Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UWAGA! Strona zap-audio.pl zainfekowana?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

UWAGA! Strona zap-audio.pl zainfekowana?

Strona zap-audio.pl wygląda na zainfekowaną. Moja przeglądarka krzyczy, że jest źle, jak poniżej. Dobrze by było to zweryfikować.

u mnie to samo
    to juz chyba od piatku tak jest wczesniej dawno tam nie wchodzilem
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

U mnie to samo. Konkurencja mogla zglosic witryne jako podejrzana no i efekt widac ;p .

Skomentuj

Przejrzałem na szybko kod strony przesłany do przeglądarki i nie widzę w nim żadnych podejrzanych zapisów... antyvir też się nie buntuje... Opera otwiera stronę bez zająknięcia.

Skomentuj

no wlasnie opera u mnie strony nie otwiera
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Doinstalujecie sobie dodatek do Firefoxa o nazwie Dr.Web Antivirus Link Checker zawsze na link klikacie ppm - > sprawdź:

---------- Post dodany o 18:06 ---------- Poprzedni post o 18:01 ----------

AVG Link Checker też twierdzi, że clean.

Zamieszczone przez Q Zobacz posta
            Przejrzałem na szybko kod strony przesłany do przeglądarki i nie widzę w nim żadnych podejrzanych zapisów... antyvir też się nie buntuje... Opera otwiera stronę bez zająknięcia.
            Infekcja może siedzieć w jakimś pliku nie koniecznie w kodzie. Ostatnio jakiś user na forum dobrych programów miał zlinkowanego avatara z "gratisem".
            Last edited by Away; 19.12.2010, 17:14.

Skomentuj

U mnie normalnie się otwiera, łącznie z podstronami, może już usunęli problem?
              Ubuntu, Firefox

Skomentuj

U mnie nadal wyskakuje ostrzeżenie, XP Chrome.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                  U mnie nadal wyskakuje ostrzeżenie, XP Chrome.
                  Nie masz się czym przejmować. Chrome jest gorszym zagrożeniem, przede wszystkim spyware w plikach i opcji update :) Nie rozumiem fenomenu tej przeglądarki.

Skomentuj

A rozumiesz fenomen Nokii ? :) Marketing czyni cuda Away :)

Skomentuj

a ja tam lubie Nokie
                      mam N97 mini i nie mam zadnych zastrzezen
                      przerobilem juz kilka modeli telefonow i tylko z tymi nie mialem zadnych problemow

a co do strony to u mnie nadal nie bangla
                      na "opera"
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Fenomen nokii wziął się stąd że to dobrze wykonane telefony w stosunku do innych, to jak stary mercedes mający najgorsze parametry dynamiczne i najlepszą jakość/trwałość. Ja tam nigdy nokii nie lubiłem - bo była kiedyś modna, wolałem ericssona. Jak sprawdziłem jakość innych telefonów to już ich nie chciałem. Wszystko trzeszczy, wyginają się, grzeją podczas ładowania, zwieszają, często dźwięk podczas rozmowy jest zły. Oczywiście znajomy mówi że to nie ma znaczenia bo on jak większość wyrzuca telefon po roku. Ale żeby lubić tandetę trzeba mieć pieniądze :(.
                        A co do spyware to jak ktoś ma w tym interes to i tak się dobierze do naszego PC bez względu na przeglądarkę. W zasadzie państwo zagląda nam wszędzie, czyta SMS-y itp. a ludzie i tak pójdą z radością na wybory kolejnych oszustów.
                        U mnie najszybszy "chromiak" też nie lubi Zap-audio, ale to już od dawna, jak też niektórych przedmiotów z allegro bo widzi zagrożenia z obrazków.

Skomentuj

Czaruję...
                        X