Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Telewizja - co wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a ja bym jednak znalazł kolegę z ktorym skladasz się po polowie czy dwoch kolegow... i np w 3jke kupić sobie full c+ :) - wiecej informacji na forum.dvhk.pl ;p
    co do tunerka kiedys bylem "wyznawcą" dreamboxów ale jak przesiadłem się na coolstreama neo v2 to baaardzo dlugo nie przesiądę się na nic innego
    niestety ważny jest dobry tuner różnica w jakości obrazu jest po prostu ogromna miedzy np standardowymi dekoderami ktore dają platformy w "zestawie" a porządnym np VU+ uno/duo czy wspomnianym przezemnie coolstreamie to różnica jest jakbyś się z poloneza przesiadł do e46 ;p
    (nie wspominam juz ze mozesz sobie w "zjadliwym" formacie nagrywac co chcesz na hdd/pendrive, czy odtwarzac z USB/hdd co ci się podoba) - po prostu centrum multimedialne w 1 urządzeniu

Skomentuj

ja mam dekoder w N, wlasciwie to 2 - mam zrobione na 2 telewizory. dekoder glowny - turbodekoder - generalnie podoba mi sie bardzo, ulepszyli ostatnio softa i wszystko bardzo dobrze dziala, dysk jest wystarczajacy , mozna nagrac na prawde duzo filmow.
      co do dekodera dodatkowego - tzw "bialego", to tez dziala spoko, jedynym jego minusem jest to ze nie mozna na nim zatrzymywac kanalow - nie ma on wbudowanego dysku, ale za to mozna ogladac na drugim tv programy nagrane na dekoder pierwszy i przez niego nagrywac :)

Skomentuj

Zamówiłem Nkę na kartę i czekam na kuriera z dekoderem Opticum X8. Do innych multimediów założyłem osobny wątek.

Skomentuj

BTW: Gdzieś czytałem że N łączy się z Canal'em +
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez pan_membran Zobacz posta
            ale za to mozna ogladac na drugim tv programy nagrane na dekoder pierwszy i przez niego nagrywac
            mozna tez nagrywac przez internet
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
              Gdzieś czytałem że N łączy się z Canal'em +
              "Łączy się"... piękne, medialne słowo :)

Swego czasu na runku istniała firma Astron - producent systemowych hal stalowych z kilkudziesięcioletnią tradycją. Piękna nowoczesna nazwa, piękne zaplecze, piękna tradycja, piękne hale, piękni dealerzy, piękni handlowcy... Inwestor, który kupił halę Astrona, mógł czuć się zwycięzcą. Szkolenia, wyjazdy, koniaki, łiskacze, "dżim bimy" dla każdego... Około roku 2009 (nie pamiętam teraz dokładnie...) Astron połączył się z innym producentem hal, firmą Lindab. Oczywiście wszyscy cmokali na wieść o tym jaki to teraz będzie "moloch", jak to będzie super, bo co doświadczenie, zaplecze i kwiatki dwóch dużych głów, to nie jednej...

Dzisiaj logo Astrona widnieje już tylko na zwieńczeniach ścian szczytowych hal wybudowanych przed 2010 rokiem i na ich starej stronie internetowej (ale już mniejsze, zlokalizowane pod logiem Lindaba)... no, może jeszcze na franczyzowych folderach zalegających w biurach handlowych wiernych dealerów... Od początku tego (mijającego już 2010) roku na wizytówkach "astronowców" widnieją adresy .....@lindab.pl (eu, biz, net, com...). W połowie roku diametralnej przemianie uległy stopki w ich mailach...

Połączenie / wykupienie... co za różnica

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta

"Łączy się"... piękne, medialne słowo :)

Swego czasu na runku istniała firma Astron - producent systemowych hal stalowych z kilkudziesięcioletnią tradycją. Piękna nowoczesna nazwa, piękne zaplecze, piękna tradycja, piękne hale, piękni dealerzy, piękni handlowcy... Inwestor, który kupił halę Astrona, mógł czuć się zwycięzcą. Szkolenia, wyjazdy, koniaki, łiskacze, "dżim bimy" dla każdego... Około roku 2009 (nie pamiętam teraz dokładnie...) Astron połączył się z innym producentem hal, firmą Lindab. Oczywiście wszyscy cmokali na wieść o tym jaki to teraz będzie "moloch", jak to będzie super, bo co doświadczenie, zaplecze i kwiatki dwóch dużych głów, to nie jednej...

Dzisiaj logo Astrona widnieje już tylko na zwieńczeniach ścian szczytowych hal wybudowanych przed 2010 rokiem i na ich starej stronie internetowej (ale już mniejsze, zlokalizowane pod logiem Lindaba)... no, może jeszcze na franczyzowych folderach zalegających w biurach handlowych wiernych dealerów... Od początku tego (mijającego już 2010) roku na wizytówkach "astronowców" widnieją adresy .....@lindab.pl (eu, biz, net, com...). W połowie roku diametralnej przemianie uległy stopki w ich mailach...

Połączenie / wykupienie... co za różnica
                Texas Instrument przejął National Semiconductor.
                Coś się skończyło :(

Skomentuj

Nie na temat...
                  Taa połączenie... Najważniejsze są patenty, know how, baza klientów, technologie. Potem zwłoki z wyssaną krwią wyrzucane są na śmietnik.
                  W przypadku Canal+ i grupy TVN dwie marki pewnie zostaną. Cyfra+ będzie ta "luksusowa" z "lepszymi" kanałami, a N to będzie tv dla ludzi miast i wiosek (bardziej wiosek. Zwiększą kapitał jednocześnie redukując koszty: zwolnienie ludzi, mniej transponderów użytych lub reorganizacji ich (czytaj kanały na satelicie).
                  Cel połączenia był jeden - walka z Solorzem. Cyfra+ + Orange komórki + Internet (do czerwca 2012 nie będzie TP, tylko Orange i pod jednym hasłem będzie Telefon, komórki, Internet) Vs. Cyfrowy Polsat + komórki od Plusa + Internet LTE.
                  Niestety teraz będą ciężkie czas dla osób chcących tylko Internet. TP już zaczęła trend (telefon + telewizja + Internet). Internet bez pakietu 60zł, w pakiecie z tv i telefonem 30zł.
                  HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                  CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                  Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Czaruję...
                  X