Czy wiecie gdzie można kupić w Warszawie kawałki MDF 22mm? W OBI na Radzymińskiej mają max 19mm, a w innych marketach praktycznie nie sprzedają
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
MDF 22mm w Wawie - gdzie
Collapse
X
-
Zamieszczone przez mecedo Zobacz postaNa Sokratesa już nie ma. Zlikwidowali. Dzwoniłem na Górczewską i do głównej siedziby w Ursusie. Trzeba wziąć całą płytę.
---------- Post dodany o 12:51 ---------- Poprzedni post o 12:50 ----------
Na Siekierkach (Wawa) też jest skład, ale niestety trzeba brać całą.
Skomentuj
-
Witam,
Przyszedł mi taki pomysł do głowy. Zamówiłem w firmie całą płytę mdf 22mm. Pocięli mi formatki na 3 kpl obudów. Zostało mi ponad 2m2 płyty którą muszę od nich zabrać. Trzymać tego nie mam gdzie a w ich magazynie może zginąć. Jeśli jest ktoś chętny z wawy na pocięte formatki to mogę to załatwić i przywieźć 16-17 lipca. Ja płaciłem 39 zł za m2. Cięcie formatki kosztuje u nich 2,5 zł (niezależnie od wymiaru). Transport oczywiście za free. Będę na Żoliborzu. To ta firma, mają dokładny sprzęt do cięcia, dokładność 0,5mm. Możliwe cięcie na 45' ale dokładność niestety mniejsza. Dlatego ja nie zaryzykowałem.
http://mebelplyt.pl/index.php/main/index/pg/kontaktDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Witam.
Przepraszam za podnoszenie starego tematu ale chciałem się dowiedzieć jak jest z dokładnością cięcia w wymienionych przez was miejscach. W zeszłym roku miałem niestety nieprzyjemność kupowania i docinania sklejki 18mm w Leroy Merlin na Żeraniu. Dla operatora piły trudne okazało się utrzymanie tolerancji cięcia +-4mm, przez co składanie obudów stało się dość upierdliwym zajęciem i do tego wymagającym sporych ilości szpachli.
Skomentuj
-
Ja brałem raz z OBIego na Radzyminskiej i raz z Mimaru na Modlińskiej. Niestety z tą dokłądnością nie jest najlepiej, bo oni tną to ręcznie. Co prawda na dużej profesjonalnej maszynie, ale ręcznie. W OBIm nie mają pilarki CNC, w Mimarze mają, ale do takich małych zamówień niestety je nie używają. Ja miałem dokładność +/- 2mm. Wcześniej jak zamawiałem płyty na meble i cięli mi na CNC, to bardzo rzadko zdarzała się gdzieś różnica 1mm.
Skomentuj
-
Pochodzić po magazynach (hurtowniach, profil dowolny) gdzie towar jest przywożony na paletach. Czasami na górze palety jest MDF 22mm jako zabezpieczenie. A nóż się trafi, to oddadzą za przysłowiowe piwo.HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postastolarnia "sek" na jagiellonskiej 52
Skomentuj
-
Dla zainteresowanych w Liroy Merlin na Modlińskiej mają w ofercie MDF surowy 18mm w cenie 34zł z pocięciem.
Jak zwykle spoko obsługa, tną na miejscu,, może być problem z małymi kawałkami ale raczej nie robią problemów.
Z tego co wiem wyprzedają to co zamówili na własne potrzeby, ale widziałem sporo płyt także pewńie starczy na jakiś czas
Skomentuj
Skomentuj