Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieuczciwy sprzedawca "Karol22m"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieuczciwy sprzedawca "Karol22m"

Witam co prawda nie chciałem zakładać tego tematu Ale mam nadzieje ze bedzie to ostrzeżenie dla przyszłych kupców.
    Chodzi dokładniej o sprzedawce który oferuje panele do subwooferów marki proson jego nick "Karol22m" Jedyne co mi sie nasuwa na jezyk to nieuczciwość niekompetencja i praktycznie brak kontaktu, Potrzebowałem panelu do suba i po długich poszukiwaniach znalazłem na allegro prosona 300W na licytacji która wygrałem z cena ostateczna 180zł sprzedawca usunął aukcje pod pretesktem ze panel został uszkodzony,Skontaktowałem sie z nim poprzez forum z pytaniem kiedy zostanie do mnie wysłany sprawny panel.
    Stwierdził on ze 2 panele zostały sprzedane wczesniej niż wygrałem aukcje poza allegro i uprzedził ze niedługo bedzie miał nowa partie tych że wzmaczniaczy zgodziłem sie na te warunki czekałem 2 tygodnie i żadnego odzewu z jego strony po wielu wysłanych wiadomosciach i prawie miesiacu czasu panel został wysłany umówilismy sie na cene 200zł panel miał byś w 100% sprawny i w stanie idealnym,po przyjsciu paczki okazało sie ze panel jest co prawda sprawny ale ma padajacy transformator który nagrzewa sie do niewiarygodnych temperatur w dodatku przy pełnym wysterowaniu głosnika czuć spalenizne sprzedajacy a radiator jest poobijany.
    Przed zakupem uprzedził mnie ze panel nie był naprawiany bo sie na tym nie zna A okazało sie że był naprawiany a autor tej że naprawy naprawde spieprzył sprawe cała elektronika zalana klejem na gorąco zamiast porzadnych napackane zimne luty zamiast porzadnych łaczen na pcb sa druciane kable które własne sa zalane klejem panel nie jest w 100% sprawny jedyne co można powiedzieć to Działa do czasu...jest na tyle rozwalony ze nie działa nawet bezpiecznik o czym przekonalem sie osobiscie...
    Każdy kto ma troche pojecia i oleju w głowie stwierdzi ze nie jest to fabrycznie nowy panel ani nie jest on sprawny tym samym zgodny z opisem i jest wart może 1/2 ceny jaka zapłaciłem.
    Nie prosiłem sprzedawcy o wystawienie ponownie tego przedmiotu na allegro z powodu dodaktowych kosztów z jego strony, a szkoda i tu popełniłem wielki bład bo paczka została by zwrócona na jego koszt i otrzymał by negatywny komentarz a teraz musze sie meczyć z tym trupem:> Pomijam fakt ze teraz nawet nie odpisuje na wiadomosci.
    Także nie polecam tego sprzedawcy i wystawianych przez niego przedmiotów a w szczególnosci używanej elektroniki.
    A temat założyłem tylko po to żeby uswiadomić przyszłych kupców jakiego bubla kupuja.....

Wstaw zdjęcia Marios jak możesz.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
      Panowie prosze sie wstrzymac z takimi komentarzami do czasu pokazania zdjec...
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

co to zmieni?? mi tez nk nie wierzyl dopoki nie odezwie sie osoba ktora mnie oszukala a od oszustwa na forum sie nie pojawila! ehhh co za ludzie....

Skomentuj

tu nie chodzi o to, zeby sie karol22m odzywal tylko, zeby marios221 potwierdzil swoje slowa
          a takie tematy przeradzaja sie zawsze w publiczne lincze
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz Ja nie miałem zamiaru zaczynać publicznego linczu tylko napisać temat który bedzie ostrzegał przyszyłch nabywców tych że paneli ja rozumie ze panele sa z demontarzu ale za takie pieniadze w takim stanie?? to naprawde przechodzi ludzkie pojecie za 220zł jest Holton 200 z pełnymi zabespieczeniami bez trafa a tutaj dostajemy uszkodzone trafo i koncówke mocy w dodatku tranzystory sa poklejone zamiast pasy termoprzewadzacej klej biurowy albo zwykły sylikon do elektroniki...
            Prosze tutaj sa zdjecia o które pytaliscie
            http://imageshack.us/f/839/dsc1199d.jpg/
            http://imageshack.us/f/3/dsc1197e.jpg/
            http://imageshack.us/f/29/dsc1196g.jpg/

Sami oceńcie.
            Last edited by Marios221; 17.05.2011, 12:57.

Skomentuj

Czy Karol22m ma coś na swoją obronę? Poszło pw.

