Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Porada na temat oszustwa

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Porada na temat oszustwa

Witam..Powiedzcie mi co zrobić gdy kupiłem od gościa białko wpłaciłem pieniądze ale nie otrzymałem towaru...kontakt jeszcze niedługo był ale teraz się nie odzywa.Co mogę zrobić oprócz osobistego stawienia sie u niego?nie jest to transakcja przez allegro...
    Znacie kogoś z Piły?dokładnie ul. Śniadeckich
    Będę bardzo wdzięczny.

---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post o 20:17 ----------

Mam jego dane,nr konta ale nie mam numeru domu....mogę coś zdziałać?

Idź na policję i zgłoś oszustwo.

Skomentuj

Jeżeli nie jest to tranzakcja przez allegro albo jaki kolwiek inny serwis aukcyjny to może być problem (chyba że osobiście podpisałeś ze sprzedającym jakąś umowę pisemną). Bez umowy sprzedający teoretycznie może się wyprzeć tego, że cokolwiek od niego kupiłeś. W jakich okolicznościach doszło do tranzakcji ?

P.S - Co to ma wspólnego z elektroniką ? (a szczególnie audio) :P

Skomentuj

Nie było żadnej umowy..Po prostu ogłosiłem się na forum ze kupie białko, gość odezwał się na gg i tak się potoczyło..porostu głupi bylem i uwierzyłem!Przejdę się na policje i zobaczę co będzie...(po rozmowie wnioskuje ze jakiś młody)

P.S-myślałem ze od tego jest dział offTopic

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek528 Zobacz posta
          mogę coś zdziałać?
          Jeśli mieszkasz blisko, to go dorwać, i konkretnie postraszyć (tylko uważaj jak bijesz, żeby nic nie wyszło na obdukcji)

Zamieszczone przez bart210 Zobacz posta
          Idź na policję i zgłoś oszustwo.
          Oni mają to w dupie. Są zajęci łapaniem pijących piwo w miejscach publicznych, i małolatów z lufką zioła

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
            (tylko uważaj jak bijesz, żeby nic nie wyszło na obdukcji)
            wal w rzepkę (dwa mocne uderzenia i nie wstanie)... tylko żartowałem :)

Oni mają to w dupie. Są zajęci łapaniem pijących piwo w miejscach publicznych, i małolatów z lufką zioła
            Niestety, ale to prawda. A gdy jeszcze policja się uweźmie na kimś to nie przebacz. Ważne sprawy ich mało obchodzą. Liczy się skuteczność, dlatego wolą złapać 20 młodych pijących piwo na ławce w parku niż prawdziwego przestępcę. Nie mówię, że wszyscy, ale dużo policjantów ma właśnie takie, a nie inne podejście do sprawy.

Skomentuj

Arwas chyba pracuje w Policji...

Skomentuj

Bo z takimi rzeczami idzie się do prokuratury, oni bardzo chętnie się takimi wyłudzeniami zajmują...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                  I na tym proponuję zakończyć temat, bo diyaudio.pl to nie forum porad prawnych. Zamykam.
                  Q

Skomentuj

Czaruję...
                  X