Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Komputery] Programy do .pdf (błąd Adobe....)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Komputery] Programy do .pdf (błąd Adobe....)

Witam
    Mam problem z instalacją Adobe Readera 9xxx a tak wg to z każdym programem do odczytu .pdf. Męczę się już z tym okł. 2 tyg. i nie mam pomysłu na rozwiązanie...
    Podczas instalacji wyskakuje taki błąd:

Próbowałem jeszcze z PXCViewer - tak samo.
    W całym swoim życiu instalowałem Adobe setki razy (na innych PC też) i nigdy nie maiłem z tym problemu. Ostatnio (okł. 2 tyg temu) zrobiłem reinstal windy i od tamtej pory nie mogę zainstalować żadnego z w/w programów :sad: Nie mam pojęcia skąd to się wzięło, próbowałem dogrywać SP3 na nowo i Network Framework`i (do v. 4.0) nic nie pomaga. Jedynie udało mi się poprawnie zainstalować Adobe Reader 6.4 Ale po krótkim czasie przy niektórych .pdf`ach zaczął wyskakiwać bład: "Niepoprawne kodowanie słownika" ( i ich nie otwiera)

Macie jakieś pomysły ? miał ktoś już taki przypadek? Jak go rozwiązał ?
    Proszę o pomoc...

Do przegladania PDFow polecam darmowy programik FoxitReader. Jest znacznie szybszy niz Adobe a i interfejs ma duzo przyjemniejszy. Dodatkowo nie wymaga instalacja w komputerze

Skomentuj

ir0nhide, skoro masz świeżego windowsa, zrób mu po prostu jeszcze raz reinstal, póki nie masz nawalone cennych plików, tak chyba będzie najrozsądniej :) Wygląda na to że nie wgrały Ci się wszystkie pliki z windowsa i potem moze być problem nie tylko z tym programem.

Swoją drogą polecam Win Xp Nasa :) wersja od nasy, już 4 rok lece bez reinstalki i powiem że dalej jestem zachwycony szybkością działania, mimo iż mam ok 1gb wolnego miejsca na dysku twardym. Minusem jest to ze windows jest jedynie w wersji ang.

Skomentuj

FoxitReader
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zmień pamięc RAM.

Skomentuj

Nieeeeee :)
            W tym błędzie chodzi o to, że jest problem z plikami tymczasowymi, które instalator sobie wypakowuje na samym początku. Znajdź je i skopiuj gdzie indziej, uruchom już rozpakowanego instalatora (szukaj w "TEMP" użytkownika).

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
              Zmień pamięc RAM.
              :???: :???: żartujesz prawda?
              Nie wiedziałem, że przy takich problemach w instalowaniu programu, trzeba zmieniać podzespoły :lol:

Skomentuj

Nie zartuje, mialem wiele podobnych przypadkow. Bledy CRC przy rozpakowywaniu archiwum, błedy w exekach, przy instalowyywaniu programów itp - wszytko wina wadliwej RAM - do sprawdzenia MEMTESTEM.

Skomentuj

OK.
                  Jeżeli nie pomoże opcja pegelmesser-a, to sprawdz jeszcze dysk, tu program z opisem http://www.searchengines....ku-t140255.html
                  a jeżeli to nie pomoże, to sprawdź napięcia na pamięci ram.

Skomentuj

Przecież mówię, że jest problem z dostępem do plików.
                    W momencie, gdy masz ten komunikat, sprawdź co jest w katalogu
                    c:\Documents and Settings\UŻYTKOWNIK\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Adobe\Reader 9.4\Setup Files\

Skopiuj te pliki do innego folderu i instaluj z Setup.exe

Skomentuj

pegelmesser dobrze kombinuje, bardzo często takie problemy to wina pamięci sypiących błędami. Trzeba odpalić memtest i sprawdzić. Winne nie muszą być same moduły, ale także ich przetaktowanie, za niskie napięcie zasilające itp.

