Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bassotronics - Bass- I Love You

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bassotronics - Bass- I Love You

Witam,

zainspirował mnie ten utwór. Audacity pokazało szczyt amplitudy dla częstotliwości 7 HZ !!! Czy u Was to słychać, czy ma to być test przy jakim poziomie sygnalu cewka wyskoczy ze szczeliny? Abstrachując od mego pytania utwór bardzo melodyjny i wpadający w ucho. Czy może zna ktoś linka do tego utworu w jakimś bezstratnym formacie ? Mp3 nawet z bitatem 320 i próbkowaniem 48 kHz to tylko mp3

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

Jacek Zieliński, przy tej częstotliwości to tylko czuć i widać wychylenia membrany :wink:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zauważyłem, moj głośnik nie odbiega pod tym względem od tego widziałem na YT.

Pozdrawiam,
      Jacek Zieliński

Skomentuj

Audacity pokazało szczyt amplitudy dla częstotliwości 7 HZ !!! Czy u Was to słychać
        Tak słychać, zwłaszcza że człowiek słyszy od 20Hz...
        Te 7Hz to nic dziwnego, wystarczy podkręcić wzmocnienie i popatrzeć na głośnik.

czy ma to być test przy jakim poziomie sygnalu cewka wyskoczy ze szczeliny?
        To jest utwór testowy dla ludzi, którzy słuchają oczyma i porównują subwoofery pod względem "w którym mocniej lata membrana"...

Skomentuj

Proszę podać swój adres i-mail to spróbuję wysłac ten utwór (o ile mój internet da radę).

Skomentuj

Witam,

zulusj23 at interia.pl

Pozdrawiam,
            Jacek Zieliński

Skomentuj

Może jutro rano będzie :lol:

Skomentuj

a i ja bym się chciał uśmiechnąć o podesłanie na maila :) jeśli można się załapać to akremien at gmail.com

Skomentuj

Bardzo dziękuję.

Pozdrawiam,
                  Jacek Zieliński

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński
                    Audacity pokazało szczyt amplitudy dla częstotliwości 7 HZ
                    Jak to sprawdzic? Gdzie trzeba wejść w programie? Utwór już wysłałem.

Skomentuj

http://www.youtube.com/results?searc...+Love+You&aq=f
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Prosta sprawa:

- wczytujesz
                        - zaznaczasz fragment
                        - zakładka Analiza, Rysuj Widmo

Najlepiej najpierw zaznaczyć cały utwór i z tej samej zakładki wybrać Beat Finder. Wtedy program pokaże szczyty sygnału i napewno trafisz z zaznaczeniem odpowiedniego fragmentu. Przy analizie widma zwiększ maksymalnie rozdzielczość i przełącz na skalę logarytniczną. I już.

Pozdrawiam i dziękuję.
                        Jacek Zieliński

Skomentuj

kremien utwór już wysłałem.

Skomentuj

Odebrałem, ale mam to samo tylko z wyższym próbkowaniem bo 48 kHz i trochę więcej waży mój plik. Chodziło mi o kopię w formacie wav, flac lub ape. Mp3 obcina pasmo szczególnie od góry, co do dołu to nie jestem pewien, ale jako kompresja stratna napewno coś zmienia. Dzięki jeszcze poszukam na sieci.

Pozdrawiam,
                            Jacek Zieliński

Skomentuj

Panowie, nie ma co się spinać nad kawałkiem z syntezatora w którym tak naprawdę chodzi tylko o to aby membrana mocno się wychylała.

Skomentuj

Jasne, że tak. Ale utwór ładny.

Jacek Zieliński

Skomentuj

Ja tam tylko zrobiłem to o co mnie prosili :grin:

[ Dodano: 2010-10-19, 07:28 ]
                                  A tak apropo to program db Poweramp Music Converter konwertuję muzykę do formatu jakiego wam sie za marzy. Sam nim konwertuję i nigdy mnie nie zawiódł.
                                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                    Panowie, nie ma co się spinać nad kawałkiem z syntezatora w którym tak naprawdę chodzi tylko o to aby membrana mocno się wychylała.
                                    No nie tylko żeby się membrana wychylała, ale przy okazji robiła duże ciśnienie i dużo hałasu. A przy okazji wyszła całkiem przyjemna melodia :wink: .

Skomentuj

tylko ciezko pozniej wrocic z jakoscia z mp3 na flack
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                        przy tej częstotliwości to tylko czuć i widać wychylenia membrany
                                        czuc na plecach i widac jak dach sie wygina w samochodzie

wszyscy narzekaja dookola ze w tym utworze tylko glosnik lata a zero basu...
                                        a testowal go ktos z was na dobrym subie w samochodzie?
                                        tam dopiero pokazuje po co zostal stworzony ;]
                                        niskie tony naprawde sa slyszalne i produkowane przez glosniki :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X