Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ZLODZIEJ - OSZUST

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ZLODZIEJ - OSZUST

Chodzi tutaj o uzytkownika Majkipe. Wyjasniam juz cala sytuacje i ostrzegam przed tym czlowiekiem. Zmowilm pociete plyty mdf na podlogowki pod arn 116 i arv104 oraz suba na arn 312. mialy byc o ciekawym ksztalcie wg zaproponowanego projektu i z frezami. Zamowienie bylo w maju. Plyty mialy byc odebrane przez mojego brata ale z uzytkownikiem nie szlo sie dogadac co do terminu bo nigdy nie bylo czasu wiec wtedy wplacilem na konto wraz z cena wysylki. Wplata gotowki nastapila 5 czerwca w wysokosci 220zl mam dowod wplaty. Uzytkownik tlumaczyl sie przez miesiac ze nie ma czasu wyslac oraz ze ma przeprowadzke i pracuje cale dnie. Tylko ze to nie moj problem bo zaplacilem a on sie zobowiazal, no ale nic wybaczylem i czekalem niestety bez skutku. Na poczatku lipca wylecialem do anglii. Przez wakacje rowniez brak wysylki pisalem caly czas pare razy w tyg sie przypominalem uzytkownik napisal ze jak wroce to mi wysle i gratis zrobi mi formatki pod monitorki. Zgodzilem sie no i ok. Wrocilem po 2 tyg pisania otrzymalem paczke a w niej plyty na podlogowki tyle ze nie kompletne brak tylow oraz frezow. Sciecia krzywe nie zbiegajace sie do krawedzi a wszystko mialo byc wycinane na CNC a widac ze to reczna robota wycinane plyty na pile a otwory otwornica. Do tego otrzymalem fronty od monitorkow ale tylko fronty i gorna i dolna plytke ktore to plyty mialy byc gratis. Suba nie bylo bo niby paczka nie foremna. Tylko gdzie reszta plyt? Pisal ze zona przepakowywala paczke i musiala tych nie spakowac. Swietna bajka. No nic pisalem do Majkipe ale obiecywal wysylki ktorej brak. Pisalem i pisalem bezskutecznie przez 3 miesiace po jakims czasie napisal zebym wyrzucil to co dostalem od niego a on odda mi kase. Ok niech bedzie ale kasy nie bylo.... Pozniej napisal ze 10 listopada niestety jak pisalem do niego ze czekam tlyko do 10 tak jak obiecal a pozniej ide na policje to napisal ze kasy nie odda i zebym sobie na policje szedl. Tak wiec tutaj opisalem cala sytuacje mamy 24 nadal brak kontaktu i odpowiedzi. Dzis sprawa wychodzi na swiatlo dzienne a w piatek bedzie oszustwo zgloszone na policje. To tyle z mojej strony w ramach ostrzezenia. Co smieszniejsze grozil mi sadem za oszerstwa i pomowienia prosze bardzo idz do sadu, przez pol roku ani towaru ani kiasy to jak to nazwac? Pozyczka?

Bardzo przykro słyszeć o takim postępowaniu. Trzeba zawsze uważać. Niestety jak człowiek chce zaoszczędzić to potem można się przejechać. Mam nadzieje że sprawa dla Ciebie zakończy się pomyślnie.

Skomentuj

konradzik88, wrzuć może zdjęcia tych płyt, co?

Skomentuj

nietety nie mieszkam w domu dlatego nie mam mozliwosci a pozatym plyty leza w piwnicy bo jak narazie do niczego sie nie nadaja.
        a co do oszczedzania to nie wiem czy to oszczedzanie 220zl na pologowki male i suba. Projekty byly bardzo ciekawe sub polokragly z podstawka i br szczelinowym no ale coz oszust i tyle w pt wracam do domu o 10 i od razu na policje
        mam darmowy transport do miejscowosci gdzie owy pan mieszka po calej sprawie z pewnoscia go odwiedze. teraz szykuje sie do zawodow kulturytyznych waze 115kg zobaczymy czy bedzie taki odwazny powiedziec prosto w oczy. adres mam

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88
          teraz szykuje sie do zawodow kulturytyznych waze 115kg zobaczymy czy bedzie taki odwazny powiedziec prosto w oczy. adres mam
          Aż dziw bierze, że ktokolwiek odważył się tobie taki numer odstawić :grin: Ale raczej nie nadużywaj tego.

