Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki nauszne do 150zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki nauszne do 150zł.

Dobry,

Jako ze moje sluchawki Philipsa za 50zl rozpadły sie po 6 latach, szukam czegos nowego tak do 150zl, czasem czlowiek pracuje po nocach, a bez muzyki czas sie ciagnie.

Muzyka to 70% utwory gitarowo-perkusyjne, reszta to trance/house/progressive.

Jakies propozycje?

Dzieki...

Z mojej strony proponuję:
    http://allegro.pl/listing.php/search...tring=akg+k512 lub http://allegro.pl/listing.php/search...6314&country=1

Skomentuj

KOSS PORTA PRO
      http://allegro.pl/koss-porta-pro-slu...469536531.html

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk Zobacz posta
        Muzyka to 70% utwory gitarowo-perkusyjne, reszta to trance/house/progressive. Jakies propozycje?
        A ta gitara jaka w szczegulności ? - akustyczna ? jeśli tak to:

HD205 nie słuchałem, ale K512 mogę potwierdzić że grają bardzo fajnie gitarką (w stosunku do tego ile kosztują) i wokalem. :thumbup:
        Do house`u (pliki w dobrej jakości), ten z wokalem nawet daje rade (nie jest źle...) W trance może być już trochę gorzej - w kwestii basu, mawiają: "te słuchawki nie mają basu" Moim zdaniem bas mają i to nawet dobry (w zależności od rodzaju muzyki), nie wyżyłowany - nie do łupania a do słuchania (choć i tak czasami odczuwa się jego powściągliwość (są momenty gdzie mógłby albo nawet powinien "przywalić"... np. efekty w filmach...)
        Ogólnie moim zdaniem: w stosunku cena/jakość to słuchawki dość dobre a przede wszystkim do spokojnej muzyki, gdzie słuchamy wokalu, strun itp. dźwięk klarowny, nawet spora przestrzeń, "strasznie" neutralny (aż za bardzo) - niemalże zero dynamiki..., (można w nich zasnąć przy głośnym słuchaniu), stereo też przynajmniej mnie osobiście nie zauroczyło. Słuchawki wygodne, pomimo tego że są zamknięte to nie grzeją aż tak bardzo (a zimą to jak w sam raz <joke> )
        Słuchałem na: SB Live 5.1, na wzmacniaczu w pilocie od z-2300 oraz na ASUS Xonar DX. Ostatnio ~rok temu, i do dziś mam do nich sentyment

dolphin123
        może mógł byś napisać króciutko jak grają na lampie, czy "coś" się zmieniło (pewnie tak) i jak bardzo, co na plus, co na minus ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          dolphin123 może mógł byś napisać króciutko jak grają na lampie, czy "coś" się zmieniło (pewnie tak) i jak bardzo, co na plus, co na minus ?
          Niestety nie, bo słuchawkowiec na PCL86 to totalny niewypał audiotonu i niestety raczej go rozbroję, bo denerwują mnie w nim brumy...

Skomentuj

akustyczna rowniez, ogolnie rock, metal, industrial etc.
            Te Kossy wygladaja ciekawie, rozumiem ze one zakrywaja cale ucho? A nie tak jak np w HD202 ze te "gabki" to jakies takie male i dociskaja do ucha

Skomentuj

http://www.mrbrownshow.com/?p=455 no raczej nie cale uszy ale mają jeszcze taki profil nad ucho, leżą dobrze na głowie. ale to już zależy czego szukasz. jak szukałem słuchawek to pojechałem do Media i Saturna i przymierzałem jakie są wygodne czasami idzie nawet posłuchać, oczywiście lepiej kupić na allegro bo ceny w marketach to są z kosmosu.

Skomentuj

@dolphin123

A czy te AKG sa na cale uszy? Tak zeby "gabka" obiegala cale ucho.

Skomentuj

Praktycznie nie miałem nigdy styczności z lepszymi słuchawkami, też miałem dylemat przed zakupem. Wybrałem Koss UR-40 ze względu, iż lubię długo słuchać muzyki, a te słuchawki są bardzo lekkie i wygodne. Siedzę w nich codziennie po kilka godzin i uszy nie bolą. Ucho "wpada" do środka, tak więc gąbka otacza ucho i dobrze dociska, ale w sposób, którego nie czuć (można zapomnieć, że ma się coś na głowie). Pozytywnie zaskoczyły mnie swoim brzmieniem i bardzo przyjemnym basem (ale co do brzmienia - patrz: pierwsze zdanie). Pewną wadą, dla mnie zaletą, może być to, że są to słuchawki otwarte, przez co bardzo słabo wygłuszają dźwięki otoczenia. Jeśli będziesz słuchał w nocy to nie powinno mieć to dla ciebie tak dużego znaczenia. W przeciwieństwie do słuchawek, które dobrze wygłuszają, w tych można się poczuć normalnie - słychać wszystkie dźwięki, np. podczas oddychania czy jedzenia, normalnie a nie tak jakbyś zatkał sobie uszy.
                  Last edited by djbuh; 25.02.2011, 20:29.

