Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kalendarz DIYAudio 2011 - 2012 itd.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jestem za pomysłem ale na 2012 bo teraz to by krótko wisiał na ścianie taki kalendarz ;p i moje pytanie czy to tylko kolumny czy też np. wzmacniacze w jakiejś fajnej obudowie czy cokolwiek co cieszy oko :) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez K0Mii Zobacz posta
      kolumny czy też np. wzmacniacze w jakiejś fajnej obudowie czy cokolwiek co cieszy oko
      A czytał kolega temat i moje posty ??

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
      chodzi że to mają być DIY niekoniecznie kolumny
      a jak by tak zrobić kalendarz z kolumnami DIY w zdjęciach artystycznych
      Tylko i wyłącznie DIY
      Zdjęcia elementów DIY :) wzmacniacze, kolumny, nawet jakieś artystyczne zdjęcie samego głośnika ;] nawet jakaś fajna fotka rezystorków :) z Toshibami Uniampa w tle ;]

Skomentuj

nawet jakaś fajna fotka rezystorków
        Np taka:

:flapper:

Skomentuj

Nie na temat...
          Coś "mały opór" stawiają :P

Skomentuj

Pomysł bardzo fajny! Jednak zamówienie na ten rok coś nie bardzo (jakbyśmy się zebrali to kalendarze byłyby na marzec...) - popieram rok 2012! Do dzieła!!
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jakby się spiąć to można nawet jeszcze w marcu zamówić kalendarze na 2011. Trzy miesiące w plecy, ale jeszcze 9 przed nami :) A z każdym kolejnym rokiem szło by to szybciej i sprawniej.

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                skoncze swoje, ubiore moja kobiete w prezent z triumpfa z 14.02 i do dziela
                ciekawe co ona na to
                co do samych zdjec raczej problemow nie bedzie... ale watpie zeby jakiejkolwiek kobiecie spodobalo sie umieszczanie jej zdjec w takim kalendarzu :P

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                Problem w tym, że nie każdy, kto robi ładne kolumny, posiada ładną kobietę w zanadrzu i dobry aparat
                obawiam sie ze tym mogles urazic niektorych... przeciez wiadomo ze to wlasnie wlasna dziewczyna jest najpiekniejsza na swiecie

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                Np taka:
                malo co sie nie udusilem jak to zobaczylem

ja jestem za tym zeby przynajmniej na ten rok zrobic duzy kalendarz z logiem DIY i kilkoma fotkami

Skomentuj

W sumie to są chyba takie kalendarze co jest cały rok oprócz stycznia tzn. styczeń też jest ale jako miesiąc otwierający następny rok. Ew. można zrobić nie typowy/oryginalny kalendarz który będzie zawierał wyjątkowo tylko połowę roku

Skomentuj

No co wyyy, nie ma szans zrobić kalendarza na ten rok, ewentualnie tak jak mówi Paweł: jako jeden wielki kawałek tektury.

Skomentuj

N to można zrobić kalendarz plakatowy, na którym znajdzie się kilka ciekawych zdjęć konstrukcji i tyle. Wszystko jakoś ładnie w całość połączyć i tyle. Ja mogę zrobić z głośników, które mam na stanie zdjęcia z bliskiej odległości tego typu:
                      Oczywiście co i jak zrobione jest do uzgodnienia.. Wszystko najlepiej na białym tle aby łatwiej można było manewrować przy wstawieniu do oprogramowania tworzącego kalendarze..

Skomentuj

A mi się nudziło i z dziabnąłem początek

Nie cudo ale tak to jest jak się chory siedzi przed kompem z bolącą głową...chciałoby się wiele ale wychodzi jak zwykle
                        Załączone pliki

Skomentuj

Kompletnie mi to nie pasuje... logo u gory bym zostawil ale kolorystyke biala aby lepiej sie zdjecia wkomponowaly :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Kompletnie mi to nie pasuje... logo u gory bym zostawil ale kolorystyke biala aby lepiej sie zdjecia wkomponowaly
                            To już lepiej pod tą złotą belką szary... wyglądałoby to jak przeglądanie forum ...

No i mały pomysł mi wpadł do głowy :) muszę się za corela wziąć porządnie

Skomentuj

ewidentnie jestem za białym, ten niebieski jak dla mnie jest straszny :/ ew. czarny i białe/żółte literki i cyferki.

---------- Post dodany o 23:38 ---------- Poprzedni post o 23:18 ----------

Ja proponuje zrobić coś w takich stylach:
                              1.

2

Skomentuj

Ile ludzi tyle projektów... moje 3 grosze.... również projekt DIY :) zrobiony na szybko

Jeśli chcecie możecie znaleźć w internecie mnóstwo gotowych jak to Ironhide znalazł... i tylko fotki wybrać czy mieć DIY projekt DIY Kalendarza DIY Audio
                                Załączone pliki

Skomentuj

Teraz ploter lepiej i w ten typ bym poszedł...

Skomentuj

Oj Ploter, jaja se robie, taki zgryzliwy tetryk juz jestem :P przeciez pomysl jest ciekawy, tylko zeby byly jakies fajne konstrukcje, najlepiej zrobic glosowanko ;]

Skomentuj

Jak moge, to wtrące swoje 3 grosze

Widze że konkurują ze sobą pewne koncepcje - kalendarz ścienny wielkoformatowy, i stronnicowy.
                                      To może ustalny jakia dokłądnie ma pierw być koncepcja jego wyglądu?

ZDJĘCIA POGLĄDOWE I NA SZYBKO WYSZUKANE - więc proszę się nic w nich nie doszukiwać!

- http://www.mfedorowicz.com/wp-conten.../kalendarz.jpg (chyba nie wymaga komentarza)
                                      - http://blog.madgraf.eu/wp-content/up...endarz_ola.jpg (stronnice przekładane)
                                      - http://images.okazje.info.pl/p/ksiaz...roj-amelka.jpg (główna tekturka z logo DIY AUDIO, na każdej z kartek nadruk jako tło)

Edit:

Chyba że ktoś woli taki: http://static.howstuffworks.com/gif/...calendar-1.jpg

Skomentuj

ploter to co pokazales mi sie tez podoba :)
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ile ludzi tyle projektów...
                                          No niestety ale jak to ma wisieć u każdego z nas... to wspólnie musimy obrać konsensus jak to ma ostatecznie wyglądać.

Jeśli chcecie możecie znaleźć w internecie mnóstwo gotowych jak to Ironhide znalazł... i tylko fotki wybrać czy mieć DIY projekt DIY Kalendarza DIY Audio
                                          No pewno że DIY i w dodatku audio ;] ja tylko chciałem zrobić małą ściągawkę by łatwiej/sprawniej wybrać bliski dla karzdego gustu szablon.

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          ploter to co pokazales mi sie tez podoba
                                          A i mnie również (tamten niebieski był okrutny :razz: )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X