j/w, ceny podajcie jak najtańsze oczywiście :wink:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Filtr dolnoprzepustowy 50hz - gdzie można kupić
Collapse
X
-
jeżeli masz do tego oddzielny wzmacniacz to już lepiej komuś to zleć
cewka na filtr tak niski kosztuje spooooooooooooro
powiedziałeś "przecież to tylko cewka nawinięta drutem" owszem ale tego drutu będzie sporo a zobacz sobie ceny miedziw 100zł się nie zmieścisz
potrzebujesz cewki 52mH i kondensatora 200uFpowodzenia w szukaniu dobrych cen
Skomentuj
-
W Xoverze wyszło mi kondek skromne 625uF oraz cewka malutka 16mH.
W polinku koszt ok 52zł za cewkę plus kondek 560uF + 68uF = 30zł a więc 82zł x 2 strony, to 164zł, plus wysyłka to 189zł.
W polinku pewnie będzie kosztwoać ze 350zł gotowa, więc jak nic opłaca się pasywny, wtedy gdy aktywny plus wzmacniacz to koszt ok 250zł.
Skomentuj
-
Według mnie taka operacja jest bez sensu, 50Hz filtr pasywny, poszukaj na allegro jak się upierasz przy pasywnym kiedyś były takie filtry do subwooferów i kosztowały mniej niż sama cewka w polinku, przy dużych mocach masz na takim rozwiązaniu straty bo moc Ci idzie w grzanie cewki, aktywnie według mnie zdecydowanie lepiej taniej i wygodniej
Skomentuj
-
womperm, zapraszam jednak do przeczytania wszystkiego od podstaw.
To jest 2way na szerokopasmowcu plus 8'? Sądzę że nie.
Dlatego podział przydał by się na ok 2khż, ale sądzę że kopółka tego nie uciągnie, bo jest tez od tonsila?
Załóż lepiej nowy temat, do początku - co masz, i co chcesz złożyć, my doradzimy, a nie tak jak teraz, zrobił byś jedno wielkie g...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSoundZałóż lepiej nowy temat, do początku - co masz, i co chcesz złożyć, my doradzimy, a nie tak jak teraz, zrobił byś jedno wielkie g...
Skomentuj
-
http://allegro.pl/zwrotnica-glosniko...330032422.html
to niech bierze dwie takie, jakoś to powinno zagrać.
Skomentuj
Skomentuj