Skomentuj

Witam
                Czy autor tematu wie co to jest PW w rozwinięciu Prywatna Wiadomość?
                Jeżeli piszesz, że kontaktowałeś się przy kupowaniu poprzez forum, mogłeś napisać prywatną wiadomość, a nie dostałem ani jednej...
                Jeżeli po otrzymaniu Panelu zauważyłeś jakąś usterkę w ten sam dzień powinieneś wykonać telefon do mnie lub Pisać na PW tu na forum, wtedy bym Ci oczywiście zwrócił Pieniądze. Sprzedałem naprawdę dużo tych Paneli, tutaj na forum jest kilka userów, którzy kupili ode mnie taki model jak i inne, i są zadowoleni, grają na nich do dziś. Oczywiście jeżeli czytają temat mogą się wypowiedzieć. Piszesz stan idealny? nigdy nie napisałem w żadnej aukcji że jest taki ich stan, bo to są Panele używane, i co ważniejsze biorę je hurtowo... Jeżeli w ten sam dzień byś się odezwał co kupiłeś że Panel był naprawiany, to ja automatycznie dzwonie do osoby, od której biorę te Panele i bym go jemu zwrócił aby się nim mógł podetrzeć.. dlatego, że osoba od której biorę zapewnia mnie że Panele nie są naprawiane, w ja je tylko testuje czy na pewno chodzą przed wysyłką. Twój Panel musiał być "przypadkiem" bo jesteś jedyną osobą której się takie coś zdarzyło. Można to bardzo łatwo sprawdzić wchodząc na komentarze na moim nicku na allegro i sprawdzić, zdarzyły się osoby co przy wystawianiu komentarza mnie polecali "by je kupować, bo naprawdę warto" na elektrodzie również userzy je kupowali.
                Na logikę biorąc pomyśl, jaki był by sens sprzedawania Tobie Panelu, który by był naprawiany? Po to bym stracił innych klientów o marne 200zł?

Skomentuj

I sprawa wydaje sie byc jasna. Takie rzeczy powinny byc zalatwiane miedzy soba, a nie pisanie od razu na forum...

Skomentuj

Kolego Karol22m zajmujesz się hobbistycznie tematyką audio i elektronikom ,a nie potrafisz rozpoznać naprawianego panelu, z gotującym się trafem. Tłumaczenie że bierzesz od kogoś jest śmieszne,
                    przecież to Ty sprzedałeś koledze z forum ten panel i Ty odpowiadasz za jego stan.
                    Kolego Marios221 nie zostawiaj czasami tego panela podłączonego do zasilania jak Cię nie ma w domu lub śpisz i dobrze by było żebyś napisał czy doszliście do polubownego załatwienia sprawy.

Skomentuj

Karol22m Jak mam do ciebie zadzwonić jak nie podales mi nawet swojego nr telefonu?
                      Napisałem do ciebie 10 wiadomosci "i mam dowód w postaci wiadomosci w skrzynce" dostałem od ciebie 4 odpowiedzi.Nie odzywałeś sie ani przez komunikatory ani przez emaila wiec miałem cie odwiedzić w domu i cie o tym poinformować??
                      Przed zakupem napisałeś ze sprawdzałeś ten panel i zapewniasz ze jest sprawny w takim razie jak wytłumaczysz że ten panel jest zalany klejem a trafo sie gotuje i przedewszystkim ustosunkuj sie do fotografii które przesłałem dlaczego panel jest ponownie zlutowany a płytka pcb od dołu jest usmażona? Zreszta to wszystko widać i chyba nikt nie ma watpliwosci ze ten panel był przegrzebany a teraz został z niego trup...
                      I jak dobrze pamietam to nie jestem jedyna osoba bo pare lat temu również były te panele uszkodzone trafa były po upalane i tak dalej.
                      Na ludzki rozum nie opłaca mi sie wysyłać tego panelu bo wysyłka w jedna strone to 35zł.
                      A tak z innej beczki krzychu73 własnie sie nad tym zastanawiam bo panel w trybie czuwania ma nawet ciepłe trafo:|
                      Last edited by Marios221; 17.05.2011, 22:30.

Skomentuj

to nie pierwszy raz, ja tez u tego uzytkownika zamawialem panel, taki sam mialem w domu i potrzebowalem drugi, po otrzymaniu paczki od razu zauwazylem ze trafo bylo wymieniane, a kable zaizolowane "na pałe" tasma izolacyjna, sruby mocujace trafo kosmicznie duze(przeszkadzaly nawet przy wlozeniu w otwor budy) po testach okazalo sie ze nic sie nie dzieje, wiec nic z tym nie robielm, ale sam fakt ze panel byl "po przerobkach", a niby byl nowy.

Skomentuj

slipknot1989 A twój również był polepiony klejem i zamiast ścieżek na pcb były po zalepiane druty? Czy jestem jedynym przypadkiem?
                          A z transformatorem to prawda beznadzieja zamontowałem na nim 2 duże radiatory i dalej sie grzeje.

