Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TurboPascal 2 zadania ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TurboPascal 2 zadania ;)

Potrzebuje pomocy w rozwiazaniu 2 programow niestety TP'ala juz nie pamietam ))

1. Program sortujacy tablice 10x10 (dane losowe) metoda wstawiania.
    2. Program bedacy kartoteka biblioteki szkolnej z zapisem, odczytem, modyfikacja danych z pliku.

Jak by ktos mial chwile i ochote bylo by milo )))

Kto to jeszcze uczy takich głupot jak TP? TEraz sa inne o wiele lepsze jezyki programowania i to obiektowo. Wrzucasz komponent i masz.

Skomentuj

pegelmesser u mnie uczą TP. Jest to łatwy język, wstęp przed c++. Powinieneś to wiedzieć

raffal81 niestety sortowania jeszcze nie miałem, więc nie dam rady pomóc

Skomentuj

Nie ma sensu bawić się w TP, to jest język programowania dinozaurów. Lepiej od razu zająć się językiem C, niż tracić czas.
        W liceum miałem nauczycielkę z informatyki, która uczyła się pascala jakieś kilkadziesiąt lat temu i uczyła Nas właśnie TP, zamiast uczyć C++, który jest obowiązkowy na studiach. W efekcie przez rok musiałem się uczyć C++, natomiast koledzy znali już wcześniej ten język i nie mieli żadnych problemów z zaliczeniem przedmiotu.

Skomentuj

Nie tylko C++. Takze C#, java itp.

Skomentuj

Szczerze mialem to jakis czas temu, robilem tam jakies programy tz pisalem, ale z racji ze potrzebuje kolezance pomoc, a czasu za bardzo nie mam, nie mam jak przysiasc i przypomniec sobie dlatego tez napisalem na forum ;]

Co do tego ze nie uzywa sie juz TP, owszem, ale by zrozumiec programowanie po to wykalda sie TP, to jest wstep do programowania obiektowego :)))

Jakby ktos cos sobie przypomnial to milo by bylo, ja wlasnie caly dzien spedzilem w szpitalu, jutro tez na badania jade, nie mam normalnie sily i glowy do tego.

Skomentuj

ŁukaszN, A ja wręcz przeciwnie - m.in. dlatego piszę w Python'ie :P
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

hermes, u mnie akurat to poniekąd kwestia prowadzącego (nie umie przekazać wiedzy i jest denerwujący) który zraził mnie do wszystkich przedmiotów których uczy (a jest ich trochę) począwszy od maszyn elektrycznych, a kończąc na programowaniu obiektowym.

Skomentuj

Jestem samoukiem. Na infach dotychczas nie robiliśmy niczego ambitnego.
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie wymadrzac sie tylko niech ktos sie zmierzy z tymi 2 zadaniami )))

Dobranoc panowie, lece spac jutro nastepny ciezki dzien, w szpitalu ;/ wrrrrr

[ Dodano: 2010-11-25, 09:06 ]
                    Doszly 2 zadania, ktore mozna wybrac zamiast TP a sa do napisania w C++

3.Metoda bombelkowa posortuj 100 elementowa tablice.
                    4.Program wczytujacy liczbe naturalna od 0 do 99 999 999 i drukuje ja slownie C++ :))))

TO chyba trudne nie powinno byc

Skomentuj

Czaruję...
                    X