Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór wzmacniacza

Witam. Mam do kolegów wielką prośbę. Wiem, że w internecie takich tematów jest mnóstwo, jednak każdy ma inne preferencje i wymagania co do sprzętu audio. Otóż noszę się z zamiarem, kupna nowego wzmacniacza od bardzo dawna i przeczytałem juz setki jak nie tysiące stron odnośnie opini na temat różnych modeli. Dzięki temu wytypowałem kilka propozycji jednak nie potrafię zdecydować się na konkretny model. Ile słuchaczy tyle opini, tak mogę to określić. Bardzo chciałbym abyście pomogli mi wybrac wzmacniacz patrząc przez pryzmat
    moich oczekiwań.. Otóż słucham głównie rock, jazz, metal i blues. Wiem że w tej kategori cenowej nie kupię ideału i całkowicie zdaję sobie z tego sprawę jednak myslę że doradzicie mi na tyle ile będzie w stanie coś z nich wycisnąć. Od razu mówię, że nie zależy mi na wielkiem basie, który poruszy moje stare meble ale o szybkich i punktowych niskich tonach, bo to jest
    dla mnie ważniejsze w muzyce której słucham. Jeżeli to możliwe to najbardziej zależy mi na sopranach i średnicy. Chciałbym aby były one wyrażne i o ciepłym brzmieniu. I to chyba najważniejsze rzeczy na których mi zależy. Oto kilka modeli które wytopowałem, chciałbym abyście pomogli mi coś z nich wybrać. Oczywiście
    wasze propozycje są również mile widziane. Kolumny to Heco Pro200 natomiast dotychczasowy wzmacniacz to Grundigv7200 :blushing:

HARMAN/KARDON PM635
    HARMAN/KARDON PM645 VXI
    HARMAN KARDON PM-640Vxi
    HARMAN/KARDON HK 620
    DENON PMA-720
    YAMAHA AX-500
    YAMAHA AX-550

Pozdrawiam.
Czaruję...
X