Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tesla ARo - zamowienie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tesla ARo - zamowienie?

na allegro pojawily sie te tesle http://allegro.pl/glosniki-tesla-aro...562318398.html koles ma 164szt przy calosci odda za 3,9zl szt. ja jestem gotow wziac 10st. Sa chetni i osoba ktora by mogla sie tym zajac? Najlepiej blisko siedlec?

Ja również wziałbym 10szt, poza tym ten człowiek ma więcej innych głośników, ktoś coś o nich słyszał/wie?

Skomentuj

Gdyby to był jakiś mid-woofer to chętnie wziął bym ze 20szt. i zrobił linearray...

http://reproduktory.tvm-valmez.cz/do...aro-464-en.pdf

Skomentuj

Mam ten głośnik - co prawda w wersji 8 ohm ale pewnie gra podobnie. To jest niby szerokopasmówka ale taka trochę niemrawa jak na tego typu głośnik. Basu z niego nie ma (już lepiej radzi sibie mniejszy TangBand cośtam-JJ - nie pamiętam dokładnie nazwy - taki z żółtą membraną). Lekka i delikatna papierowa membrana na sztywnym zawieszeniu to pewnie powód całkiem niezłego średniego pasma (ale też nie tak dobrego jak w ww. TB). Najgorzej jest z górą - całkowicie leży - ściśnijcie sobie nos palcami i powiedzcie coś - mniej więcej taki sam efekt (tutaj również nawet nie podskoczy do TB). Co prawda nie testowałem tego głośnika jakoś specjalnie dokładnie (bo nie spodobał mi się za bardzo i go odstawiłem) ale tutaj chyba nawet żadne filtracje nie pomogą - jakby się coś darło to można to wyciszać ale w tym głośniku trzeba by podnieść górę pasma - a tego nie potrafię zrobić Może jako średniak do trzech dróg by się nadawał...

Skomentuj

hmm, czyli nic nie warte. No cóż, no to w sumie dobrze że nic się nie klei z tym zamówieniem

Skomentuj

ja go od samego poczatku traktowalem jako tani sredniak do 3 drog

tez bym wzial 6-10szt

---------- Post dodany o 13:12 ---------- Poprzedni post o 13:08 ----------

panowie, mamy tanie sredniaki, mamy tanie wysokotonowki
            tak wiec pora jeszcze znalezc taniego woofera i beda ultra tanie 3 drogi :P

Skomentuj

A ktoś pytał co jeszcze ma do sprzedania? bo to co ma na aukcjach jest niezbyt ciekawe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                tez bym wzial 6-10szt
                Taa kolejny kolekcjoner... Ja już sobie daruje takie wynalazki, bo pełno tego a tak naprawdę nic się z tego nie robi... :(

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Taa kolejny kolekcjoner... Ja już sobie daruje takie wynalazki, bo pełno tego a tak naprawdę nic się z tego nie robi...
                  Przed chwilą doszedłem do identycznego stwierdzenia

Skomentuj

a ja wlasnie otrzymalem 3 nowiutkie vify tez w nieduzych pieniadzach eh no nic nie ma chetnych to nie bedziemy kombinowac. w sumie tez w 2 pokojach stoja u mnie 3kina kilka monitorkow, 4 suby i teraz dojdzie sub i 3drogi no nic to widze nie ma sensu nie bedziemy zgracali pokojow glosnikami za 3,9zl ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                      no nic to widze nie ma sensu nie bedziemy zgracali pokojow glosnikami za 3,9zl ;p
                      Tu nie chodzi o ich cenę tylko o przydatność. Jak koledzy wyżej stwierdzili on nadaje się do odtwarzania średniego pasma i tyle. Trochę słabo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        panowie, mamy tanie sredniaki, mamy tanie wysokotonowki tak wiec pora jeszcze znalezc taniego woofera i beda ultra tanie 3 drogi :P
                        tak a zwrotka będzie najdroższą częścią zestawu
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                        X