Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płace z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płace z allegro

Witam. Dokonałem zakupu na alledrogo.pl i użyłem opcji płace z allegro. I tu moje pytanie: co się stanie jezeli dokonam wpłaty z normalnego przelewu (nie "płace z allegro") :?:

jezeli wybrales "place z allegro" a jeszcze nie zaplaciles to sie nic nie stanie, wplac kase normalnie i tyle

Skomentuj

Ok\. Dzięki. Ale mam to teraz jakoś zaznaczyć, że robie przelew na konto ?

Skomentuj

Przecież przez płacę przez allegro też im normalnie przelew dochodzi ...

Rób przelew normalny nic nie musisz wysyłać ani pisać.

Skomentuj

Seba727, może napisz do kolesia maila
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

masz tam opcje przelewu normalnego poza allegro. Zwyczajnie ja zaznacz i nie komplikuj sam sobie życia.

Skomentuj

Zamieszczone przez japycz1
              masz tam opcje przelewu normalnego poza allegro. Zwyczajnie ja zaznacz i nie komplikuj sam sobie życia.
              A mi się wydaje, że już nie ma opcji:
              Zwykły przelew (poza systemem Płacę z Allegro).

Skomentuj

nie mam tego jak w tej chwili sprawdzić żeby napisać krok po kroku, w każdym razie po wybraniu "zapłać teraz" we wiadomości od nich była taka opcja, chyba nawet po wybraniu zapłać i w miejscu wyboru banków. Przynajmniej jakieś 2 tygodnie temu z niej korzystałem

Skomentuj

Seba727, dopóki przelew nie wyjdzie z twojego konta to się nic nie stanie, ale zawsze nie zaszkodzi poinformować sprzedawcę że wysyłasz "normalnie" przelew. ja osobiście wtedy z reguły załączam pdf z dowodem przelewu. ale uważam że płacę z allegro jest dośc wygodnym sposobem zapłaty

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu
                    A mi się wydaje, że już nie ma opcji:
                    Zwykły przelew (poza systemem Płacę z Allegro).
                    Masz rację, wydaje ci się Na samym dole jest "przelew bankowy".
                    Kiedy wybierasz sposób zapłaty przedpłatą to sprzedawca dostaje info, że taki sposób wybierasz, zresztą wszystko jest opisane w pomocy i nic więcej nie trzeba dodawać. Zwykły przelew na ten plus, że można ustawić datę wyjścia (dobre przy zakupie w weekend), oprócz tego płacenie z Allegro ma chyba same plusy, łącznie z szybkim potwierdzeniem dla sprzedawcy, że przelew został wysłany, bez sprawdzania i czekania, co przekłada się na szybszą dostawę.
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                      Na samym dole jest "przelew bankowy".
                      Jest, ale nadal jest to system Płacę z Allegro. A kolega japycz1 pisał o przelewie po za Allegro. Tej opcji od paru miesięcy już nie widziałem.
                      A co do tego systemu, w necie dużo się o tym mówi, a zdania użytkowników są podzielone.

Skomentuj

Ja lubię korzystać z opcji Płacę z Allegro, nie trzeba przelewu wypisywać :)
                        Niestety, często Allegro trzyma na swoim koncie pieniądze po kilka dni (odsetki), co może wydłużyć realizację zamówienia (na szczęście wiele osób wysyła towar gdy dostają na maila infoamację, że kasa wpłynęła na Płacę z Allegro).

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu
                          Zamieszczone przez amdr
                          Na samym dole jest "przelew bankowy".
                          Jest, ale nadal jest to system Płacę z Allegro. A kolega japycz1 pisał o przelewie po za Allegro. Tej opcji od paru miesięcy już nie widziałem.
                          A co do tego systemu, w necie dużo się o tym mówi, a zdania użytkowników są podzielone.
                          Nie jest to "płacę a allegro" tylko normalny przelew. Nie mam niezapłaconej aukcji żeby pokazać to ale wczoraj brat kupował procek do lapka, kliknął "płacę", "dalej" i wybrał "przelew bankowy" i normalnie zapłaci sobie przez neta w poniedziałek. Bez pośrednictwa Allegro.
                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                          X