Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Transformator TS180/3.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Transformator TS180/3.

Witam. Zastanawiałem się ostatnio jak to jest z mocami w przypadku posiadania trafa o kilku wyjściach. Mamy załóżmy TS180/3 który ma 2x25V i 2x18,5V na wyjściu. Gdy podłączę obciążenie tylko pod te 2x25V ( 2x18,5V zostaje wolne, zaizoluję je sobie bo nie używam) to będę miał wówczas na nim te 180W czy tak jakby część z tych 180W jest zarezerwowane na te 2x18,5V? Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi.

To jest zależne od przekroju drutu (w duży uproszczeniu!), gęstość prądu nie powinna przekraczać 3A/mm2 bo po prostu spalisz trafo. A jeśli chcesz wiedzieć ile odda Twój trafol zobacz jaki ma przekrój, oszacuj ile A wyciągniesz i pomnóż przez napięcie

Skomentuj

musisz zmierzyć czy te 2x18V to napięcie osobne (uzwojenia) czy odczep z tych 2x25V.
      Jeśi odczep to masz 180W na 2x25V, jeśli 2x18 jest osobno to masz mniej mocy (o moc uzyskaną na wyjściu tych uzwojeń).

Skomentuj

No właśnie sęk w tym że nie mam jeszcze tego trafa a chciałbym je kupić bo mam okazję po taniości je nabyć a potrzebne jest mi do zasilania tda7294 w wersji stereo. Gdyby ktoś je miał to byłbym wdzięczny za odpowiedź na powyższe pytania czyli czy to osobne uzwojenia czy nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Morfeusz250 Zobacz posta
          chciałbym je kupić bo mam okazję po taniości je naby
          tzn za ile? Na allegro mozna wyrwac cos czasami fajnego

Skomentuj

30 ( jak dla mnie to tanio, bynajmniej tak uważam, czyżbym się mylił ;D?)

Skomentuj

Na Allegro musiał by kosztować poniżej 20 zł + min. 13 zł koszt wysyłki.

Skomentuj

Czaruję...
              X