Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

transformatory toroidalne - skąd

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

transformatory toroidalne - skąd

Hej,

Mozecie polecic jakies zaufane zrodlo toroidow na zamowienie?
    Potrzebuje kupic jeden, srodek zalany zywica nic wiecej.

Bedzie to 2x55V / 400VA

Pomijamy toroidy.pl

Dzieki.

---------- Post dodany o 16:23 ---------- Poprzedni post o 16:15 ----------

poltrafo moze?

Ja zamówiłem w sumie już 3 toroidy u gościa na allegro co ma firmę audiodesign chyba z Krakowa. Wykonanie w zalewie + ekran. Nie wiem czy gościu sam je robi, czy zamawia gdzieś (może w toroidach) ale trafa które dostałem są dobre. Trzymają parametry napięcia, mocy nie sprawdzałem. Są absolutnie ciche ! Co ciekawe dość duże, przynajmniej te które ja kupiłem, bo trafo o mocy 200VA było wielkości trafa 300VA , natomiast dla kolegi kupowałem 300VA to obwarzanek jaki on dostał mnie przeraził swoją wielkością . Na oko jakbym miał strzelać to bym powiedział, że ma z 450 a nie 300. Być może te ekrany tak powiększają te trafa, nie wiem ale są spore. Ceny chyba są ok, drozej niż w toroidach ale chyba znowusz nie tak drogo jak za wykonanie "audio" bo 120zł za 200VA i chyba 150zł za 300VA.

Skomentuj

a kojaze chyba aukcje, zapytam - dzieki za info
      z tego co pamietam to to byly takie niebieskie bulwy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
        Ja zamówiłem w sumie już 3 toroidy u gościa na allegro co ma firmę audiodesign chyba z Krakowa. Wykonanie w zalewie + ekran. Nie wiem czy gościu sam je robi, czy zamawia gdzieś (może w toroidach) ale trafa które dostałem są dobre. Trzymają parametry napięcia, mocy nie sprawdzałem. Są absolutnie ciche ! Co ciekawe dość duże, przynajmniej te które ja kupiłem, bo trafo o mocy 200VA było wielkości trafa 300VA , natomiast dla kolegi kupowałem 300VA
        Również od niego biorę... Są tanie i naprawdę solidnie wykonane(przedtem brałem z toroidów, telto indela i wszystko droższe a nie raz jakościowo gorsze). Parę dni temu też zamówiłem 2szt u niego.
        Tu masz namiar:
        sklep@audiodesign.info.pl
        Pan Sebastian

Skomentuj

Ja ostatnio zamowilem sobie trafo 30VA do lampucery od firmy trafber http://trafber.com.pl/ . Wykonali mi na zamowienie i czekalem tylko 1 tydzien. Co wiecej policzyli o 50zl mniej niz konkurencja z toroidy.pl, przy czym tez ma ekranowanie magnetyczne jak i elektryczne.

Skomentuj

Dzięki za namiary-ale co do wyrobów Toroidy.pl nie można nic zarzucić-a wersja zwylła od audio różni się tylko ceną.
            Polecam,są na prawdę dobre !!!

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
              Dzięki za namiary-ale co do wyrobów Toroidy.pl nie można nic zarzucić-a wersja zwylła od audio różni się tylko ceną.
              Polecam,są na prawdę dobre !!!
              Słabe są jakościowo, często buczą i parametry się nie zgadzają... Firma jest mocno przereklamowana.

Skomentuj

Również polecę pana Sebastiana. Solidny "gość"
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

szukalem sporo trafa toroidalnego i nie ukrywam ze w najlepszej cenie 200VA 2x24V znalazlem na toroidy.pl...

Skomentuj

Brał ktoś może z http://www.noratel.pl ? Ceny są niemałe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Zuku Zobacz posta
                      Brał ktoś może z http://www.noratel.pl ? Ceny są niemałe.
                      Ogólnie dobre trafa, nie mam nic do zarzucenia

Skomentuj

Czaruję...
                      X