Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwny problem z modemem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dziwny problem z modemem

Oto moj problem. Mam internet adsl w dialogu na linii dialogu i lacze sie przez modem speedstream 4100. Od pewnego czasu nie moge sie polaczyc z internet. Najdziwniejsze jest to, ze na modemie swieca wszystkie diody a w kompie jest ustanowione polaczenie.

Pozyczylem od kumpla modem, no i na jego modemie dziala.
    Podlaczylem ostatnio swojeg speedstreama pod starego kompa win xp na pokladzie i smiga az milo, a u mnie na lapie z win 7 64 bit nie chce. Dodam ze na ubuntu modem rowniez dziala.

Wie ktos moze co jest nie tak? Obstawiam, ze system, ale to dziwne bo po formacie mam dalej to samo.

Modem podpinasz pod USB ? Zrób update BIOSU, sterowników, sprawdź ustawienia firewalla, zobacz czy pomimo, że nie ma neta w przeglądarce to czy działa komunikator lub spinguj jakąś stronę [ start - > uruchom - > cdm -> ping www.wp.pl ] przeskanuj kompa AV (np. DrWebCureIT - skaner "na żądanie" z powłoką, za free + Malware AnityBytes). Powodów dużo, najpierw sprawdź czy nie ma infekcji :)

Skomentuj

Zobacz czy masz przydzielony adres IP na windzie.
      Może przeinstaluj stery od sieciówki.
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To też można. Nawet jak będzie miał adres ip, a będzie miał infekcję to lipa :) Tylko pod żadnym pozorem nie skanuj kompa Combofixem - to jest ostateczność.

Skomentuj

Modem nie jest podpinany przez usb, przez gniazdo ethernet. Infekcja raczej nie wchodzi w gre, bo mam non-stop aktywnego noda, bios tez odpada. Dzisiaj korzystalem z neta, podpialem modem pod starego kompa z xp, po kilku godzinach wrocilem na lapa i lipa od tamtej pory.

pingi sprawdzalem nie moze odnalezc hosta.

dla przykladu teraz korzystam z ubuntu live na tym samym laptopie i neta mam

aha, ip dostaje

Skomentuj

Spróbuj przeinstalować stery
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ok odpalilem winde i modem wystartowal. mam teraz neta.

ciekawe tylko dlaczego nie mialem go wczesniej i to na dwoch modemach. Zauwazylem ze oba zlapaly schize jak je podlaczylem do swojego starego kompa.

Skomentuj

Panowie mam nowy problem :/
                Zroblem dzisiaj formata i zainstalowalem win xp. Po zainstalowaniu sterownikow do karty graficznej redetuje kompa i po ekranie ladowania windows pojawia sie czarny ekran. Dzwieki systemowe slychac, ale nic sie nie pojawia. Komputer chyba normalnie dziala. Wczesniej mialem windows 7 i po instalacji sterownikow nie bylo takich problemow. WTF?!

moj lapek to: Acer Aspire 7535g

karta graficzna to: Ati Mobility Radeon HD 4570/3200

Skomentuj

Spróbuj odpalić system w trybie awaryjnym. Po ekranie BIOS-u naciśnij F8 i wybierz z listy.

Skomentuj

w trybie awaryjnym obraz jest wyswietlany na domyslnym sterowniku programowym.

zauwazylem ze sterownik instaluje sie tylko dla jednej karty graficznej, a mianowicie hd 4570, druga jest dalej niezidentyfikowana i to chyba na niej system probuje wyswietlic obraz.

moze wie ktos skad pobrac dobre i swieze sterowniki do tej karty?

Skomentuj

ze strony producenta zapewne...
                      http://www.acer.pl/acer/service.do?L...&CRC=780506240
                      Bierzesz zakładkę centrum pobierania i wybierasz swojego lapka i ciągniesz to co potrzeba....

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                        moze wie ktos skad pobrac dobre i swieze sterowniki do tej karty?
                        Nie chcę się czepiać, ale wiesz dokładnie co robisz? Mam wrażenie (może się mylę), że średnio i stąd ilość kłopotów, a w konsekwencji pytań.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                          ze strony producenta zapewne..
                          Pobierałem sterowniki ze strony producenta i po ich instalacji nie mam obrazu.

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                          Nie chcę się czepiać, ale wiesz dokładnie co robisz?
                          Spokojnie, nie jestem laikiem. Niestety nigdy z takim problemem sie nie spotkalem.

W internecie dużo osób narzeka na problemy z tą kartą na xp.
                          BTW słyszeliście może o programie mobility modder? link http://www.hardwareheaven.com/modtool.php
                          Chyba się skuszę ale nie chcę kolejnych problemów sobie robić..

Skomentuj

ewentualnie poszukaj na stronce ati

Skomentuj

na stronie ati nie ma oficjalnych sterownikow do tej karty pod system xp :/
                              http://support.amd.com/us/psearch/Pa...ords=&items=20
                              nie ma to jak wsparcie producenta

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                nie ma to jak wsparcie producenta
                                Jest... pod dedykowane systemy. Niestety, tak to jest, że producenci softu (czyt. M$) chcą zarobić, więc nie ma umów na przygotowanie sterowników pod starsze systemy. Mało tego, wszystkie znaki na niebie (patrz polityka sprzedaży i promowanie nowych systemów M$) wskazują, że jest nawet zakaz przygotowania takich sterowników, ale to tylko mój wniosek.

Skomentuj

Fakt.

Nowy problem: hd 4570 zainstalowana, ale hd3200 dalej nie.
                                  HD3200 jest zintegrowana z chipsetem amd 780g. Wraz z pakietem Catalystow jest dostarczany sterownik do chipsetu (chyba). Jak temu zaradzić?

Skomentuj

A XP 64 czy 32bit ? Service Pack 3 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                      Service Pack 3 ?
                                      Nie instalować!

Skomentuj

xp sp3 x32

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                                        Nie instalować!
                                        Teraz mi to mówisz?

PS. Możesz mi powiedzieć dlaczego nie instalować sp3?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X