Witam. Czy jest ktoś w stanie określić jaki TRANSFORMATOR siedzi w sprzęcie Unitry - Diora WS301S potocznie zwana TRAWIATA. Wiem, że orientacyjnie ma on 130W ale chodzi mi o napięcia jakie daje :) Jest ktoś w stanie pomoc ? Chodzi mi o testowe uruchomienie mostku TDA7294 i nie wiem jakie napięcia daje to trafo - czy sie w ogole nada na próbę. Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Diora WS301S (Trawiata)
Collapse
X
-
trafo jakie tam siedzi to TS/120/10. Zmierzyłem je i otrzymałem ok 20-21V (na sucho) oraz jakies napiecie 42V ~. Z trafa wychodzi 5 kabelków (2 wtyczki - jedna 2 pinowa i druga 3 pinowa)
Wtyczka 2 pinowa:
kabel czarny - kabel biały - 42V
Wtyczka 3 pinowa:
kabel czarny - czerwony - 21V
kabel czarny - biały - 21V
kabel biały - czerwony - 42V
Co i jak ?
Wnioskuję, że wtyczka drupinowa zasilała przedwzmacniacz a trzypinowa końcówkę :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SewesWtyczka 3 pinowa:
kabel czarny - czerwony - 21V
kabel czarny - biały - 21V
kabel biały - czerwony - 42V
[ Dodano: 2010-10-21, 19:24 ]
Z tego co na szybko znalazłem w necie to:
TS 120/10
2 x 19V 2,2A
37V 0,15A dane katalogowe pod obciążeniem zapewne.
Powinno się nadać do odpalenia mostka, ale do użytku to ciut mało
Skomentuj
-
Ok - zasilanie OK. Ale mam problem z mostkiem (podłaczone wszystko prawidłowo jest). Głośnik tak jakby pierdzi (prr prr ) tam gdzie są mocne podbicia np. stopy to słychać ale bardzo zniekształcone. Regulacja głośności nie ma wpływu na to - czy do oporu czy na 0 to samo. Jeśli dam słaby sygnał - cisza, słychać tylko to 'prrrrrrr' jak dam sygnał przychodzący na MAX. Czyżby scalaki padnięte ?
Skomentuj
Skomentuj