A zamiast Adobe do domu Foxit Reader, ale wersja 2.x bo ta nowsza 3 to pomyłka, instaluje mnóstwo syfu.
                      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                        Winne nie muszą być same moduły, ale także ich przetaktowanie, za niskie napięcie zasilające itp.
                        racja...albo nadpalone tranzystory na płycie głownej w poblizu gniazd kości pamięci.
                        Temat przerabiany 100 razy w internecie i w serwisach komputerowych.

Skomentuj

pegelmesser - STOP :) ja tez swojego czasu pracowałem na zapleczu sklepu komputerowego...
                          takie błędy nie są spowodowane ramami ani uszkodzeniami mech. dysku....

Pamięć RAM jest OK (nie kręcone microny Cruciala... wielokrotnie testowane, jak i pod obciążeniem)
                          Dysk ma bad sector ale to nie jego wina...

mbar twoje rozwiązanie jest jak najbardziej sensowne w tym wypadku - zaraz to sprawdzę

BTW: a wy przestańcie takie rzeczy wypisywać bo ja się troszeczkę tam znam ale jak ktoś by był wg nie obcykany to by wymienił sobie przez Wasze porady pół kompa - NIEPOTRZEBNIE!

[ Dodano: 2010-10-25, 16:35 ]
                          Dobra jestem: musiałem przenieść instalkę programu z pulpitu na inną partycję dysku i wtedy bez problemu poszło tzn. za wyjątkiem adobe bo ten i tak rozpakowuje się jak napisał mbar do tempu i wywala błąd. Zainstalowałem na razie PDF-XChange Viewer
                          ale Foxit też idzie.
                          No fajnie problem niby rozwiązany ale idąc dalej to tylko w połowie....
                          Czym jest spowodowany wyskakujący error ? podejrzewam że gdzieś jakieś zabezpieczenia trzyma, ale antyvira wywaliłem, reset zapory też zrobiłem i wg ją wyłączyłem, co by tu jeszcze ? Hmmm?
                          macie jakieś sugestie ? (oprócz wymiany płyty głównej..... :razz: )

Skomentuj

To skoro tak się znasz to niby dlaczego nie wyczyściłeś jeszcze całego dysku i rejestru ze wszystkiego, co jest adobe i reader? Poza tym pisałeś, że problem jest też z instalacją innego programu więc to niemal na pewno nie wina samego instalatora adobe i czyszczenie podanego przez mbar'a katalogu nic nie da. Prędzej bym podejrzewał windows installer, podobny błąd występował z grą TDU i pomagała instalacja jednej poprawki.
                            Co do wyśmiewania podejrzeń sprzętu to nie raz i nie dwa widziałem jak memki uniemożliwiały instalację programu, takie błędy niby z niczego właśnie. A to że nie kręcone? Czasem lepsze memki przeznaczone do OC nie pracują poprawnie na standardowych ustawieniach bo pierwszą rzeczą po montażu musi być podniesienie vmem. Aha, ciotka też pracowała trochę w firmie projektowo-architektonicznej, tak jak ty na zapleczu serwisu, z odkurzaczem, ściereczką

Skomentuj

Uprawnienia do zapisu pilków w danych katalogach - tu tzreba sobie pozmieniac, najpepiej w rejestzre.

Skomentuj

amdr może ty nie powinieneś mieć takiego nicku a raczej ADHD - to by Ci bardziej pasowało. O co Ci stary chodzi ? Dlaczego twój ton pisania jest w stylu kontratak? :???:

Zamieszczone przez amdr
                                To skoro tak się znasz to niby dlaczego nie wyczyściłeś jeszcze całego dysku i rejestru ze wszystkiego, co jest adobe i reader?
                                Napisałem że znam się "troszeczkę" a po drugie: niby poco ? a po trzecie: czasami proste rozwiązania są najskuteczniejsze akurat na te nie wpadłem :???:

Zamieszczone przez amdr
                                pisałeś, że problem jest też z instalacją innego programu więc to niemal na pewno nie wina samego instalatora adobe i czyszczenie podanego przez mbar'a katalogu nic nie da. Prędzej bym podejrzewał windows installer, podobny błąd występował z grą TDU i pomagała instalacja jednej poprawki.
                                Wyżej jest post że już zainstalowałem jeden program, i jak to zrobiłem a ty piszesz że to nic nie da... ?
                                Nie rozumiem....

