Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobra karta dzwiękowa na PCI-E 1x

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Udało mi się wylicytować Emu 0404 PCIe za 150 zł (nieźle powiem) :P
    Teraz mam problem z kablami od części analogowej, a właściwie potrzebuje 2x jack mono (męski) -> mini jack (męski) a w ogóle czegoś takiego nie mogę znaleźć na Allegro, w sumie to nie pogardziłbym i 2x jack mono (męski) -> 2x cinch ale jednak wołałbym mini jack, widział ktoś może na Allegro?

Tak to wygląda:

Standardowy mono jack na jeden kanał.

Skomentuj

a to kolega lutownicy nie posiada?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        a to kolega lutownicy nie posiada?
        A to koledze się nie chcę robić własnego kabelka, poza tym mam już wystarczająco doświadczenia z robienia własnych kabli sygnałowych tego typu (bez dobrze wykonanej roboty to może tylko szumieć i łapać bzdury z otoczenia taki kabel, ale pewnie na sensownym kawałku ekranowanego kabla przeszłoby to ale takowego nie posiadam w domu - dlatego zawsze w sumie lepiej wydać 15 zł i kupić normalny, troszkę lepszy kabel).

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          dlatego zawsze w sumie lepiej wydać 15 zł i kupić normalny, troszkę lepszy kabel).
          tak
          bo za 15 zł to on napewno będzie lepszy...
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            tak
            bo za 15 zł to on napewno będzie lepszy...
            Jeśli liczysz to wszystko kosztami to na pewno, poza tym wydaje mi się, że moje pytanie brzmiało inaczej.

Skomentuj

O nie, kupiłeś EMU 0404. :/ Nie rozumiem po co ludzie polecają tę kartę wszędzie i każdemu. Swojego czasu stałem przed dylematem kupna komputerowego źródła dźwięku w kwocie do 1500PLN i porównałem wtedy wiele różnych urządzeń pożyczając od znajomych czy kupując okazyjnie i sprzedając po paru dniach. Sprawdziłem sporo sprzętu, nie tylko w tym górnym pułapie cenowym, ale także za 300PLN, 500PLN, itd., żeby nie sugerować się ceną. Testowałem tak EMU 0404 jak i EMU 1212. Przede wszystkim jeśli chcesz używać EMU głównie do odsłuchu, a nie tak jak Pogromca, który "bawi się dźwiękiem", to będziesz strzelać z armaty do muchy. Najgorszą wadą tej karty jest jej studyjne brzmienie - może ktoś do tego dąży, ale dla mnie muzyka z niej brzmiała płasko, sucho i jednowymiarowo. Druga sprawa, że prędzej czy później, chcąc zrobić coś co jest naturalne i proste na "zwykłej" karcie dźwiękowej, utkniesz w gąszczu opcji sterowników EMU i złapiesz się za głowę z bezradności. Ponadto ta karta nie oferuje możliwości wymiany opków, więc nie dopasujesz jej brzmienia pod siebie niskim kosztem (a przydałoby się to przy jej fabrycznym brzmieniu, jeśli nie chcesz używać jej w domowym studio, tylko do odsłuchu). 150PLN to przynajmniej nie tak drogo i zapewne będziesz zadowolony, bo tak czy siak będzie lepiej niż na zint. k. dźwiękowej, ale jak dla mnie to przerost formy nad treścią, brzmienie wcale nie rewelacyjne, a sterowniki na dłuższą metę skutecznie męczą. :P

Skomentuj

Ale bedzie mogl ja sprzedac za drozej i ewentualnie kupic jakiegos xonara :p

Skomentuj

Jest na allegro niedroga i dobra karta którą polecam, dedykowana wyłącznie do słuchania muzy. http://allegro.onet.pl/audiotrak-pro...674925841.html Mam taką z wymienionymi op-ampami i jestem b. zadowolony. Różnica w porównaniu do realteca na niezłej płycie Asusa nawet na głośnikach komputerowych jest zasadnicza, a odsłuch na wzmaku i kolumnach porównywalny do dźwięku średniej klasy CD.

Skomentuj

Ale nie ma tej karty w ludzkiej cenie na PCI-E a to jest wymog tematu. A te HD2 to bardzo dobra karta, lepsza niz wszystkie budzetowe xonary.

Skomentuj

Czaruję...
                    X