Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Elektroda pl

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Elektroda pl

Witam wszystkich,napisałem ten temat z powodu mojej blokady na forum Elektroda pl. Jak wiadomo moderacja tamtego forum jest naprawdę wybitna,wygląda to tak jak by niektórzy z braku pomysłu na wypełnienie wolnego czasu siedzieli 24h na forum i szukali błędów ortograficznych,braku ogonków i podobnych... a jak znajdą to w najlepszym wypadku na pół strony wywalają opis jakim to jest się głupim że ogonka zapomnieliśmy.

Dziś wchodzę na elke,patrzę,blokada,zostałem wyrzucony z forum na stałe... więc wchodzę no pocztę a tam wiadomość,wpis do notatek za brak zdjęcia na początku i że zdjęcia dodane jako załączniki...

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...286065#9286065

Nie mam już sił na to forum,odechciewa się tam coś pokazać bo aż strach że się dostanie ostrzeżenie za orty... paranoja.

Temat rzeka - już kilka razy tutaj poruszany. Portal sam w sobie jako całość jest bardzo ciekawy, wręcz skarbnica wiedzy, ale samo forum w dziale audio jest co najmniej "ciężkie". Nie dość, że przeważnie sama dzieciarnia chwaląca pod niebiosa kolumny z głośnikami z przypadku, obite kocem to jeszcze co sensowniejsze wpisy są napiętnowane. Kiedyś dużo tam czytałem nie udzielając się jeszcze - a jak już miałem zamiar zacząć coś pisywać to właściwie byłem już tak zniechęcony, że przestałem tam zaglądać. Na szczęście w tym samym momencie trafiłem na diyaudio.pl i audiohobby.pl, hehe

Skomentuj

Marian, nie tylko Ty masz takie spostrzeżenia.
      To jest tak, jak DZIECI dobrały sie do władzy...
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
        Temat rzeka - już kilka razy tutaj poruszany. Portal sam w sobie jako całość jest bardzo ciekawy, wręcz skarbnica wiedzy, ale samo forum w dziale audio jest co najmniej "ciężkie".
        Nie tylko audio. Ja napisałem temat dotyczący mojego TV...chodziło o pierdzielnik od odchylenia pionowego obrazu... a ze się na tym nie znam to szukałem na tamtejszym forum pomocy ...Przed tym jak założyłem temat udzieliłem się w założonym już trochę wcześniej przez kogoś temacie (identyczny problem jak mój i ten sam TV) To wpadł moder i zwrócił mi uwagę "czy tak ciężko mi założyć swój temat" no i zablokował owy. No dobra, to założyłem (drugi taki sam :) ) Zdążyła odpowiedzieć jedna osoba, po czym wpadł inny moder i ochrzanił mnie że nie potrzebnie założyłem ten temat skoro identycznych jest już pełno!... :o oczywiście zablokował wątek... (i koniec mojej przygody z TV...)
        No normalnie biję im BRAWO!...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          więc wchodzę no pocztę a tam wiadomość,wpis do notatek za brak zdjęcia na początku i że zdjęcia dodane jako załączniki...

http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...286065#9286065

Nie mam już sił na to forum,odechciewa się tam coś pokazać bo aż strach że się dostanie ostrzeżenie za orty... paranoja.
          Przecież w regulaminie DIY na elce jest wszystko dokładnie opisane jak zakładać nowy wątek. Czy to taki straszny kłopot przeczytać regulamin i się do niego ustosunkować ?? dodać zdjęcia w miejscu do tego przeznaczonym, dołożyć zdjęcie na początku wątku, sprawdzić pisownie czym kolwiek (jeśli korzystasz z firefoxa to program na bieżąco poprawa orty.) ???

No nie róbmy z siebie nieudaczników. 15 minut poświęcone na przeczytanie regulaminu i dostosowanie się do niego nikogo nie zbawi.
          Sam też miałem falstart bo zdjęcia podlinkowałem z picasy i mod zrzucił mi wątek do działu "niedokończone" ale po poprawieniu zgodnie z regulaminem wątek został przywrócony do pierwotnego działu. Wówczas już mod nie miał żadnych zastrzeżeń.
          Dostałem również uzasadnienie, zdjęcia z picasy mogą zniknąć a wątek bez zdjęć byłby zupełnie nieczytelny w tym wypadku. Stąd wymóg umieszczania zdjęć zgodnie z regulaminem.

Marian zamiast się pieklić załóż wątek zgodnie z zasadami panującymi na elce to nikt cię czepiał nie będzie.

