Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wciągarka elektryczna- opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wciągarka elektryczna- opinie

Panowie na dniach muszę zakupić wciągarkę która ma służyć przy rozbudowie dachu(wciąganie belek, desek, zaprawy etc), mam na oku coś takiego:
    http://allegro.pl/wciagarka-elektryc...471438586.html
    Ogólnie jest to chińszczyzna, ale za to sporo tańsza bo o takich samych parametrach tyle że firmowa kosztuje 550zł a to o 210 więcej niż w/w. Teraz moje pytanie: czy takie coś zda egzamin, czy miał ktoś do czynienia z takimi tanimi wyciągarkami? Ogólnie posłuży raczej tyko raz do rozbudowy dachu...

Z Chińczykiem jest tak: albo rozpadnie się przy pierwszym użyciu, albo będzie działać :-)
    Po podzieleniu danych katalogowych przez 2 otrzymasz rzeczywiste parametry urządzenia.
    Problemem ogólnie nie jest miejsce produkcji, bo Chiny i tak produkują obecnie z 80-90% tego co kupujesz w sklepie, ale jakość użytych materiałów. A tu rozrzut jest wręcz niewyobrażalny.

Skomentuj

Mam identyczną :) tylko chyba ciut innej firmy (środek to to samo....). Wyciagnęła 30 płyt gipsowo kartonowych na 2 pietro (płyta 250x200cm), 170m2 zaprawy tynkarskiej mokrej plus spryca (woda plus cement jako grunt pod tynk), 100m2 zaprawy wylewkowej, i działała bez zarzutu. Fakt faktem trochę się grzała jak miała non stop coś do wciagniecia i wolno wciąga ale działa. Troszkę cienka linka.... i po 2 m-cach ciagłego nawijania i zwijania zaczęła się przecierać... jeśli masz tylko dechy na dach wciągnąć to powinna dać radę...

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        jeśli masz tylko dechy na dach wciągnąć to powinna dać radę...
        trochę pustaków żeby podmurować skosy, zaprawa, belki na krokwie, deski i to chyba wszystko Tyle żeby na dom to powciągać(parter plus piętro)

Skomentuj

Jeśli trafisz na szajs to zaraz padnie ;]jak się przyjrzysz to ta sama jest sprzedawana jako YATO, Einhell, Magnum itp...

Jeśli mocno ją zamocujesz i nie będziesz przeciążał to ma dać rady ;] pewnie robisz poddasze tak samo jak i u mnie Pustaki Pianowe 12cm czy grubsze ??

U mnie było Parter piętro i okno jak gdyby na drugim piętrze ;] poszukaj gdzieś na miejscu w sklepie nie bedziesz miał problemów z reklamacją ;] i pilnuj by lina się nie zachaczyła i nie pociagło ją w drugą stronę....

Skomentuj

Pustaki Pianowe 12cm czy grubsze ??
            grubsze...

jak się przyjrzysz to ta sama jest sprzedawana jako YATO, Einhell, Magnum itp...

no z wyglądu to praktycznie identyczne

poszukaj gdzieś na miejscu w sklepie nie bedziesz miał problemów z reklamacją

u mnie zdziercy drogo mają

Skomentuj

Aaaa.. podmurówka rozumiem to tylko pustaki będą najcięższe ewentualnie belki. Bo wnioskuję ze rozbierasz dach podmurowujesz do góry i rozbudowujesz dach by mieć poddasze Powodzenia w pracach. Moim zdaniem wytrzyma :) tylko wiadomo używaj z głową bo z 2 piętra jak coś spadnie to łupnie zdrowo

Skomentuj

u nas była i ciągle jest podobna wciągarka, firmy kinzo o ile pamiętam, wygląda na porządniejszą. Dostaje w dupę niemiłosiernie, czasem dostaje takie obciążenie, że paru facetów tyle nie podnosi i przy tym ruszyć z ziemi to ona ruszy, ale jak sie przerwie w powietrzu, już nie może ruszyć do góry. Trzeba opuścić na ziemię i od nowa podnosić. Pracuje już jakiś czas....

Skomentuj

Czaruję...
                X