Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sklep internetowy diy audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sklep internetowy diy audio

Witam. Nie wiem czy wybrałem dobry dział. Ale co byście wy użytkownicy i administratorzy powiedzieli na sklep internetowy pod patronatem diyaudio. Były by tam produkty przemyślane sprawdzone (zwrotnice/płytki drukowane popularnych wzmacniaczy itd.) Ja osobiście mógłbym przygotować aplikacje webową (gotowy system zmodyfikowany do potrzeb) Myśle że to był by dobry pomysł na pozyskiwanie funduszy na dalsza działalność i rozwój a także źródło funduszy na jakieś konkursy dla użytkowników diyaudio.

jak mnie pamiec nie myli to taki sklep juz kiedys byl i zostal zlikwidowany
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      jak mnie pamiec nie myli to taki sklep juz kiedys byl i zostal zlikwidowany
      Było coś takiego ale to był sklep Questera a nie taki forumowy

Skomentuj

Był sklep za dobrych czasów Audiomaniaii, ale chyba inwestycja okazała się nieopłacalna.

Skomentuj

Nie pamiętam takich czasów jak był jakiś sklep pod patronatem diy audio;] Z ekonomicznego punktu widzenia myśle że by było opłacalne sa systemy oferujące jednoczesne wystawienie do sklepu i na allegro także klientów nie powinno Brakować. Osobiście mam znajomego co pcb by robił po cenie kosztów materiałów.

Skomentuj

Adres tego byłego sklepu to www.f-a-s.com.pl.
            Jak możesz pamiętać, skoro jesteś z nami od października? :P chyba ze byles pod innym nickiem.
            Powiem tak, myślałem nad takim rozwiązaniem, ale wtedy taki sklep musiałby mieć potężny asortyment, praktycznie wszystko, od glosników wiekszosci firm, po drobiazgi jak elementy do zwrotnic, kable i takie tam podobne, aby wielkim atutem było to, że można kupić wszystko w jednym miejscu i zapłacić raz za przesyłke. Ale to inwestycja raczej z dużymi kosztami na wejście.

Skomentuj

To jest dobry pomysł ale znając życie to nie wypali bo rzadko kto będzie miał na to czas chyba że znajdą się osoby które bym mogły się tym zająć. Lepiej żeby początkujący kupowali coś konkretnego i sprawdzonego niż jakieś buble z podstawowymi błędami. Zobaczymy co nasza administracja powie na ten temat:)

Skomentuj

No właśnie chodzi mi o sklep gdzie był by rzetelny opis każdego produktu. i jeszcze jak by był link do konstrukcji z wykorzystaniem danego elementów na forum. Ja osobiście bym mógł się zając zagadnieniami technicznymi logistycznymi. Ale samemu tego nie da się ciągnąć potrzeba kilka ogarniętych osób znających się na rzeczy

Skomentuj

z ekonomicznego punktu widzenia wlasciciela sklepu jest to nie oplacalne
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dokładnie, tak jak pisałem wyżej, myślałem o tym konkretnie, zapisałem się na dotacje z UE, ale ostatnio 2dni siedziałem, i liczyłem co i jak, doszedłem do wniosku że z tego się nie wyżyje, a co najwyżej dorobi parę groszy.

Skomentuj

Ale przecież można zacząć od sprawdzonych układów nikt nie mówi żeby odrazu rzucać sie na wielką wodę. Głosniki można by było np sprzedawać przy współpracy STX o ile się nie myle to niektórzy mają kontakty z tą firmą.