Skomentuj

tez przechodzilem przez to samo
            2x blokowali mi konto
            ale dzieki wstawieniu sie za mna przemo-lukasa odblokowali
            bezpiecznie moge pisac jedynie w dziale akustyka - reszta to wlasnie tak jak opisujesz

---------- Post dodany o 11:41 ---------- Poprzedni post o 11:38 ----------

Zamieszczone przez trójkąt Zobacz posta
            Marian zamiast się pieklić załóż wątek zgodnie z zasadami panującymi na elce to nikt cię czepiał nie będzie.
            ale on przeciez juz nie moze bo jest zablokowany :P

Skomentuj

To ja dostałem prośbę o poprawienie tematu bez blokady :]
              Co i tak nie zmienia faktu że większości problemów uniknęło by się poświęcając 3 minuty na przejrzenie regulaminu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez trójkąt Zobacz posta
                Przecież w regulaminie DIY na elce jest wszystko dokładnie opisane jak zakładać nowy wątek. Czy to taki straszny kłopot przeczytać regulamin i się do niego ustosunkować ??
                No tak, to swoją drogą
                Nie zmienia to jednak faktu, że moderacja działą tam momentami kompletnie bezsensownie. Wdasz się w jakąś dyskusję (nie musi to być kłótnia, po prostu wymiana odmiennych poglądów) to możesz być prawie pewien, że dostaniesz co najmniej ostrzeżenie. Ja nie miałem takiego przypadku (z prostej przyczyny, którą opisałem wyżej) ale znam osoby, którym zablokowano konta właśnie w zamian za dyskusje albo wyrażenie złej opinii na temat jakichś kolumn (takich, jak opisałem również wyżej).
                Przyznaję, dawno nie zaglądałem na tamto forum i może od tego czasu coś się zmieniło ale z tego co pamiętam to raczej niewskazane było wypowiadanie się negatywnie o czymkolwiek - cukierkowatość i nic więcej a na zdjęciu jakieś buły zawinięte w koc, na Dibeisi i zwrotnicy Janbo (no, i oczywiście wyjątki potwierdzające regułę ).

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                  Wdasz się w jakąś dyskusję (nie musi to być kłótnia, po prostu wymiana odmiennych poglądów) to możesz być prawie pewien, że dostaniesz co najmniej ostrzeżenie.
                  Potwierdzam. Zadałem pytanie moderatorowi, które kwestionowało (zasadnie) działanie niezgodne z regulaminem (brak jednomyślności w działaniu różnych moderatorów). Na drugi dzień odebrałem litanię pouczeń "ojcowskich", więc teraz elkę tylko czytam, bo sporo mądrych ludzi tam bywa.

Skomentuj

Na szczęście nie wchodzę już na elektrodę od 2 lat, w sumie to zapomniałem już o niej. Działy związane z akustyką i diyaudio, wydawały mi się po czasie nudne i na niskim poziomie. Tamte forum jest może dobre dla początkujących, ale i tak często początkującym pomagają inni początkujący nieraz wprowadzając w błąd z powodu swojej niewiedzy.
                    Oczywiście na pewno są tam też osoby zaawansowane w temacie.

Skomentuj

Mam tam konto właściwie od początku mojej przygody z audio, i dużo się tam dowiedziałem. Z moderatorami nigdy nie miałem żadnych problemów, jednak czasami wyraźnie widać, że przesadzają. Ostatnio działy audio świecą tam pustką. Od czasu kiedy się tu zarejestrowałem, praktycznie tam nie wchodzę.

Skomentuj

Cóż, z moich obserwacji wynika że elektronicy (zwłaszcza ci starsi) tak mają. Często chodzę na wolumen w niedzielę i przysłuchuje się niektórym rozmową sprzedających z kupującymi- co jeden z tych handlarzy mądrzejszy Po prostu olej ich, załóż sobie nowe konto

Skomentuj

Ja też tam nie zagladam.
                          Jakoś nie leży mi to forum. Nic ciekawego się tam nie dowiedziałem.
                          A najbardziej mnie śmieszy jak usuwali rzeczowe posty irka bo nie mialy polskich znaków.
                          Mało jest ludzi z taka wiedza i merytoryka wypowiedzi a oni mu posty usuwaja.
                          Powodzenia... oby tak dalej...
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A co wy robicie z siebie analfabetów ? czy dyslektyków ?? Większość nowszych przeglądarek świetnie radzi sobie z poprawianiem ortografii. Czy naprawdę poświęcenie 30s na sprawdzenie czy program nie podświetlił jakiegoś wyrazu na czerwono i poprawienie błędów jest tak skomplikowane ??
                            Sam popełniam sporo błędów ale staram się ich nie publikować.
                            Bycie specjalistą czy znawcą nie zwalnia z myślenia. Mi było by wstyd wypowiadać się jako specjalista w jakiejś dziedzinie waląc byki.
                            Może czas w końcu przesiąść się z IE6.0 na jakiś nowszy program który przy okazji pomoże pisać poprawnie po Polsku!

Sorry ale dla mnie admini elektrody robią dobrą robotę. Może tylko czasem są przeczuleni ale dzięki temu nie ma burdelu na tak wielkim forum jakim jest elka.

