Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki komputer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nic uzywanego, wszystko musi byc nowe z gwarancja.
    w gre wchodza tylko te dwa procesory amd sempron lub x3 bo je znalazłem w atrakcyjnych cenach

windows 7 pociagnie na sempronie i 2gb ramu?

Skomentuj

Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
      btw jesli do pozniejszej rozbudowy to tylko cos na asusie i najlepeij athlon, nie bez kozery najlepsze wyniki w overclockingach dokonują na czesciach asusa
      Hahaha, i pewnie na płytach za 150-200zł? W tej cenie wszystkie firmy prezentują podobny poziom jakości i (bez)awaryjności. Nie ma juz tak jak kilka lat temu, że Asrock to kupa, bo są to chwalone konstrukcje. Do tego płyta za 150zł i późniejsza rozbudowa? Po to bierze się tanie elementy żeby je wymienić w przyszłości na coś nowszego niedużym kosztem, a nie do rozbudowy, bo po prostu tego nie oferują.

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan Zobacz posta
        jakoś ruszy

Skomentuj

Windows 7 pociągnie i na netbooku, wiec nie masz się czego obawiać.
          Moim zdaniem jak nie chcesz grac, to bierz co masz najtańsze, jak chcesz popykać casualowo, to masz dwa wyjścia wg mnie:
          bierzesz Semprona i udaje ci się go zmodować na Athlona - dokupujesz kartę graficzna za 200-300zł i grasz w co chcesz (w rozsądnych ustawieniach oczywiście)
          bierzesz Athlona i dokupujesz grafę.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
            A grasz może w 800x600? Gra nie pójdzie płynnie na żadnej sensowniejszej rozdzielczości na tak starej karcie, nawet 9800GTX+ sobie nie poradzi bez dobrego procesora.
            Mi na 1440x900 całkiem płynnie chodziło. To może mam jakąś magiczną karte? Nie chodzi o to, żeby sie sprzeczać. Po prostu napisałem jak BYŁO.
            Nvm, That's all folks
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

a ja na C2D E4400 2,0GHz @3,0GHz, 6GB RAM i GF8600GT (juz nie wiem która wersja) jakoś pogrywałem w GTA4 na podziałce 1650x1050 nie była to rewelacja, ale jakoś się dawało rade, lecz osobiście potwierdzam, że gra strasznie dużo momentami wymaga od komputerka, także nie wiem czy zintegrowana grafika to dobry pomysł... tzn nigdy mnie pomysł zintegrowanej grafiki nie zachęcał i tego będę się trzymać (uprzedzam że mocno się będę trzymał). Także polecam dołożyć coś budżetu i zakupić jakaś lepszej klasy grafikę by móc spokojnie sobie grac tak bez stresu.

Skomentuj

Ja generalnie nie wiem czy granie w GTA4 to jakiś dobry pomysł. Mnie ta gra nie porwała, jest zwyczajnie nudna. Po paru misjach dałem sobie spokój.

Jeżeli ma być tanie, nowe i możliwie wydajne to tylko AMD. W takiej konkurencji Intel nigdy nie miał nic do zaoferowania, ich konkurencyjność względem AMD zaczyna się od procesorów po 400zł lub więcej, chociaż i w tym przedziale jak się doliczy zwykle droższą płytę główną to intel i tak wypada gorzej.

Z płyt używam od paru lat używam wyłącznie gigabyta i jestem z nich zadowolony. W 3 płytach nie miałem żadnych poważnych usterek (z mniej poważnych to pękł mi w jednej plastik do zaczepu coolera procesora). Obecną płytę którą kupiłem za 200zł mam już 3ci rok i nie zamierzam jej zmieniać. Rok temu dostała nowy procesor i myślę, że sprzęt dociągnie kolejne 3 lata. Na upartego będę mógł zrobić upgrade do Phenoma X6 i pociągnąć jeszcze trochę. W moim przypadku byłby to swoisty rekord używania podzespołów komputerowych które zwykle wymieniałem co 1,5-2 lata .

Skomentuj

Różnica w cenie pamięci 2GB a 4GB jest tak niska, że nie rozumiem jak można na tym oszczędzać. ;x

Co do płyt Gigabyte - unikaj. Raz stwierdziłem, że plotki o ich awaryjności to mit, niestety po pół roku płyta się zepsuła, a nowa z serwisu szła 4 miesiące. Poza tym miała ubogi w opcje konfiguracyjne BIOS i słabo się na niej podkręcało. Oczywiście cena może skusić...

W GTA4 liczy się ilość rdzeni procesora (niekoniecznie taktowanie) i ilość pamięci RAM. Grafika (o ile nie jest zintegrowanym badziewiem, czy paroletnim gówienkiem) ma drugoplanowe znaczenie.

