Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe amplitunery kody!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe amplitunery kody!!

Chcialem sie dowiedziec czy mial ktos juz stycznosc z nowmi amplitunerami kody, zastanawiam sie nad kupem jakiegos mocnego i w miare poprawnie grajacego klocka wiec prosze pomoc w wyborze.

http://allegro.pl/show_item.php?item=36316922

http://allegro.pl/show_item.php?item=36318367

Z gory dzieki za info.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

nic specialnego te ampli, no i ten pobor mocy!! rozgladnij sie lepiej za jakims denonem np 1705

Skomentuj

za ta cene nie lepiej kupic jakas jamaszke?

Skomentuj

elektronika kody, bleee. juz duzo lepiej kupić sprawdzony sprzęt np. yamaha rxv-440, denon avr-1705, pioneer 514 itp. koda robi fajne kolumny i niech tak zostanie. są lepsi i tańsi producenci.

Skomentuj

Poszukuje czegos w cenie okolo 800zł do 1100zł.
          Przyznam sie bez bicia ze RX-440 slyszalem tylko raz w zyciu ale z raczej badziewnymi kolumnami takze nie potrafie sie wypowiedziec na temat tego ampli. (cos przeczytalem w necie ze nowa seria 450 juz nie jest taka dobra jak 440). Przyznam sie ze ta Yamaha chodzi mi po glowie.
          Mialem kiedys okazje posluchac ampli Sony (ktorys STR - nie pamietam juz ktory) i powiem ze bardzo zpodobalo mi sie jego brzmienie. Jak macie jakies propozycje to doradzcie mi, moze wlasnie ktorys model sony'ego jest warty zainteresowania.

Z INNEJ BECZKI:
          I jeszcze jedno, zamierzam wlasnie nabyc amplituner, bedzie to wspolpracowac z DVD, jezeli bedzie wspolpracowac z DVD to moze nie bede potrzebowal amplitunera tylko pozadnego wzmaka (sub i tak bedzie aktywny, centralny jak co to tez sie da zrobic), DVD ma przeciez wyjscia OUT 5.1 takze moge go do wzmaka podlaczyc (jak sie myle to poprawcie).

Skomentuj

jeśli odtwarzacz dvd ma wyjście 5.1 to możesz podłączyć 3 wzmaki stereo:) Żart! W takim wypadku możesz kupić naprawde tani amplituner z dpl który bedzie miał wejście 5.1. Ostatnio widziałem taki fajny ampli Harmana/Kordona na allegro.pl za ok 400zł. Tylko mysisz sie liczyć z tym ze taki starszy sprzet bedzie miał bardzo małą ilość efektów dzwiekowych oraz ograniczoną liczbę ustawień. ale jeśli chcesz słuchać muzyki możesz podłączyć wzmak stero na przód oraz zmak 3.1 na tył. Wiem że yamaha coś takiego produkowała nazywało sie to chyba yamaha dsp-e800. ale najlepszym wyjściem bedzie jak kupisz rxv 440 lub avr1705.

Skomentuj

Jak kupie DVD z wyjsciem 5.1 i do tego doloze np. pozadnego marantza lub jakis inny wzmak z 4-ma kanalami to chyba nie bedzie problemu ?? + sub aktywny i mam 4.1 gotowe. Widzialem wlasnie fajne odtwarzacze DVD z tunerem, obsluga divix 3.11,4.xx,5.xx,mp3, jpg, i tak dalej. No i w menu bylo raczej sporo efektow dzwiekowych tak ze dlatego pytam o ampli vs wzmak --> podpiety do takiego DVD, zreszta po co mi dwa DSP. Jak cos namieszalem to poprawcie.
              Jakies moze propozycje dobrego i mocnego wzmaka macie ??

Skomentuj

Wzmacniacz 4-ro kanałowy hmm. Chyba masz na myśli wzmacniacz z wyjściami na 4 kolumny (to nie to samo:) albo jakiś inny pseudo kwadrofoniczny wynalazek. Jeśli dysponujesz taką kasą to lepiej nie ryzykuj - kup sprawdzony sprzęt i ciesz się przestrzennym dźwiękiem w pełnym dd.

Skomentuj

chłopie nie ma wzmaków 4kanałowych! chyba ze mówimy o sprzęcie estradowym. to ze wzmak ma możliość wyboru speaker A lub/i B to nie znaczy ze możesz z tego uzyskać dzwięk przestrzenny. To zwykłe stereo. Chyba ze podłączysz dwa wzmaki stereo i wtedy już masz 4 niezleżne kanały.

najlepiej nie kombinować i kupić porządny budżetowy ampli to kina.

poza tym wejdź na www.audiostereo.pl na forum kino i poczytaj sobie co i jak.

Skomentuj

Ja nie spisywałbym Kody na straty. Duży zasilacz ,spora moc ,porządne wykonanie ,alu front ,zero udziwnień ,dobry dzwięk w stereo również , dobrze skalkulowana cena. Słuchałem i oglądałem w Poznaniu i muszę powiedziec że jakbym miał 1000zł na wydanie to bym się skusił. i ten ascetyczny design ,jak na ampli oczywiście - miód :-)

Skomentuj

tak tylko producenta jakiś taki nie sprawdzony. to kat jakbyś miał kupić nowe auto i się zastanawiał nad najbardziej wypasioną nową Ładą a porządnym zachodnim wózkiem za podobną cenę. nikt nie mówi tego że koda gra słabo, tylko poco ryzykować skoro można kupić raz a dobrze.

Skomentuj

lol KODA i porzadna moc;
                        ta koda co ma 5x100w to jest to moc muzyczna w rzeczywistosci ma ok4x 40-50w
                        z tym mocniejszym modelem jest tak samo z reszta mozna zobaczyc po zaciskach,
                        co do amplitunera pionera to jestem przeciwny kupowaniu jego;
                        rozejrzyj sie za marantz, denon, yamaha, onkyo;
                        w gorszym przypadku wez technicsa

Skomentuj

Czaruję...
                        X