---------- Post dodany o 19:28 ---------- Poprzedni post o 19:02 ----------

My tu gadu-gadu a Marianowi udało się poprawić i zdjęcia i błędy w wątku na elce. Widać da się, podejrzewam że i modzi się przestali czepiać :]

Skomentuj

Ah elka tam 70% moich postów jest usuwana za? no własnie nie wiem za co... dlatego od pewnego czasu już tam nic nie pisze... modowie po prostu działają tam jak władza za komuny...

Skomentuj

trójkąt, bez urazy ale...
                                jestes starszy odemnie i gdybys siedzial tyle w kompach co przynajmniej ja (a i tak to nie za wiele) to moze bys zrozumial
                                zaczynalem zabawe z kompami od atari, commodore, amigi - czy tam byly polskie znaki?
                                nawet jak juz przesiadlem sie na "PieC" to nadal malo kiedy uzywa sie polskich znakow (jedynie wypracowania, listy itp itd). cala reszta programow jakie uzywam nie obsluguje polskich znakow i poprostu nie nauczylem sie ich uzywac
                                a jak widzisz malo kiedy nawet wielkie litery uzywam i jakos problemow z przeczytaniem tego nikt nie ma

Skomentuj

trójkąt,po pierwsze Ja nie robię błędów bo mam akurat ten program do poprawiania ich,no chyba że wypiję za dużo i palec mi się omsknie.

Po drugie,co do burdelu na elce,może nie zauważyłeś ale tam,jak to już ktoś wyżej opisał,laik pomaga laikowi,a to już nazywam burdelem. Mod reaguje tylko wtedy gdy user napisze coś dobitnie głupiego,a tych "mniejszych" głupot nie wyłapuje. Wiem o tym dobrze bo właśnie za "dobitne" poprawianie tych że userów nazbierało mi się tyle ostrzeżeń,bo zamiast mnie wspomóc mod w nagrodę za napisanie prawdy dał mi ostrzeżenie.

Po trzecie,tego nie wiesz więc tłumaczę,nie edytowałem tego tematu,nie poprawiłem zdjęć (tym bardziej nie poprawiłem błędów,bo wiem że ich nie było)... to zrobił moderator,a może nawet kilku. Tylko co z tego skoro jestem zawieszony? Przemo już któryś raz wstawił się za mnie ale teraz nie wiem czy mam ciągnąć to dalej,bo niby po co skoro wystarczy jeden błąd i znów wylecę?

Na elce udzielam się tylko w dziale akustyki,przeważnie kolumny,a niby w czym jest lepsza elektroda w tej dziedzinie? podejrzewam że w niczym,to na DIYaudio mamy fachowców,na elce o linii transmisyjnej lub o Scanach nie pogadasz...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    trójkąt, bez urazy ale...
                                    jestes starszy odemnie i gdybys siedzial tyle w kompach co przynajmniej ja (a i tak to nie za wiele) to moze bys zrozumial
                                    zaczynalem zabawe z kompami od atari, commodore, amigi - czy tam byly polskie znaki?
                                    nawet jak juz przesiadlem sie na "PieC" to nadal malo kiedy uzywa sie polskich znakow (jedynie wypracowania, listy itp itd). cala reszta programow jakie uzywam nie obsluguje polskich znakow i poprostu nie nauczylem sie ich uzywac
                                    a jak widzisz malo kiedy nawet wielkie litery uzywam i jakos problemow z przeczytaniem tego nikt nie ma

Problem w tym że siedzę.. siedzę przy komputerach od zawsze od comodore 64, obecnie od 14 lat po 8 albo i więcej godzin dziennie. Składałem komputery, byłem już administratorem sieci, serwerów i innych badziewi związanych z komputerami, teraz kierownicze niewielkim działem IT w pewnej firmie i nadal spędzam przed klawiaturą po 8h. I jakoś pisanie po Polsku nie sprawia mi kłopotów :)

Skomentuj

A co do założenia nowego konta... ciekawe jak to zrobić skoro mam tylko jedne IP.

Skomentuj

Sory Marian jeśli uraziłem tymi ortami. Nie miałem tego na celu. Też nie wiedziałem że to mod poprawiał Twoje zdjęcia. Ale takie poprawienie oznacza że konstrukcja jest warta zamieszczenia na elce.

Zgodzę się z Tobą że jest na elce dużo treści pisanych przez laików, ale tak jest wszędzie na dużych forach. Pewnie 90% to "spam" ale jest 10% treści które są warte przegrzebywania się przez pozostałe 90%. Poza tym każdy kiedyś zaczynał i miał skromną wiedzę a starał się nią błyskać na jeszcze mniej zaawansowanych :) Ja swoje pierwsze kolumny zbudowałem 2 miesiące temu dzięki właśnie grzebaniu w elce i waszym forum. Efekt myślę że wyszedł wart pochwalenia się i pewnie na jednych się nie skończy :)

---------- Post dodany o 21:48 ---------- Poprzedni post o 21:47 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        A co do założenia nowego konta... ciekawe jak to zrobić skoro mam tylko jedne IP.
                                        Jakieś proxy ??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X