Witam. Może trochę nie w temacie, ale mam zamiar zamówić głośniki ze strony internetowej parts-express.com. Czy ktoś zamawiał tam może jakąś paczkę? Jest jakiś cennik podczas zamówienia do Polski na kg, ilość sztuk, cło, czy coś w tym stylu? :huh:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zamówienie głosników z USA-pytania
Collapse
X
-
To byś dopłacił im za robotę.
Jak sklep ma worldwide to nie masz problemu bo ci wyślą do polski.
Musisz oczywiście się liczyć z tym że cło i vat będą ci policzone - dowiesz się jak paczka będzie w polskim UC.
Chyba ze robisz małe zamówienie to może cię minąć.
Nikt ci tu nie powie ile kosztuje wysyłka bo to sprawa indywidualna - sklep nalicza od kraju, ciężaru i sposobie wysyłki.
Skomentuj
-
http://www.parts-express.com/pe/show...number=295-364
40 USD = 115.21 PLN za sztuke
W Polsce 206.00PLN za sztuke ( a chcę kilka sztuk). Chyba, że poczekam na promocje w europe-audio.com.
Skomentuj
-
Dostałem odpowiedż ze strony partsexpress:
Hello,
Thank you for contacting Parts Express. We do ship to Denmark and Poland. Shipping and payment methods are noted below:
Country: Poland
Shipping Methods: FedEx
Payment Methods: WireTransfers
Minimum Order Amount: $50.00
Wire Transfers Maximum Order Amounts: None
Country: Denmark
Payment Methods: PayPal and WireTransfers
Minimum Order Amount: $50.00
Paypal Maximum Order Amounts:
$1,000.00 for Unverified Addresses and $2,000.00 for Verified Addresses
Wire Transfers Maximum Order Amounts: None
An instant shipping quote can be calculated from our website. Just add the items to our online shopping cart and complete steps 1 and 2 to view the shipping cost on step 3. Then, complete steps 3 through 5 to submit the order or clear the cart to cancel. Custom fees, duty, and taxes are determined by the destination country. In some cases, fees are prepaid by FedEx and billed to you within 10 days of package delivery. Otherwise, custom/duty fees are payable prior to Customs release. If you are unsure of the potential custom/duty fees required by your country, please contact your border services agency before proceeding with your order.
Unclaimed/refused orders are deemed abandoned and seized by the carrier. We do not accept or refund abandoned orders.
Czyli jak dobrze zrozumiałem- zamówienie minimum 50 usd opłaty podatku naliczane podczas zamówienia. Jak będe miał czas sprawdze cennik Feedex.Last edited by ruffpl; 21.02.2011, 16:19.
Skomentuj
-
Omijaj Fedex szerokim łukiem. Rok temu policzyli 800 zł za paczkę 2 szt głośników z USA (6kg)
Lepiej niech Part express zapłaci z góry Fedexowi a Ty póżniej Part ex. niż masz być bardzo wkur... jak poproszą o 1000 zł za przesyłkę. I uważaj na cennik w którym są jak się pózniej okazuje bardzo ciekawe pozycje do opłacenia.
Polink ma większe rabaty na transport więc może warto zapytać o kompleks tj. cena z przesyłką?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaCountry: Poland
Payment Methods: WireTransfers
Niestety wysylki miedzynarodowe sa tylko fedexem, stad koszty kosmiczne . Jak chcialem, zeby mi USPSem wyslali Neo3 jako gift to nie chcieli. Minimalna kwota zamowienia to 50$. Podatek to Ci polski urzad celny naliczy oraz clo (jesli przekroczysz iles tam set dolarow za calosc) + oplaty celne :p .
Skomentuj
Skomentuj