Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Protector v 1.5 ponownie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Protector v 1.5 ponownie

Protector v 1.5 ----Softstart, zabezpieczenie głośników przed DC, opóżnione załączanie głośników.
    Temat przerabiany ale z postów tego forum wynika że to nie działa.
    Czy jest ktoś kto w praktyce to wypróbował -- proszę o odzew.

Wklejam też link do strony z Protectorem chyba z greckiej strony, to samo rozwiązanie
    http://users.otenet.gr/~athsam/protection_1.htm

Układ chciałem zastosować w Holtonie 400Wat ale zastanawiam się czy to będzie dobre rozwiązanie
    bo w specyfikacji technicznej tego polskiego Protectora jest coś takiego:

Specyfikacja techniczna:

• dopuszczalny zakres napięć DC na wejściu protekcji: od -60V do +60V

*
    Holton zasilany napięciem 71V

Pozdrawiam

Miałem kiedyś zamiar zbudować Protectora, lecz zauważyłem, że jeśli masy końcówek mocy i Protectora zostaną połączone, to układ nie będzie poprawnie reagował na ujemną składową stałą na wyjściu końcówki mocy. Zdecydowałem się więc na ten układ http://www.fratu.pl/irek/?uklad-zabe...wzmacniacza,33 Zakres napięć DC +-100V. Zbudowałem ten układ jakiś czas temu z kilkoma modyfikacjami i z czystym sumieniem mogę go polecić.

Skomentuj

Wielkie dzięki za odpowiedź.

Wszystkiego dobrego w nowym roku..

Mirek

Skomentuj

Witam
        Złożyłem tego protectora ,no i mam problem, miał on współpracować z wzmacniaczem 400 na mosfetach ,sost start działa poprawnie ,ale już załączenie głośników nie za bardzo a mianowicie na wzmacniaczu mniejszej mocy głośniki się załączają lecz na moim już niestety przekaźnik się nie załącza(próbowałem na jednym kanale),wiec teraz jestem w kropce jak ten problem rozwiązać,a chciał bym go jednak zastosować.Ma ktoś moze jakies rady jak to ruszyć zeby działało i wykrywało DC.Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
        X