Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta dzwiekowa do laptopa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Karta dzwiekowa do laptopa

Jako, ze posiadam uszkodzone gniazdo mini jacka w laptopie (konkretnie kawalek wtyku zostalo w srodku) zastanawiam sie nad kupnem jakiejs dzwiekowki. Naprawa tego gniazda jak sie pytalem wyniesie mnie 100-150zł. W laptopie mam jakas zintegrowana dzwiekowke, dlatego mysle ze podaruje sobie naprawe tego gniazda i dokonam zakupu w tej cenie jakiejs karty do 100zł.

Allegro przeszukalem, sa tam karty nawet za 1zł i inne badziewa za o pare złotych droższe. Nadknalem sie na Creative Sound Blaster Play z linku http://allegro.pl/creative-sound-bla...484331429.html
    Nic innego sensownego w takiej cenie nie widze. Posiada ktos? Warte kupna?

Zastanawia mnie rowniez karta USB PCM2704 z jakiegos poprzedniego zamowienia,mozna doczytac sie dobrych opinii i to za mniejsze pieniadze. Czy warto zlozyc sobie taki kit? Ma moze ktos taki na zbyciu?
    Oto link do tego zamowienia.
    http://diyaudio.pl/showthread.php/13...BCwi%EAk%F3wka

Z gory dzieki za jakiekolwiek rady/propozycje.

A jakie wymagania ma spelniac ta karta ? Czyli do czego bedzie sluzyla

Skomentuj

Jeśli masz PCIMCIA to polecam

http://allegro.pl/sound-blaster-audi...470267125.html

http://allegro.pl/audigy-2zs-i1474276066.html

Mam takową w stacjonarce i działa świetnie ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
        A jakie wymagania ma spelniac ta karta ? Czyli do czego bedzie sluzyla
        Powiem tak, ma byc to karta dla mojej kobiety,potrzebuje ja do muzyki, filmów i nie zalezy jej na czyms super dobrym, jednak ja jako czesty gosc pewnie bede tez sluchal niejako z niej, wiec niech ona bedzie w miare przyzwoita do muzyki. Wymagania moze troszke duze jak na taka gotowke no ale mysle ze chociazby podane karty przez plotera beda lepsze.

Skomentuj

Witam a ja się przyczepie do tematu bo też chciałbym kupić jakąś karte to mojego laptopa bo jak podłącze wzmacniacz do niego to nic prawie nie słychać I są zakłucenia gdzieś coś czytałem że moze być za mały sygnał na wyjściu(a słuchać muzyki na wbudowanych głośnikach to masakra), chodzi mi o jakąś karte USB??

Skomentuj

Zamieszczone przez bartelemy Zobacz posta
            mysle ze chociazby podane karty przez plotera beda lepsze.
            Tylko kobieta Twoja moze nie miec wejscia PCMCIA a juz express card..

Skomentuj

A może jakąś pcmkę? Wejście mikrofonowe pewnie masz dobre a potrzebujesz tylko wyjścia, pcm2704 była by fajna i za 100zł spokojnie kupisz/zrobisz A jeśli diy odpada to pomyślę i co innego może zaproponuję

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek34111 Zobacz posta
                Witam a ja się przyczepie do tematu bo też chciałbym kupić jakąś karte to mojego laptopa bo jak podłącze wzmacniacz do niego to nic prawie nie słychać I są zakłucenia gdzieś coś czytałem że moze być za mały sygnał na wyjściu
                Kup sobie dobry kabelek mały JACK na chinch i podepnij pod wzmaka... obawiam sie ze gniazdo Ci zwiera dlatego praktycznie nie słyszysz muzyki.... poruszaj "jackiem" przy kompie.... ja tam mam często przy słuchawkach. Możesz też sprawdzić czy podpinajac słuchawki będzie coś słychać... ewentualnie posprawdzać wszelakie miksery windowsa lub sterowników ... mozesz faktycznie mieć ściszone.... (Volume na full.. a opcja "Wave" ściszona.....)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
                  jeśli diy odpada to pomyślę i co innego może zaproponuję
                  Proponowac mozesz smialo a diy jak najbardziej moze byc

Skomentuj

Wszystko jest dobrze ustawione na słuchawkach jest SI, gadałem nawet o tym z Irkiem i mówił że może to być przez zasilacz i wprowadza on zakłucenia. Gdzieś wyczytałem że w tej sprawie może pomóc tylko DAC czy jakoś tak.

Skomentuj

Zamieszczone przez bartek34111 Zobacz posta
                      gadałem nawet o tym z Irkiem i mówił że może to być przez zasilacz i wprowadza on zakłucenia
                      nawet z odlaczonym zasilaczem mam znieksztalcenia z lapka
                      slyszalne glownie przy duzej glosnosci wzmacniacza

Skomentuj

No też mam tak jak odłącze zasilacz... Na stacjonarnym jest wszystko dobrzeeeeee.

Skomentuj

to odrazu ciebie uspokoje - na zewnetrznej karcie byla cisza

Skomentuj

No to właśnie chciałbym żeby ktoś mi zasugerował jakąś wchodzi tylko w grę jakaś pod USB

Skomentuj

dowolna markowa

Skomentuj

I mówisz że problem zniknie??
                                Ale to może być taka wielkości np PenDriva jakaś firmowa??

Skomentuj

http://allegro.pl/creative-sound-bla...472612947.html
                                  Pawle taka tez ?

Skomentuj

No właśnie chodzi mi o taką jak dolphin123 wyżej pokazał

Skomentuj

nie wiem bo testowalem toshibe w ktorej siedzi SB L! 5,1
                                      Last edited by dolphin123; 28.02.2011, 14:55.

Skomentuj

ja bym sobie dal spokój z tymi tanimi soundblasterami wcale nie są lepsze od zintegrowanych PCMkę se lepiej zrób

Skomentuj

Czaruję...
                                        X