Skomentuj

Okresl sie najpierw co wymagasz od sluchawek ( czyli jak maja grac )
                    Do czego zamierzasz je podlaczyc
                    Czy musza izolowac dzwieki z zewnatrz i w druga strone.

Skomentuj

beda grac z ASUS Xonar ST - zreszta juz dokonalem zakupu,
                      wzialem za 179 Sennki 215 (promocja w sklepie lokalnym :-))

niemniej jednak dzieki za linki,
                      pozdr

Skomentuj

Ja posiadam od kilku lat te:

http://allegro.pl/sennheiser-hd205-i...462752536.html

Są rewelacyjne.

Skomentuj

Zamieszczone przez tom3kk Zobacz posta
                          @dolphin123

A czy te AKG sa na cale uszy? Tak zeby "gabka" obiegala cale ucho.
                          Tak. Głównie używam ich do filmów i tu spisują się znakomicie. W muzie trochę gorzej lub po prostu uczulony jestem zbyt mocno... :flapper:
                          Zamykają uszy do tego stopnia, że po dłuższym filmie ok 2,5-3godzin mam ich dosyć z powodu braku styczności z zewnętrznym światem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik Zobacz posta
                            Ja posiadam od kilku lat te: http://allegro.pl/sennheiser-hd205-i...462752536.html Są rewelacyjne.
                            te słuchawki są beznadziejne
                            dzwiek z nich to jakas porazka jest
                            moj brat kupil je bo dostal kase z firmy i chcial cos firmowego i nie drogiego
                            leza i sie kurza bo nie nadaja sie do sluchania muzyki
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Cytat Napisał Budzik Zobacz post
                              Ja posiadam od kilku lat te: http://allegro.pl/sennheiser-hd205-i...462752536.html Są rewelacyjne.
                              te słuchawki są beznadziejne
                              Bo tak to jest, jak sie nigdy nic lepszego nie slyszalo :). Aktualny sprzet uwaza sie za najlepszy.
                              Szkoda, ze autor tematu wybral juz model za troche wieksze pieniadze, bo mozna bylo w tej cenie dostac CALe ktore sa klase wyzej.

Skomentuj

Przyłączę się do pytania jeśli można mam w laptopie(HP 6780EW) kartę dźwiękową: "Zintegrowana 16-bitowa karta dźwiękowa zgodna z 3D Sund Baster Pro" jakie uniwersalne słuchawki do filmów i muzyki? Karta to domyślam się, że jedna z najsłabszych jednak słuchawki jakieś wygodne by się czasami przydały. Co możecie polecić?

Skomentuj

chico budżetem jakim dysponujesz? Jeśli w podobnych cenach co autor to wystarczy wątek przejrzeć...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    chico budżetem jakim dysponujesz? Jeśli w podobnych cenach co autor to wystarczy wątek przejrzeć...
                                    Przeanalizowałem wątek i mogę dodać jeszcze, że budżet to max 200,-(przy czym k. dźwiękowa u mnie jest dużo słabsza więc nie wiem czy potencjał słuchawek za 200 zł będzie w pełni wykorzystany?) Do tego ważne jest aby dobrze izolowały od otoczenia. Te AKG K 512 wyglądają przyjemnie i jak piszesz dobrze izolują..

Skomentuj

Zamieszczone przez chico Zobacz posta
                                      Do tego ważne jest aby dobrze izolowały od otoczenia. Te AKG K 512 wyglądają przyjemnie i jak piszesz dobrze izolują..
                                      Moim zdaniem izolują dobrze. (mnie osobiście lekko drażniły dźwięki jak się klepie w klawiaturę, czy kabel szura po biurku... itp.)
                                      To że karta jest słaba nie koniecznie znaczy że będzie źle. Źle będzie jak chcesz słuchać mp3 poniżej 256-192kbps bo te słuchawki są uczulone na słabą jakość... Ale jak chcesz np. słuchać "oryginalnych" płytek w CD lapka to powinno być GIT.

Ewentualnie możesz poszukać słuchawek z karta dźwiękowa w jednym...

Skomentuj

ja u siebie mialem inny problem
                                        jak pukalem w obudowe to wszystko bylo slychac w lewej sluchawce
                                        nie potrafie tego wyjasnic ale strasznie mnie to denerwowalo
                                        nie mozna bylo nic robic na lapku
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X