Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Reballing itp - ma ktoś do czynienia?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Reballing itp - ma ktoś do czynienia?

Panowie czy któryś z Was ma do czynienia z takimi zabiegami na np w pracy? Interesuje mnie kilka rzeczy i chciał bym kogoś doświadczonego wypytać trochę :wink:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1461877.html Trochę sie już rozwinął watek...

Skomentuj

csbiczek, jak ci coś z tego wyjdzie to daj znać. Mam uszkodzonego HP Pavilion dv6000
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
        csbiczek, jak ci coś z tego wyjdzie to daj znać. Mam uszkodzonego HP Pavilion dv6000
        wróżka jesteś? :wink: Skąd wiesz co knuję? :razz:

[ Dodano: 2010-10-31, 21:48 ]
        Zamieszczone przez joy_pl
        http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1461877.html Trochę sie już rozwinął watek...
        dzięki:) Mam lekturę na kilka godzin na jutro :mrgreen:

Skomentuj

csbiczek, bo pewnie przeczytałeś mój opis na gg :mrgreen:

dzięki:) Mam lekturę na kilka godzin na jutro :mrgreen:
          jak tam trzeba film obejrzeć :lol:
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak tam trzeba film obejrzeć :lol:
            i przeczytać 15 stron tematu:P

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
              wróżka jesteś? :wink: Skąd wiesz co knuję? :razz:
              reballing najczęściej dotyczy karty grafiki przy laptopie, ale nie tylko

ja kiedyś kontaktowałem się z firmą z Wrocka która się tym zajmuje
              http://www.aid-serwis.com.pl/index.php

całkiem profesjonalne podejście do klienta mają

Skomentuj

Hym raczej jednorazowo się nie opłaca. Też mam spapranego lapka ale zdążył się trochę zestarzeć już :) Na allegro widziałem ogłoszenia, ale pamiętam że cena samego układu + przelutowanie wyszła prawie 900PLN a nowa płyta 1200.

Skomentuj

raven1985, naprawa w Warszawie jak i używana płyta z allegro to koszt 400zł
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

raven1985, naprawa w Warszawie jak i nowa płyta z allegro to koszt 400zł
                    Teraz może 2 lata temu tyle kosztowało do mojego lapka :) Jak tak to po co się w to bawić ?

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
                      reballing najczęściej dotyczy karty grafiki przy laptopie, ale nie tylko
                      zdecydowanie nie tylko :wink:
                      Zamieszczone przez raven1985
                      Hym raczej jednorazowo się nie opłaca.
                      a kto powiedział że jednorazowo? :wink:

Skomentuj

jak ci coś z tego wyjdzie to daj znać. Mam uszkodzonego HP Pavilion dv6000
                        lklukasz mam w szafce ten sam jakże szczęśliwy model laptopa... :lol:
                        wygaśnie...

Skomentuj

a ja obecnie takiego laptopa uzytkuje :),samo podrzganie ukladow BGA nie zdaje egzaminu nalezy wlasnie te uklady poddac wspomnianemu tutaj rebalingowi czyli wymienie kulek pod ukladami BGA ale do tego trzeba miec juz sprzet sita piec do podgrzewania a to wszystko kosztuje :)

[ Dodano: 2010-11-01, 16:39 ]
                          Zamieszczone przez csbiczek
                          zdecydowanie nie tylko
                          jesli chodzi o serie dv6000 leci jeszcze mostek polnocy ale to jest jedno i to samo bo grafika w wiekszej czesci plyt glownych z tej serii mam grafike zawarta wlasnie w mostku polnocnym

Skomentuj

Zamieszczone przez misiek88
                            ,samo podrzganie ukladow BGA nie zdaje egzaminu nalezy wlasnie te uklady poddac wspomnianemu tutaj rebalingowi czyli wymienie kulek pod ukladami BGA
                            wiem, wystarczy wymienić kulki na te z domieszką ołowiu które nie pękają tak jak te bezołowiowe...
                            ale do tego trzeba miec juz sprzet sita piec do podgrzewania a to wszystko kosztuje :)
                            to też wiem. Sprzęt do tego można kupić za tysiąc czy dwa lub za dwadzieścia i więcej, kwestia tego co masz zamiar robić...
                            jesli chodzi o serie dv6000 leci jeszcze mostek polnocy ale to jest jedno i to samo bo grafika w wiekszej czesci plyt glownych z tej serii mam grafike zawarta wlasnie w mostku polnocnym
                            sam problem od tej strony mnie na razie nie interesuje, aktualnie mnie interesuje sam proces od ,,kuchni"

Skomentuj

Czaruję...
                            X