Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WinISD vs. Windows 7

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

WinISD vs. Windows 7

Witajcie,

zakupiłem sobie parke wooferków i chciałem trochę posymulować dlatego zainstalowalem sobie popularny WinISD Pro z stronki linearaudio.dk Niestety chcac zapisać wprowadzone dane glosnika wyskakuje jakiś błąd odnośnie poprawności parametrów. Następnie nie da się również programu wyłączyć :( Czy ktoś jeszcze miał taki problem? A może propozycje jak uniknąc tego? Chyba ze mam inny program użyć?

Tak ja mam ten sam problem ale parametry mogę wpisać normalnie, pewnie źle coś wpisujesz, program w wesji PRO wylicza sam cześć parametrów, ale tego nie musze tłumaczyć pewnie. A zamykać sie nie chce i trzeba go traktować ręcznie z pozycji menadżera zadań w zakładce procesy :)

Skomentuj

Z tym wyłączaniem programu u mnie jest tak samo - mam Viste na kompie. Ale tym się nie ma co przejmować bo program pomimo tego działa poprawnie.
      Jeśli chodzi o wpisywanie parametrów i błąd, który u Ciebie wyskakuje - wynika to z pewnych zależności pomiędzy niektórymi parametrami (jedne są liczone na podstawie innych). Na dole okienka z parametrami jest pole, po zaznaczeniu którego program liczy te "wynikowe" parametry sam. Jeśli coś mu się nie zgadza (bo np program wyliczył sobie coś sam a Ty w to miejsce wpisałeś parametr z karty, który nie jest do końca zbieżny z tym wyliczonym) to wtedy wywala błąd. Kilka razy ktoś podawał na forum kolejność wpisywania parametrów - niestety nie pamiętam jak to szło. Ja zawsze wpisuję najpierw TS'y (chyba w takiej kolejności od lewej do prawej) ale po każdym wpisaniu kolejnej wartości "zapisuję głośnik" - jeśli wywali mi jakoś błąd (ale szczerze mówiąc nie zdarza się to zbyt często) to kasuję ostatnio wpisany parametr i ide do następnego. Te parametry, które wyliczą się same (są chyba na zielono) zostawiam. Oczywiście cały czas kontroluję czy wszystko jest zgodne (przynajmniej mniej więcej) z tym co widnieje na karcie (albo na pomiarach własnych).

Ale pewnie za chwilę ktoś poda kolejność wpisywania więc będzie OK

Skomentuj

Nie mozna po prostu uzyc innego programu? Sa ich setki.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
          Z tym wyłączaniem programu u mnie jest tak samo - mam Viste na kompie. Ale tym się nie ma co przejmować bo program pomimo tego działa poprawnie.
          ja tez mam viste (niestety :() i chodzi normalnie
          Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
          Na dole okienka z parametrami jest pole, po zaznaczeniu którego program liczy te "wynikowe" parametry sam
          mozna to odznaczyc i bedzie po problemie

malutkiz uzyj wersji beta i nie bedziesz mial takich problemow
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witajcie, dzieki za zainteresowanie, faktycznie jest tak jak dabyl pisze, trzeba uważać żeby nie wpisać czegoś co on sobie policzy. no i teraz juz jest ok ;-)
            Dawid-SS o tym tarkotwaniu to ja wiem ;-)

jeszcze raz dzięki

Nie na temat...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            Nie mozna po prostu uzyc innego programu? Sa ich setki.
            sorry ale nie byłeś pomocny więc po co się udzielasz?

Skomentuj

Panowie ja mam win7 i też miałem problem z tym programem zainstalowałem wersje starszą co była chyba na forum w działa bez porblemu...

Skomentuj

Jeśli jakiś problem jest powodowany przez system, warto pobawić się ustawieniami zgodności. Jeśli by i to nie pomogło(zdarza się często w wypadku win 7 i starszych gier, w których potrafi odwracać kolory wieszają się itp) to zazwyczaj działa metoda zabicia explorera. Czyli: menedżer zadań, zakończyć proces explorer.exe potem nowe zadanie, przeglądaj i odpalamy co chcemy.

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                  sorry ale nie byłeś pomocny więc po co się udzielasz?
                  Po to zeby przypomniec, ze Winisd nie jest jedynym na swiecie darmowym programem do symulacji. Zamiast to docenic, to skaczesz w konwulsjach jak wsza na kolnierzu, i po co?

Skomentuj

Ależ marudzicie, to już kolejny temat o WinISD w W7 i ciągle nikt nie pochwalił się, że się da.
                    Wskazówka
                    W trybie zgodności z Win95 i prawami admina (dla wszystkich użytkowników) program normalnie (ciut dłużej) się zamyka

Tak mam od początku, bo wkurzające było zamykanie go menadżerem zadań.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                      W trybie zgodności z Win95 i prawami admina (dla wszystkich użytkowników) program normalnie (ciut dłużej) się zamyka
                      Potwierdzam, że na systemie Vista też działa - przed momentem sprawdzone
                      Dzięki!

Skomentuj

Czaruję...
                      X