@up
                  Dlatego trzeba kupować oryginały, inaczej się do gry podchodzi. GTA4 zapewniło mi rok dobrej zabawy i delektowania się szczegółami w wykonaniu miasta i różnymi smaczkami. Poza tym polecam dodatek The Ballad of Gay Tony - przezabawny.

Skomentuj

I tak GTA 1 byla najlepsza .
                    Jako ze aktywnie gram multiplayer w starsze tytuly gier ( UT99, Wolf: ET, W3ota ) moge powiedziec tyle, ze na 2x2Ghz i zintegrowanej grafice HD3200 zadna z tych gier NIE chodzila plynnie w kluczowych momentach ( spadki w fps nawet do 30-40 klatek i to na niskich detalach ) . Takze zadnej integry do grania

Zamieszczone przez aryan Zobacz posta
                    przy tej ilosci ramu podaruj sobie ten system.

Ogolnie asrocki mozesz spokojnie kupowac. Kiedys rzeczywiscie budzily watpliwosci i byly marnie wykonane ale wzieli sie do roboty i teraz w swojej klasie cenowej czesto wypadaja najlepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                      przy tej ilosci ramu podaruj sobie ten system.
                      A to Ci ciekawostka....mam Win7 na lapku, 2GB ramu, AMD X2 2x2GHz i działa bezproblemowo, znaczniej lepiej niż Vista.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Bebok SC-Superclocked,8800/9800gtx to całkiem inne karty chodzby patrzac na zastosowany chipset i proces technologiczny
                        Nie musiałem wcale dawać wysokiego napiecia wystarczyło 1.38V,Jedne co nie miało sie dobrze to ramy które w tym wypadku trzeba było wysoko wytaktować,a ten procesor kosztował dużo kasy z ważywszy na to że był na nowym rdzeniu w procesie technologicznym 45nm był swietny w oc i miał po 3mb chashu na rdzeń i nadal jest to nie mało!

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                          A to Ci ciekawostka....mam Win7 na lapku, 2GB ramu, AMD X2 2x2GHz i działa bezproblemowo, znaczniej lepiej niż Vista.
                          Pewnie, u mnie na lapku mam 3GB ramu i śmiga jak szalony. Kumpel ma netbooka z 1 GB ramu i jakoś tam mu nawet działa, ale trochę mało. 2GB juz będzie w miarę wystarczać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                            8800/9800gtx to całkiem inne karty
                            Zgadza się, widzę mój błąd, 8800gt, 9800gt i gts240 to te same karty i tym się zasugerowałem. Seria E8xxx może i jest nadal dobra, ale autor używek nie chce, więc trzeba kombinować dalej.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Vista to pomyłka i na każdym kompie win7 będzie chodził lepiej niż zvista... Co do wymgań win7 to i na 1gb będzie ładnie chodził... Z resztą co za problem sobie sprawdzić?

Skomentuj

Nie wiem czemu wszyscy tak jadą po viście, ciekawe czy mieli rzeczywiste porównanie kilku systemów, czy tylko przekazują zasłyszane opinie. http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...rona/7098.html Nie bronię visty, bo nie używam tego systemu, moim celem jest zaprzestanie siania propagandy...

Skomentuj

Przerobiłem wszystkie systemy Windows od 3.11. Wersje 32b i 64b.....i wg mnie Vista to było dno....gorszym systemem był tylko Win Me.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja visty nie trawię, a mam na koncie każdy windows od 95 w górę. Od visty wolę linuksa :)

Skomentuj

Ja Linuksa używam tylko do programowania, ale vista dla mnie to badziew ;p
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Który z Was pamięta o co pytał autor? Licytujecie się systemami, a żaden nic merytorycznie sensownego nie wniósł w temat.
                                        Ehh

Skomentuj

A co tutaj wnosić, autor nie napisał nawet jaki ma budżet. Chce za grosze miec mega maszynke do gier? Niestety takie rzeczy tylko w bajkach. Porozmawiajmy lepiej o realiach. Najlepszym wyborem będzie dwurdzeniowy procek amd. Tanie płyty główne mają zwykle podobną jakość, różnią się co najwyżej chipsetem, biosem i ilością gniazd. Biorąc pod uwagę to, że procki amd słabo się podkręcają, nie będzie potrzebny rozbudowany bios. Do tego chociaż 2 GB ramu ddr2 800 MHz. Grafika musi być zintegrowana? Na integrze będziesz miał marną wydajność. Możesz dorzucić taniego radeona z serii hd i od razu będzie lepiej. Decyzja należy do Ciebie. Napisz ile chcesz wydać i do czego komp ma służyć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X