :wink:

Ale żeś wypalił z tą konwersacją :lol:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Konwersacja

Skomentuj

:) Konwersja, Konwersacja można się pomylić.... :razz:

Dawid-SS
      Jak nagrywasz CDAudio w nero do samochodu to poco jeszcze przerabiać z flaka na AAC ?

Zamieszczone przez Dawid-SS
      Dodam że jak skonwertuje takiego FLACa na WAV....
      To tak jak przerabiać np. MP3 na FLACK moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu...
      To jak kartka papieru i nożyczki jak coś utniesz to już lipa a żaden program później tego nie jest w stanie odbudować - takie jest moje zdanie

Skomentuj

jamess8 faktycznie pomyłka hehe Z pośpiechu
        ir0nhide tyle że FLAC do WAV nie powoduje strat a mp3 do flac powoduje a raczej pozostawia tego FLAC w jakosci mp3... Czepiacie się a nie pomagacie. Po co przerabiam na AAC? Moje radio to KEN 5047U który ma USB i z niego korzystam, wrzucam tam pliki AAC bo to najlepsza jakość czytana przez pamięc masową. Za dużo bym musiał płyt nagrać i wozić ze sobą i za mały schowek mam :) Sprawa wygląda tak że problem jest z tymi 24BIT jak przerabiam z FLAC do AAC... AAC o birate 800 nie istnieje wg normy AAC(jest tylko do 400kb/s +/- 2% przy VBR). Co zrobić zeby z FLAC 24bit dało się zrobić normalne 16bitowe AAC?

Skomentuj

@Dawid-SS: FLAC -> AAC
          http://www.mediacoderhq.com/

...ale i tak uwazam, ze mp3 320kbps w zupelnosci wystarczy do samochodu
          po konwersji z FLAC-a

Skomentuj

mellowman zalezy jaki sprzęt mamy w aucie :) Tak samo można mówić ze w domu wystarczy mi mp3 320, bo czego się spodziewać po ARN150 z gwizdkiem tonsila. Ale jak mamy już doczynienia z głośnikami typu STX AWX to już można odróznic conieco. Ale to są tylko smaczki :) Skoro można lepiej to po co sie zniżać jeszcze bardziej. Przejże strone w domu. A jak nie to zassam płytke w 16BIT...

Skomentuj

Czaruję...
            X