Zamieszczone przez amdr
                                Co do wyśmiewania podejrzeń sprzętu
                                Skąd ty to wg wytrzasnąłeś że ja wyśmiewam...!? :shock:

Ja nie mówię że nie mogli byście mieć racji ale chodzi mi o to że wymiana podzespołów w komputerze, w takich przypadkach to raczej ostateczność a wy od razu z grubej rury przywaliliście, tak się nie postępuje... ! Przez takie pomocne dłonie ktoś inny mógł by się pogrążyć w kosztach a i tak nic by to nie dało bo wystarczyło przekopiować plik na iny dysk np.

Zamieszczone przez pegelmesser
                                Uprawnienia do zapisu pilków w danych katalogach - tu tzreba sobie pozmieniac, najpepiej w rejestzre.
                                ok, zaraz to sprawdzę...

Skomentuj

A jaka ilość wolnego miejsca na C ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                                    amdr może ty nie powinieneś mieć takiego nicku a raczej ADHD - to by Ci bardziej pasowało. O co Ci stary chodzi ? Dlaczego twój ton pisania jest w stylu kontratak? :???:
                                    A czy ja ci piszę, że powinieneś mieć niska Ir0nHead ? Albo że to zero w nicku ma uzasadnienie ? Nie sprowadzaj dyskusji do poziomu polityki...
                                    Nie kontratak, jeśli tak zabrzmiało to niezamierzenie, tylko jest propozycja że to wina pamięci, a Karol22m wyśmiewa a ty na pewniaka odrzucasz ten pomysł. No więc zdecyduj się - wiesz wszystko czy pytasz bo nie masz pomysłu i na poważnie traktujesz sugestie kolegów? Tym bardziej, że jak pisałem, sam się z takim objawem spotykałem, a doświadczenie mam (i w serwisowaniu i ogólnie ze sprzętem, w tym redaktor vortalu technologicznego i moderator jednego z większych forów IT). Nie twierdzę, że na 100% to mimo ładnych paru lat solidnego doświadczenia, a ty mówisz na 100%, że to nie to.

Wyżej jest post że już zainstalowałem jeden program, i jak to zrobiłem a ty piszesz że to nic nie da... ?
                                    Początkowo pisałeś, że problem był nie tylko z Adobe, więc widać ogólny problem w systemie. Poza tym zainstalowanie PXCViewer nijak ma się do czyszczenia folderów Adobe. Może to być problem z uprawnieniami jak sugeruje pegelmesser bo może skopiowałeś cały folder użytkownika, przez co "nowy" użytkownik nie ma dostępu do folderów, których właścicielem jest "stary" użytkownik. Możesz prosto to obejść nawet nie dziedziczeniem praw itp, co po prostu w zmiennych środowiskowych ustanowić inny folder plików tymczasowych. Problem z folderami w profilu użytkownika - logując się na administratora czy tworząc nowego usera.

Ja nie mówię że nie mogli byście mieć racji ale chodzi mi o to że wymiana podzespołów w komputerze, w takich przypadkach to raczej ostateczność a wy od razu z grubej rury przywaliliście, tak się nie postępuje... ! Przez takie pomocne dłonie ktoś inny mógł by się pogrążyć w kosztach a i tak nic by to nie dało bo wystarczyło przekopiować plik na iny dysk np.
                                    Ale jakie koszty? Zakładam, że masz kolegów i zakładam też, że oni mają komputery (takie czasy). Zawsze można pożyczyć kostkę i puścić instalkę. To nic nie kosztuje, trwa 5 minut. OK, czasem szuka się trudniejszego rozwiązania z doświadczenia i tak podał ci pegelmesser bo jest to wysoce prawdopodobna przyczyna, a okazać się może, że to kwestia softu, ale z softem już 2 tygodnie się szarpiesz bez efektu i dlatego trzeba szukać innych wariantów.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X