mam pewien problem ze sprzedajacym i nie wiem czy sa jakies mozliwosci dochodzenia swojego jakas inna droga niz mailowanie ze sprzedajacym, mianowicie wylicytowalem x przedmiotow za 1 dolara, w kazdej aukcji byla podana przesylka w wysokosci 7 dolarow, poprosilem o wysylke w jednej paczce i ku mojemu zdziwieniu sprzedajacy mimo wysylki w jednej paczce chce abym zaplacil za wysylke x*7 dolarow, przedmioty sa male i lekkie wiec wysylka ich wyniosla by max dwa razy tyle co jednego, jest jakas "odgorna" droga wyegzekwowania od sprzedajacego wysylki po niezawyzonych kosztach? cos jak na allegro np spory? jako uzasadnienie czemu tak drogo podal, ze wylicytowalem przedmioty zbyt tanio i nie bedzie mu sie oplacac jak zaplace za wysylke tyle ile kosztuje normalnie, pozniej sie tlumaczyl ze wysylka do Polski jest o wiele drozsza niz do innych krajow
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zasady panujace na eBay?
Collapse
X
-
Damiani, nie obraź się ale to takie trochę naciągactwo. Jak dla mnie to oczywistym jest, że gość wystawił coś tam na aukcjach po śmiesznych pieniądzach a nie przewidział tego, że będzie to musiał wysyłać aż tak daleko - pewnie jeszcze zakładał, że jak dany przedmiot pójdzie za tego symbolicznego jednego dolca to i tak odbije sobie na innych aukcjach. Ty kupiłeś tylko te po dolarze i chcesz jeszcze wszystko w jednej przesyłce. No ja wiem, że pewnie sprzedawca gapowaty i sam jest sobie winny, a Ty masz prawo egzekwować swoje "racje" - ale troszkę empatii i zrozumienia nie zaszkodzi.
Nie na temat...Nie wiem czy ktoś pamięta akcję z debiutem pana Lorenca z Greltona na Allegro i z głośnikiem chyba SC10N sprzedawanego "parami"?... No... Jakoś od razu przypomniała mi się tamta sprawa
Skomentuj
-
dabyl,nie kupowalem od jakiegos swiezaczka tylko od kogos kto ma 1000 komentarzy i regularnie wystawia tego typu aukcje, wiekszym naciagactwem jest chyba placenie za wysylke x razy skoro paczka bedzie tylko jedna niz chec zaplacenia za faktyczny koszt wysylki(jezeli to mozna nazwac naciagactwem...), w tym przypadku jest to roznica ok 60 dolcow wiec koszt nie maly - przynajmniej dla mnieZamieszczone przez pharoh Zobacz postaZapewne w aukcji bylo wyraznie napisane, ze wysylka jednego przedmiotu kosztuje tyle a tyle i kazdy nastepny przedmiot to mnozy sie razy ta kwote. Tak jest czesto z wtykami np.
tak czy inaczej dzieki za rady :)Last edited by damiani; 26.05.2011, 11:01.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mal999 Zobacz postazapewne w kalkulatorze wysyłki jak wpisywałeś x przedmiotów koszt wysyłki wzrastał x razy, jeżeli było tak opisane to cóż, licytując zgadzasz się na warunki i nic z tym nie zdziałasz, jak mówią u mnie w pracy "może się spalić, byle zgodnie z przepisami"
Skomentuj
-
bylo trzeba sie dogadac, ale na ebay trzeba przed licytacja. tak jest na tym serwisieale jest duzo uczciwszy od innych. kupilem 2mce telefon i po 3 dniach sie popsul. odeslalem sprzedawca mowil z jak tylko tracking no dostanie odsyla kase minely 3dni nie odeslal. telefon do ebay przedstawilem maile od sprzedawcy i dowod wylania i w 10sekund doslownie jak odlozylem sluchawke kasa byla na moim paypalu!
Skomentuj
Skomentuj