Witam. Nie wiem czy wybrałem dobry dział. Ale co byście wy użytkownicy i administratorzy powiedzieli na sklep internetowy pod patronatem diyaudio. Były by tam produkty przemyślane sprawdzone (zwrotnice/płytki drukowane popularnych wzmacniaczy itd.) Ja osobiście mógłbym przygotować aplikacje webową (gotowy system zmodyfikowany do potrzeb) Myśle że to był by dobry pomysł na pozyskiwanie funduszy na dalsza działalność i rozwój a także źródło funduszy na jakieś konkursy dla użytkowników diyaudio.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sklep internetowy diy audio
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postajak mnie pamiec nie myli to taki sklep juz kiedys byl i zostal zlikwidowany
Skomentuj
-
Nie pamiętam takich czasów jak był jakiś sklep pod patronatem diy audio;] Z ekonomicznego punktu widzenia myśle że by było opłacalne sa systemy oferujące jednoczesne wystawienie do sklepu i na allegro także klientów nie powinno Brakować. Osobiście mam znajomego co pcb by robił po cenie kosztów materiałów.
Skomentuj
-
Adres tego byłego sklepu to www.f-a-s.com.pl.
Jak możesz pamiętać, skoro jesteś z nami od października? :P chyba ze byles pod innym nickiem.
Powiem tak, myślałem nad takim rozwiązaniem, ale wtedy taki sklep musiałby mieć potężny asortyment, praktycznie wszystko, od glosników wiekszosci firm, po drobiazgi jak elementy do zwrotnic, kable i takie tam podobne, aby wielkim atutem było to, że można kupić wszystko w jednym miejscu i zapłacić raz za przesyłke. Ale to inwestycja raczej z dużymi kosztami na wejście.
Skomentuj
-
To jest dobry pomysł ale znając życie to nie wypali bo rzadko kto będzie miał na to czas chyba że znajdą się osoby które bym mogły się tym zająć. Lepiej żeby początkujący kupowali coś konkretnego i sprawdzonego niż jakieś buble z podstawowymi błędami. Zobaczymy co nasza administracja powie na ten temat:)
Skomentuj
-
No właśnie chodzi mi o sklep gdzie był by rzetelny opis każdego produktu. i jeszcze jak by był link do konstrukcji z wykorzystaniem danego elementów na forum. Ja osobiście bym mógł się zając zagadnieniami technicznymi logistycznymi. Ale samemu tego nie da się ciągnąć potrzeba kilka ogarniętych osób znających się na rzeczy
Skomentuj
-
bez sensu. Skoro i tak STXa tu wszyscy znaja to po co jeszcze bawic sie w ich dystrybucje? SKlep ma byc dla nowych userow czy jak? Wydaje mi sie ze skoro na forum juz podany jest projekt na tacy to chyba zamowienie go z odpowiedniego sklepu problemem nie jest... Tym bardziej ze zalozenie takowego sklepu i utrzymanie go wcale nie bedzie takie proste... Takze troszke wyluzuj
Skomentuj
-
temat takiego sklepu na bardzo powaznie analizowalismy razem z UKA
po konsultacji m.in z Q doszlismy do wniosku ze aby bylo to oplacalne to potrzeba naprawde duzo pieniedzy na zakupienie towaru do sklepu, nie wspominajac o pracy wlozonej w reklame i rozwoj takiego sklepu
tak wiec albo bardzo dobry, oryginalny pomysl, albo duzo kasy na pcozatek
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatemat takiego sklepu na bardzo powaznie analizowalismy razem z UKA
po konsultacji m.in z Q doszlismy do wniosku ze aby bylo to oplacalne to potrzeba naprawde duzo pieniedzy na zakupienie towaru do sklepu, nie wspominajac o pracy wlozonej w reklame i rozwoj takiego sklepu
tak wiec albo bardzo dobry, oryginalny pomysl, albo duzo kasy na pcozatek
1. skad kase? czy robimy zrzutkę i sklep w formie spółki? a jeśli w formie spółki to jak podział udziałów, zysków, kosztów?
2. kto by w takim sklepie pracował i w jakiej formie? za friko, czy za pensję? gdzie trzymać towar? każdy magazyn to generuje koszt.
3. czy znajdą się klienci sklepu? osobiście wolę się dogadać z pewnym Panem, który sprzedaje panele do subwooferów i końcówki mocy m.in taką na U (celowo bez imion) i kupić bezpośrednio od niego nie płacąc podatków, niż kupić to samo przez sklep gdzie do ceny dojdzie mi 23% VAT.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Święty Zobacz posta1. skad kase? czy robimy zrzutkę i sklep w formie spółki? a jeśli w formie spółki to jak podział udziałów, zysków, kosztów?
2. kto by w takim sklepie pracował i w jakiej formie? za friko, czy za pensję? gdzie trzymać towar? każdy magazyn to generuje koszt.
3. czy znajdą się klienci sklepu? osobiście wolę się dogadać z pewnym Panem, który sprzedaje panele do subwooferów i końcówki mocy m.in taką na U (celowo bez imion) i kupić bezpośrednio od niego nie płacąc podatków, niż kupić to samo przez sklep gdzie do ceny dojdzie mi 23% VAT.
Skomentuj
-
Swiety nie tylko podatek vat 23%. Dojdzie ci jeszcze podatek 18%, koszty utrzymania sklepu, magazynu, magazyniera, sprzedawcy i zus.
Sklep musi generowac zysk zeby pokryc koszty.
Wiec dochodzimy do tego, ze koncowka na U powinna kosztowac min 600zl, zeby sie oplacalo.
---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------
Trzeba kupic kase fiskalna i zarejestrowac ja w us.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj