Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Router do neostrady za ok 250zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
    csbiczek jeśli masz kasę do wydania to kieruj się w stronę mikrotika. Jest to sprzęt kosztowny, ale warty swojej ceny. Routerboard np. taki http://www.cdr.pl/index.php?p314,rou...m-i-64mb-flash

+ interfejsy na minipci http://www.cdr.pl/index.php?k87,mikr...duly-radiowe,1

Możesz złożyć sprzęt według własnego upodobania. Modem adsl też zapewne dokupisz na minipci
    też już myślałem nad tym...

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
    W umowie masz zachowawczo napisane magiczny zwrot "do"
    wiem wiem, ale trochę pałę przeginają

Skomentuj

Nie na temat...
      Sorry, że zaśmiecam. Już od dłuższego czasu szukam dla siebie router adsl do dialogu z annexem b. I problem, bo jakiego nie znajdę to wszędzie piszą o problemach z połączeniem. Może mi ktoś coś polecić?

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
        Sorry, że zaśmiecam. Już od dłuższego czasu szukam dla siebie router adsl do dialogu z annexem b. I problem, bo jakiego nie znajdę to wszędzie piszą o problemach z połączeniem. Może mi ktoś coś polecić?
        Tu masz Router z aneksem B. Ale czy występują problemy w DIALOGU to nie wiem...
        http://allegro.pl/sinus-154-dsl-se-i1513782724.html (można wrzucić do niego OpenWRT... )
        Lub to coś - http://allegro.pl/sinus-154basic3-54...524811459.html

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
          Napisał dabyl

Połączenie zrywa sporadycznie, powiedzmy raz na tydzień

Dla mnie to jest nagminnie... Odpada...

Eeeeee, no czytaj do końca to, co napisałem. To "zrywanie" nie wynika z samego routera tylko z mojego dostępu do internetu. Problem występował z taką samą częstotliwością gdy łączyłem się z netem w inny sposób, niż za pomocą TP-link'a.

Skomentuj

Dokładnie 4 dni temu wymieniłem mojego Livebox'a na Tp-linka 8960N ponieważ tak jak Tobie zrywało mi połączenie. Rzecz stała się na tyle nie przyjemna że czasem musiałem co 30min "latać" na piętro (tam jest router) i go resetować itp.... Po instalacji nowego urządzenia okazało się że net jest również "w kratkę" czasem jest....a czasem gubi połączenie.... Zacząłem się zastanawiać czy wina nie leży po stronie mojego komputera (soft itp ) lub po stronie TPSA.... Prześledziłem fora.... Pierwsze co znalazłem to konfiguracja routera.... Po mimo ( z reguły ) wygodnego i szybkiego QUICK SETUP-a w routerach ...konfiguracje nie zawsze zostają zachowane a automaty gubią się... Dlatego też zmieniłem parametry połączenia ręcznie. Dodatkowo przeskanowałem komputer myśląc że może mam jakiegoś "robaczka" który skutecznie mi szkodzi. NOD wykrył trojana o ciekawej nazwie "HOST.exe" i go usunął. Po usunięciu i konfiguracji ręcznej wszystko śmiga jak trzeba. Daleki jestem od krytykowania Twojej konfiguracji routera... ale jeśli wykorzystywałeś QUICK SETUP.... może warto sprawdzić jak będzie działać po konfiguracji ręcznej..... Co więcej sprawdź czy nie masz trojanów na kompie....

Jeśli chodzi o sam router to pracowałem w firmie komputerowej i tam koledzy po fachu polecili mi właśnie TP-LINKA....skuteczny i co najważniejsze ( ludzie na to nie patrzą za często ) posiada prawdziwą gwarancję DOORtoDOOR a serwis jest w Polsce.

KOSZT TP-LINKA 150 - 170 zł

Przypominam jeszcze konfigurację ręczną:

VPI: 0
            VCI: 35
            Service Category: UBR Without PCR
            Connection Type: PPPoA
            Encapsulation Mode: VcMUX

Wpisz również DNS ręcznie - BARDZO CZĘSTO gubi go na automacie

DNS dla TPSA :

Primary DNS Server: 194.204.152.34
            Secondary DNS Server: 194.204.159.1
            Last edited by Zolwik; 25.03.2011, 16:07. Powód: uzupełnienie

Skomentuj

Polecam kupić modem:
              http://allegro.pl/listing.php/search?string=speedstream
              Do tego możesz wziąć sobie dowolny router. No, ale Ty pewnie zaraz zakrzykniesz "Ja chcę mieć jedno pudełko, koniec kropka". Ja mam Siemens Speedstream 4100 (bardzo stabilny modem, nawet do 20Mbit) i TP-Link TL-WR1043ND i chwalę sobie ten zestaw.

To są polecane rotuery przez kolegę Shibby
              Zamieszczone przez Shibby
              Idąc od najtanszego to:
              - asus rt-n12 - niecałe 200zl, masz Nke ale lan tylko 100mbps, brak usb.
              - netgear 3500L - 270zł, masz Nke, 5x gigabit, procek 450MHz i port USB
              - Asus RT-N16 - ok 100zl drozszy od netgeara, wiecej ramu, mocniejszy procek, 2x usb i zewnetrzne anteny
              - linksys e3000/wrt610Nv2 - cena podobna do asus. ogolnie to samo co netgear ale ma dual-band a wiec jednoczesne wsparcie dla 2.4 i 5GHz. Niestety niektorzy narzekaja ze mocno sie grzeją.
              Kto jest Shibby? Robi swoje modyfikacje Tomato? Co to jest Tomato? No tuż trzeba sobie poczytać. Fajna sprawa jak router może pobierać sobie pliki, torrenty i potem udostępniać to po sieci. Serwer wydruku? Bajka.
              Na TP-Link nie ma co się obrażać, bo robi dobre sprzęt za nieduże pieniądze.

http://openlinksys.info/forum/viewth...hread_id=11624
              Kolegę Shibby znam z boarda FrazPC
              HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
              CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
              Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Zamieszczone przez pablo.see Zobacz posta
                Polecam kupić modem:
                http://allegro.pl/listing.php/search?string=speedstream
                Do tego możesz wziąć sobie dowolny router. No, ale Ty pewnie zaraz zakrzykniesz "Ja chcę mieć jedno pudełko, koniec kropka".
                I tu Cię zaskoczę, jeśli to zda egzamin to czy będzie 1 puszka czy 5 nie ma większego znaczenia - ma działać

Co to jest Tomato? No tuż trzeba sobie poczytać.
                Wiem:P
                Fajna sprawa jak router może pobierać sobie pliki, torrenty i potem udostępniać to po sieci. Serwer wydruku? Bajka.
                Mi to akurat zbyteczne ale jak będzie to może kiedyś się przyda.

---------- Post dodany o 18:27 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------

Btw ten Twój zestaw zrywa połączenie co jakiś czas?

Skomentuj

Nie mam problemu ze stabilnością.
                  HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                  CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                  Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Czaruję...
                  X