Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panel do suba z allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panel do suba z allegro

Witam. Chciałbym żebyście wyrazili swoje zdanie na temat tego wzmacniacza. http://allegro.pl/wzmacniacz-do-subw...358524586.html Wiem że panele tego użytkownika były opisywane w innym temacie, ale o tym modelu nic nie było tam napisane. Dodam jeszcze tylko, że planuję pod niego podłączyć kolumny na ambilightach i missionie, no i na suba jakiś głośnik 16cm.
    Pozdrawiam. .
    Seba727

Ale to jest przecież (sam to chyba zauważyłeś) wzmacniacz do subwoofera więc jak chcesz do niego podłączyć kolumny stereo? Do suba, którego również planujesz zrobić, pewnie będzie się nadawał ale do kolumn musisz poszukać "normalnego" wzmacniacza stereo.

Skomentuj

No to zaraz. To nie mogę podłączyć do niego normalnych kolumn? Myślałem że " hi level out" służy właśnie do tego)

Skomentuj

Prawdopodobnie bedziesz mogl podlaczyc pod niego kolumny, pod warunkiem, ze pod LINE IN podlaczysz kable z wzmacniacza stereo. Tylko co to ma na celu to ja nie wiem ;/

Skomentuj

Tyle, że to ma być zestaw do kompa i nie przewiduję podłączania dodatkowo wzmacniacza stereo. To dałoby sie to jakoś podłączyć bez dodatkowego wzmacniacza żeby to w miarę grało prowadząc kable od komputera ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Seba727 Zobacz posta
            Tyle, że to ma być zestaw do kompa i nie przewiduję podłączania dodatkowo wzmacniacza stereo. To dałoby sie to jakoś podłączyć bez dodatkowego wzmacniacza żeby to w miarę grało prowadząc kable od komputera ?
            Musisz czymś zasilić Ambilighty, panel ma końcówkę mono.. więc tylko do subwoofera. Hi-Level Out to wyjście.. sygnału (ze wzmacniacza) naprzykład do drugiego panelu a Hi-Level IN to wejście wysokopoziomowe z którego panel sobie robi sygnał dla swojej końcówki mocy

PS mój pierwszy post na nowym mechaniźmie

Skomentuj

Aha. Czyli jak podłączę np. końcówkę mocy do hi-level out to będzie mi to normalnie grało, a poziom głosu całego zestawu będę mógł regulować potencjometrem, który jest w panelu ?

Skomentuj

a gdzie na panelu jest poziom glosnosci?
                Nie myl gain z volume.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przecież jest napisane volume noto chyba regulacja glosu nie ? Drugie to crossover, no to regulacja odcięcia. To da sie to rozwiązać tak jak pisałem wyżej ?

Skomentuj

Przecież jest napisane volume noto chyba regulacja glosu nie ? Drugie to crossover, no to regulacja odcięcia. To da sie to rozwiązać tak jak pisałem wyżej ?
                    Jedyne wyjście...
                    Kolumny podpinasz do wzmaka stereo... kable od kolumn wpinasz do Hi Input z czego Sub robi sobie swój sygnał którego głośność ustawiasz własnie tym potencjometrem :) jeśli pogłośnisz wzmaka stereo to sub też się podgłośni :) a tym potencjometrem w subie ustawiasz poziom głośności między frontami a subem zeby sub nie był głośnieszy od frontów

Skomentuj

czyli wlasnie gain czulosc z angielskiego
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No i wszystko jasne. Dzięki. A tak poza tematem to wzmacniacz stereo jaki byście polecili ? Chciałbym cos samemu podłubać tylko nie za bardzo wiem jaki projekt wybrać. zastanawiam się nad http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT2104.pdf Duży problem sprawiło by wstawienie tu potencjometru? Może macie jakieś ciekawe propozycje. Prosiłbym o coś prostego bo w budowę wzmacniaczy sie jeszcze nie bawiłem.

Skomentuj

No i wszystko jasne. Dzięki. A tak poza tematem to wzmacniacz stereo jaki byście polecili ? Chciałbym cos samemu podłubać tylko nie za bardzo wiem jaki projekt wybrać. zastanawiam się nad http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT2104.pdf Duży problem sprawiło by wstawienie tu potencjometru? Może macie jakieś ciekawe propozycje. Prosiłbym o coś prostego bo w budowę wzmacniaczy sie jeszcze nie bawiłem.
                          Ja na Twoim miejscu nie pchałbym się w robienie wolałbym kupiony. Ambilighty nie mają dużej mocy a za pare groszy kupisz nawet Używaną sprawną Unitrę Ot co

Skomentuj

Ten panel jest bardzo podobny do tego co wcześniej sprzedawał identycznie wręcz wygląda końcówka mocy.
                            Te panele prawdopodobnie to składaki kilku zepsutych w jeden sprawny, w nie wiadomo jakich warunkach przechowywane. (mój wzmacniacz ma skorodowane potencjometry)

No ale za tą cenę to nie ma co się dziwić

Skomentuj

No dobra ja mam wzmacniacz stereo, ale chciałbym zrobić samemu coś prostego, żeby to przyzwoicie zagrało. Więc co poradzicie ? Ciężko byłoby w tym regulację głosu zastosować ? http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVT2104.pdf

Skomentuj

regulacja glosnosci to tylko potencjometr
                                regulacja barwy dzwieku to osobny uklad

Skomentuj

No chodzi mi o regulację głośności nie o regulację barwy. Wiem że to osobny układ. Tylko chcę sie dowiedzieć do czego podłączyć ten potencjometr żeby działało.

Skomentuj

Tutaj masz TDA z przedwzmacniaczem http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1097575.html

---------- Post added at 10:31 ---------- Previous post was at 10:15 ----------

Jeżeli chcesz mieć regulację samej głośności to potencjometr podłączasz pod C1 i C2 (i oczywiście masa), potencjometr >2x50K
                                    Last edited by Karol22m; 12.12.2010, 09:26.

Skomentuj

http://www.fratu.pl/irek/files/Uniam...odlaczenie.pdf tutaj masz prosto pokazane jak podlaczyc potencjometr

Skomentuj

Czaruję...
                                      X