Skomentuj

heh to kawał skur..... byka z Ciebie :P szacun szacun :P jakby wiedział jak wygladasz pewnie by nie leciał tak w .... :) tylko od reki zrobil wszystko idealnie :) pukasz do goscia a tu butterbin :P dwa razy Ty :P

Skomentuj

nie popieram takiego zachowania i dobrze, ze takie tematy powstaja
              przestrzegaja one przed robieniem nie pewnych interesow z nieznanymi i nie zaufanymi ludzmi

ale rowniez nie popieram i uwazam za naganne straszenie poprzez opisywanie jak wyglasz i czy sie zajmujesz... A to juz nie jest pierwszy raz w twoim wykonaniu.
              A tak wogole jesli cwiczysz i uprawiasz ten "sport" po to, zeby sie ciebie ludzie bali to gratuluje... Jesli nie wiesz to nie o to w tym chodzi
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No i to wogole twierdzanie ze ktos jest oszustem zanim zostalo to stwierdzone przez sąd... zaraz sie okaze ze sytuacja wcale nie wyglada tak czarno-biało jak opisuje autor...

Skomentuj

szczerze mowiac niema zadnych podstaw prawnych do zasądzenia goscia,umowy o dzieło-wykonanej uslugi raczej nie bylo,byc moze dlugo czekales ale usluga tak czy tak zostało wykonana moze nie najlepiej,ale jak pisze jesli nie bylo zadnej spisanej umowy prawnie nic niezdzialasz,zalozyc sprawe mozna o wszystko i podac do sądu rowniez mozna kazdego jesli nie szkoda komus pieniedzy :) tak ze lepiej porozmawiaj znim jak masz mozliwosc

Skomentuj

misiek88, ale umowa ustna tez jest umowa cywilno-prawna
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale moze nie bylo umowy tylko obiecanka?

Skomentuj

pegelmesser, to w takim razie niech idzie do kosciola sie wyspowiadac :mrgreen:
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ew. do meczetu albo synagogi :wink:

Skomentuj

Normalnie nóż się w kieszeni otwiera. Też miałem kiedys podobną sytuacje: gość przez miesiąc czasu dzień w dzień mówił: "sory dzisiaj nie mogłem, ale jutro już na pewno wyślę" tyle że u mnie wszystko dobrze się skończyło.

konradzik88, współczuję i mam nadziej ze gość dostanie za swoje. Nie znoszę takich niepoważnych ludzi....

Skomentuj

nie chodzi o to panowie zeby sie bal tylko mysli ze z gowniarzem interesy robi a tu sie pomylil. ktos czytac nie umie bo jak napisalem brakuje elementow kolumny nie zgadzaja sie z projektem i brak calkowicie suba. Mam dowod wplaty i wszystkie rozmowy zapisane.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                nie popieram takiego zachowania i dobrze, ze takie tematy powstaja
                                przestrzegaja one przed robieniem nie pewnych interesow z nieznanymi i nie zaufanymi ludzmi

ale rowniez nie popieram i uwazam za naganne straszenie poprzez opisywanie jak wyglasz i czy sie zajmujesz... A to juz nie jest pierwszy raz w twoim wykonaniu.
                                A tak wogole jesli cwiczysz i uprawiasz ten "sport" po to, zeby sie ciebie ludzie bali to gratuluje... Jesli nie wiesz to nie o to w tym chodzi
                                Kulturystka to jest SPORT i nie ma potrzeby aby pisać o nim w " ". Niestety w tych czasach trzeba walczyć o swoje.

konradzik88, powodzenia w odwiedzinach!

Skomentuj

ok to moze poczekajmy na wypowiedz zleceniobiorcy
                                  jestem ciekawy co powie

[ Dodano: 2010-11-25, 19:09 ]
                                  chico, trzeba walczyc o swoje to prawda, tylko zeby pogrozkami na forum i odwiedzinami typu "jest tu jakis cwaniak" nie narobil sobie problemow
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez chico
                                    Kulturystka to jest SPORT
                                    szachy też :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                      Zamieszczone przez chico
                                      Kulturystka to jest SPORT
                                      szachy też :wink:
                                      Absolutnie nie zaprzeczam : )

Skomentuj

Mi też wycinał na stolik

wklejałem foty

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=10851&start=25

nie poważny gówniarz i tyle

niby wszystko na cnc ,a je lepiej wyciął bym wyrzynarką

Skomentuj

Czaruję...
                                        X