Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomiary Tonsila GDN 15/40/5

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomiary Tonsila GDN 15/40/5

czesc,

szukam zapalenca, ktory zrobil pomiary Tonsila GDN 15/40/5 (8 Ohm)
    i bylby chetny, aby je udostepnic :) Chcialbym troche pokombinowac w SW.
    Z gory dzieki.

pharoh ma pomiary :)

Skomentuj

Nie na temat...
      Ale tak szczerze mówiąc to nie wiem co da pomiar samego GDN'a... że zwrotkę na tym klecić z innym głośnikiem, mierzonym w kompletnie innej parafii czy co? Czy może do projektu obudowy - co moim zdaniem też będzie trochę sztuką dla sztuki

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        pharoh ma pomiary
        Ale ja mam do wersji 4Ohmowej :p

Skomentuj

O to byłbym wdzięczny - bo posiadam wersje 4 ohm, a chciałem porównać z 8ohm.

Prosiłbym zamieścić na forum, lub przesłać na maila - wysłałem wiadomość na PW.

Skomentuj

Nie na temat...

w przyplywie manii konstrukcyjnej dopadajacej mnie najczesciej w wakacje
            wystrugalem monitorki ~10.5L@50Hz na Tonsilu 15/40/5 (8Ohm) i Vifie DX25TG;
            dzisiaj je odpalilem i naprawde fajnie plumkaja. wcale nie czuje niedosytu basu,
            w obecnym ustawieniu (pokoj ~15m2). skok jakosciowy w porownaniu do STX 14SK+PJ
            jest znaczny

z checia zrobilbym tandem Tonsila (8Ohm) z STX GDWK AWX :) dla porownania...

Skomentuj

Zamieszczone przez mellowman Zobacz posta
              z checia zrobilbym tandem Tonsila (8Ohm) z STX GDWK AWX dla porownania...

Lepiej jak byś zaprojektował z np Seasem 22TAF/G, od dłuższego czasu ostrzę zęby na takie połączenie :P

Skomentuj

Czaruję...
              X