Skomentuj

bez sensu. Skoro i tak STXa tu wszyscy znaja to po co jeszcze bawic sie w ich dystrybucje? SKlep ma byc dla nowych userow czy jak? Wydaje mi sie ze skoro na forum juz podany jest projekt na tacy to chyba zamowienie go z odpowiedniego sklepu problemem nie jest... Tym bardziej ze zalozenie takowego sklepu i utrzymanie go wcale nie bedzie takie proste... Takze troszke wyluzuj

Skomentuj

bartek34111 to moze pojdzmy odrazu do stx'a, zeby sie z nami kasa podzielil?:biggrin:
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie ma szans żeby konkurować cenowo z polinkiem czy stx,em więc pomysł nie wypali bo większość ludzi skrupulatnie liczy koszty i na pewno nie zapłacą więcej tylko dla tego że byłby to sklep diyaudio.

Skomentuj

No to ja niewiem... Jakie macie pomysły zapewne nic z tego nie wypali...

Skomentuj

temat takiego sklepu na bardzo powaznie analizowalismy razem z UKA
                                po konsultacji m.in z Q doszlismy do wniosku ze aby bylo to oplacalne to potrzeba naprawde duzo pieniedzy na zakupienie towaru do sklepu, nie wspominajac o pracy wlozonej w reklame i rozwoj takiego sklepu
                                tak wiec albo bardzo dobry, oryginalny pomysl, albo duzo kasy na pcozatek

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  temat takiego sklepu na bardzo powaznie analizowalismy razem z UKA
                                  po konsultacji m.in z Q doszlismy do wniosku ze aby bylo to oplacalne to potrzeba naprawde duzo pieniedzy na zakupienie towaru do sklepu, nie wspominajac o pracy wlozonej w reklame i rozwoj takiego sklepu
                                  tak wiec albo bardzo dobry, oryginalny pomysl, albo duzo kasy na pcozatek
                                  może i pomysł oryginalny ale czy dobry?

1. skad kase? czy robimy zrzutkę i sklep w formie spółki? a jeśli w formie spółki to jak podział udziałów, zysków, kosztów?
                                  2. kto by w takim sklepie pracował i w jakiej formie? za friko, czy za pensję? gdzie trzymać towar? każdy magazyn to generuje koszt.
                                  3. czy znajdą się klienci sklepu? osobiście wolę się dogadać z pewnym Panem, który sprzedaje panele do subwooferów i końcówki mocy m.in taką na U (celowo bez imion) i kupić bezpośrednio od niego nie płacąc podatków, niż kupić to samo przez sklep gdzie do ceny dojdzie mi 23% VAT.

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
                                    1. skad kase? czy robimy zrzutkę i sklep w formie spółki? a jeśli w formie spółki to jak podział udziałów, zysków, kosztów?
                                    2. kto by w takim sklepie pracował i w jakiej formie? za friko, czy za pensję? gdzie trzymać towar? każdy magazyn to generuje koszt.
                                    3. czy znajdą się klienci sklepu? osobiście wolę się dogadać z pewnym Panem, który sprzedaje panele do subwooferów i końcówki mocy m.in taką na U (celowo bez imion) i kupić bezpośrednio od niego nie płacąc podatków, niż kupić to samo przez sklep gdzie do ceny dojdzie mi 23% VAT.
                                    i dlatego wlasnie pomysl wspolnego sklepu jest bezsensowny a jak ktos sam ma go zalozyc to nie ma na to kasy i nie ma gwarancji na powodzenie...

Skomentuj

Swiety nie tylko podatek vat 23%. Dojdzie ci jeszcze podatek 18%, koszty utrzymania sklepu, magazynu, magazyniera, sprzedawcy i zus.
                                      Sklep musi generowac zysk zeby pokryc koszty.
                                      Wiec dochodzimy do tego, ze koncowka na U powinna kosztowac min 600zl, zeby sie oplacalo.

---------- Post dodany o 22:19 ---------- Poprzedni post o 22:16 ----------

Trzeba kupic kase fiskalna i zarejestrowac ja w us.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zasadnicze pytanie Panowie. Jaki cel działalności miałby sklep? Jeżeli jako wsparcie grona DIYaudio-maniaków, to dlaczego nie stowarzyszenie?
                                        Z drugiej zaś strony, kto ma na to czas...?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X