Skomentuj

nie, moj nie byl tak polepiony i na szczescie nic na plytce nie bylo ruszane (luty wygladaja na fabryczne), sciezki tez nie sa popalone

Skomentuj

Marios221 przez co mi pisałeś te 10 wiadomości, bo sprawdzałem ponownie wiadomości na forum DIyaudio jak i na elce i nie mam ani jednej skargi od Ciebie na temat Panelu. Pisałem, że jest sprawny, bo wszystkie przy odbiorze (moim) sprawdzałem i chodziły, sory ale nie grałem na każdym po godzinie minimum i nie sprawdzałem, czy się przegrzewa czasem trafo czy nie, poza tym tutaj na forum są o nich tematy, i jest jedno pewne, że w tych wersjach z zasady Trafa się grzeją.
                              Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                              I jak dobrze pamietam to nie jestem jedyna osoba bo pare lat temu również były te panele uszkodzone trafa były po upalane i tak dalej.
                              Co ma znaczyć twoja wypowiedź?

slipknot1989 kupowałeś przez allegro? widziałeś zdjęcia? jeżeli Panel ma inne trafo to trzeba było się przyjrzeć zdjęciom a nie teraz się żalić, nikt Ci go nie wciskał, jeżeli widziałeś że Ci wymiary nie pasują...
                              Tak i może jeszcze powiesz, że po 200zł sprzedaje nowe panele ? haha... możesz mi przesłać cytat gdzie opisuję Panel że jest to nowy, nieużywany?
                              Sory, ale jeżeli u kogoś będzie zarysowanie to będzie wielkie halo, bo przecież za 200zł to powinienem mieć panel nówkę... :w00t:

Skomentuj

Karol22m Nie Rżnij głupa
                                Pisałes ze testowałeś wzmaczniacze i ze nie stwerdziłes ze były naprawiane czyli rozumie ze wszystkie nowe panele które wyszły z fabryki miały zasmolone płytki i były polepione klejem tak?
                                Akurat za 200zł masz nówke H200 bez trafa wiec chyba jednak można mnieć nówke, zdjecia które wysłałeś były mizernej jakośći i chcesz mi powiedzieć ze po fotografii można ocenić wymiary tak?
                                Jest to smieszne co wypisujesz i co sprzedajesz pod pretesktem sprawnych urządzeń.

Skomentuj

Przeczytał dwukrotnie to co napisałem zanim odpiszesz.
                                  Testowałem je i grały? tak grały.
                                  za 200zł mozna mieć nówke tylko, że bez trafa haha. Po drugie mam tu na myśli fabrycznie gotowe Panele, które można kupić w wielu sklepach. A ceny przewyższają kilkukrotnie moją, dlatego też tyle jest osób chętnych na te panele, bo są przede wszystkim tanie!
                                  Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                  chcesz mi powiedzieć ze po fotografii można ocenić wymiary tak?
                                  jasne co do milimetra! przeczytaj jeszcze raz co napisałem!

Skomentuj

Załatwcie sobie to na PW a tutaj podajcie tylko wynik negocjacji (albo nie podajcie)...cobyśmy wiedzieli co myśleć
                                    Forum publiczne nie jest dobrym miejscem na załatwianie takich spraw

Skomentuj

Ja to widze tak:
                                      Skoro Karol22m sprzedal tych paneli sporo i sprzedaje je dalej, to bedac dobrym sprzedawca powinien zwrocic pieniadze i pojsc na ugode. Dla kogos wydanie 200zl moze byc duzym wydatkiem i wtopienie takich pieniedzy jest zwykla strata.
                                      Karol twiedzi, ze 200 zl to jest drobny grosz, wiec nie rozumiem dlaczego nie chce zwrocic pienieniedzy skoro dla Niego to niewielka suma, a i tak juz troche zarobil i zarobi jeszcze.

Sprzedawca zawsze powinien dbac o dobro klienta i swoj towar tak zaprezentowac-opisac, aby kupujacy nie mial ZADNYCH watpliwosci co do stanu technicznego sprzetu. Nie bede juz tutaj poruszal kwesti zarobkowania, sprzedawania wieksze ilosci, nie chce pytac czy kolega Karol rozlicza sie z fiskusem sprzedajac ilosciowo ten sprzet.

Jako ze sam czesciej sprzedaje niz kupuje, to wiem ze ugoda zawsze wychodzi na dobre i dla sprzedawcy i dla kupujacego. Sprzedawca zawsze powinien dazyc do tego aby klient byl zadowolony. Takie sa prawa rynku.

Proponuje aby koledzy dogadali sie co do wymiany sprzetu na wolny od wad lub zwrotu pieniedzy za towar niezgodny z opisem. Kwestie kosztow wysylki to juz nie mnie oceniac. Kolega Karol pownien stanac na wysokosci zadania i zwrot przyjac. Bo tak to smierdzi troche frajerstwem i dorobkiewiczem kosztem innych osob.

Podziekowal

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m Zobacz posta
                                        A ceny przewyższają kilkukrotnie moją, dlatego też tyle jest osób chętnych na te panele, bo są przede wszystkim tanie!
                                        Nie pogrążaj się... Za 300zł masz nowy panel od Irka który jest lepszy, solidniejszy, mocniejszy, nowy i z 2 letnią gwarancją więc nie pisz głupot... Te ,,Twoje" panele są warte tyle po ile schodziły a nawet mniej(mówię tu o cenie 120zł za sztukę jak pojawiły się na allegro) i wiem co piszę bo miałem takie 3 i za nic w świecie bym ich sobie nie zostawił bo bał bym się o głośnik w subie a nawet dom...

Skomentuj

Czaruję...