Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy sym w moim stylu ma być:... no właśnie jaki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy sym w moim stylu ma być:... no właśnie jaki?

Ciekawi mnie zapotrzebowanie (:
    4
    na dwie pary
    25.00%
    1
    stereo z zabezpieczeniami na jednym pcb
    75.00%
    3

Jeszcze jakby zasilacz sie zmiescil byloby calkiem fajnie. Nawet kosztem wiekszej plytki.

Skomentuj

Ja bym proponował np:
      na jednej parze z zabezpieczeniami i z zasilaczem na pcb(lub bez)
      na 2 parach z zabezpieczeniami i zasilaczem na pcb(lub bez) - i w tym wypadku oddzielnie każdy kanał był by fajny bo np można by wykorzystać jeden kanał do zasilania suba

Skomentuj

a moze 2+1
        2 razy na jednej parze plus na dwuch parach na suba z filtrem aktywnym
        oczywiscie z zabezpieczeniami i zasilaniem na 1 plytce
        ooo.... Teraz to dalem :oops:
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

flodins, a może zamiast mieszać przy symku który jest już przez Ciebie fajnie wykonany byś się podjął projektu wzmacniacza pod suba(końcówka zasilacz filtry etc)? Wielu userów by było szczęśliwych z tego projektu wg mnie:)

Skomentuj

jeśli ktoś ma dostęp do paneli to mogę zrobić, zawsze mnie ograniczał brak paneli a mozna zrobic naprawde pozadny wzmacniacz do suba

Skomentuj

jeśli ktoś ma dostęp do paneli to mogę zrobić, zawsze mnie ograniczał brak paneli a mozna zrobic naprawde pozadny wzmacniacz do suba
              Panel to myślę że kwestia indywidualna bo każdy może sobie coś zrobić czy to z blachy czy z alu czy jeszcze z innego materiału... Głównie przydał by się projekt np 2 pcb: na jednej końcówka, zasilacz i zabezpieczenia, a na drugiej filtry i przedwzmacniacz np. Co o tym myślisz?

Skomentuj

Ja już dawno byłem chętny na symka na 2 parach... Ale faktycznie przydałby się preamp 2.1

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  Ale faktycznie przydałby się preamp 2.1
                  Tym bardziej, że taki układ niewielu potrafi zaprogramować a flodins sobie na pewno poradzi studiując na ETI :wink:

Skomentuj

Dobry projekt 2.1 by się przydał :)

Skomentuj

tak na smaka (:

Skomentuj

W kupie cieplej...

Skomentuj

No program już masz. Teraz kwestia tylko go ogarnąąć :twisted:

Skomentuj

program ogarnięty już dawno...

Skomentuj

flodins, a szukales moze kiedys dekodera dolby do kina?
                              bo jezeli ktos by w koncu ogarnal procesor do kina to skonczylby sie przymus kupowania gotowych ampli

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                to skonczylby sie przymus kupowania gotowych ampli

To nie przymus, to przyjemnosc :wink:
                                Moze jeszcze multiplekser HDMI i konwerter sygnałow, upscaler itp dodac... juz irek sam kiedys wieścił że nei da sie samemu zbudowac amplitunera KD.

Skomentuj

Modul do kina z all-in-one thomsona, kupilem na allegro za 90zl taki wzmak + dvd, cale w budowie jest modularne, caly dekoder kina jest na plytce modulowej, sa tam juz preampy, miksery na wyjsciu (od nich odrazu ida kabelki do koncowki mocy w tym thomsonie, oczywiscie mozna tam dac np 5 symkow :P), modulek posiada wejscia cyfrowe, czyli wystarczy odpowiednio to zapiac i mozna miec z tego ladne kino 5.1

Pelny schemat tego kombajnu jest na elektrodzie i jest bardzo czytelnie opisany, gdzie i co zapiac, do tego proca producent udostepnia dokumentacje (Cirrus Logic), mozna go sterowac i2c, intelem, motorola, i chyba 1-wire juz nie pamietam czy to ostatnie tez.

Oczywiscie da sie sterowac wszystkimi wzmacniaczami bo mikser jest na plytce dekodera tak wiec kozystamy normalnie z pilota :)
                                  W skrocie to tylko podmieniamy wzmacniacz, a reszte wywalamy :)

Ten chip CS jest montowany w paru harmanach i Cambridge Audio,
                                  poczatkowo myslalem zeby napisac wlasny soft do tego, a potem jednak doszedlem do wniosku ze mozna wykozystac wyswietlacz + sterownik + pilot od thomsona, wystarczy go lekko przerobic.

Kiedys mialem z tego taki prosty ampli zrobic, ale poki co to to lezy.
                                  http://img123.imageshack.us/f/a2f31ib9.jpg/

Podsumowujac, zostawiasz zasilacz, plyte dekodera 5.1, sterownik wyswietlacza i ukladu, wszystko jest wygodnie tasiemkami podpiete, reszte wywalasz i smig (sterowniki CD, tuner radiowy, wzmak, etc etc tam cos jeszcze jest).

Testowo podlaczylem sygnal przez COX i sobie ladnie dekodowal, na wyjsciu byl uniamp.

Jest to Thomson DPL910VD
                                  http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...342396#6342396

Skomentuj

Temat żyje jeszcze?

Skomentuj

tak lekki poślizg

Skomentuj

Nie ważne jak ma wyglądać, ma grać, ma mieć dobrą specyfikację (pasmo przenoszenia, sensowny poziom THD itd.), moc na poziomie 100W na kanał (70-80W 8 ohm i ew. te 150W w 4 ohm).

W sumie chyba tyle, nie interesuje mnie jak wygląda płytka a jak co gra po prostu, a zrobisz co zechcesz :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X