Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Promocja No Limits w Neti - problem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Promocja No Limits w Neti - problem

przedłużałem umowę z netią na pakiet No Limits czyli jaki masz kabel taką masz prędkość internetu.
    od dzisiaj miała być nowa najwyższa prędkość internetu na jaka pozwala moje łącze. Jestem troche zawiedziony ponieważ prędkości wynoszą: download: 2028 Kb/s upload:188 Kb/s. dodam że sąsiedzi korzystają tego samego łącza co ja, i mają prędkość w neostradzie 8 mb/s. Może ktoś również posiada ten pakiet No Limits i mógłby się wypowiedzieć na ten temat?
    dodam jeszcze że dane mojego łącza są takie:

Technologia: DSL
    Protokół: PPPoA
    Szybkość połączenia: 2.50 Mbps Downstream / 0.32 Mbps Upstream
    Czas trwania połączenia: 0 godziny, 13 minuty
    Maksymalna szybkość linii: 7.63 Mbps Downstream / 0.99 Mbps Upstream
    Margines zakłóceń: 28.20 dB Downstream / 25.00 dB Upstream
    Tłumienie linii: 29.10 dB Downstream / 13.00 dB Upstream
    Modulacja linii: G.992.1 Annex A
    Brama domyślna: 195.114.190.154
    Serwer DNS 62.233.233.233
    87.204.204.204

Sam chcę dziś zadzwonić do nich i przedłużyć umowę na net bez limitu, jak u ciebie. Pytałem się telefonicznie jakie mogą być spodziewane prędkości, to dowiedziałem się że między 10 a 20Mb za 60zł na czas nieokreślony. Teraz mam 1Mb za 50zł (przy czym jeden rok był za darmo, więc wychodzi 34zł :))

Zadzwoń do nich i się spytaj, czemu taka sytuacja jest. Może masz za daleko do centralki netii, bo tych internetowych parametrów z routera, to ja nie rozszyfruję :/

Skomentuj

A czy masz może abonament na telefon w tp? Bo jeśli tak i jest to ten najniższy abonament to zwyczajnie tp nie zgodzi się na prędkość większą niż 2Mb/s

Skomentuj

Tu chyba nie została zmieniona prędkość.

Skomentuj

Bebok, uważaj na nich w rozmowie telefonicznej, o wszystko pytaj się bardzo szczegółowo, oni naprawdę mają tyle tych wszystkich myków że dramat. Jak zamawiasz internet to włączą ci usługe bezpieczny internet za 10zł co miesiąc bez pytania się czy chcesz ją, a ta usługa to i tak jest pic na wode. Ceny które oni podają, które będziesz płacił co miesiąc są z uwzględnieniem wszystkich zniżek (między innymi za e-fakture, jeśli masz telefon także w neti to za scalenie kont) a jesli się o to nie upomnisz to oni wcale ci tego nie uwzglednią. ja już trzeci miesiąc się z nimi użeram bo dawniej miałem tel w TP a teraz przenosiłem do netii. Dzwoniłem do nich dziesiątki razy, karzdy konsultant na jakiego się trafi mówi co innego, potem znów wydzwaniali do mnie żebym potwierdził chęć przdłużenia umowy tłumacząc to tym że wywala im system ciągle, wogóle nie sysłali do mnie netiaspota musiałem składać reklamacje, ponieważ oni nie mieli możliwości zweryfikować nagrania w którym telefonicznie składalem zamówienie tłumacząc to tym że mają awarię systemu. ogólnie to straszny bałagan tam mają, ale jak ciągle się do nich dzwoni i pisze maile to można się wkońcu dogadać. dlatego po tym wszystkim myślałem że to już wszystko będzie ok, a tu nagle zwiększyli mi tylko download :/
          dawniej miałem prędkość 1mb/s i telefon w TP, ale teraz przeniosłem tel do neti i przedłużyłem umowę na internet w pakiecie No Limits.

ja też najpierw dzwoniłem i pytałem przed podpisaniem umowy jakie sa możliwości mojego łącza to wesoła pani po 5 sekundach czekania stwierdziła że jest to 20mb/s. tak naprawde to możliwości łącza oni testują przez pierwszy miesiąc obowiązywania umowy (czyli już po podpisaniu jej), wygląda to tak że przez pierwszy miesiąc masz starą prędkość internetu a oni sobie to niby wszytko testują i po miesiącu dają ci nawyższą mozliwą prędkość. Ja czekałem cały lipiec i teraz tylko zwięszkyli mi download o 1mb/s, upload został na takim samym poziomie. Centrala jest 200m od mojego domu także nie powinno być problemów, sąsiedzi kożystają z 8mb/s w neostradzie bez problemi i są na tym samym łączu co ja.
          Last edited by yxzabc; 01.08.2011, 12:48.

Skomentuj

Nawet mnie nie straszcie, bo niedawno podpisałem umowe no limits :P razem z telefonem za darmo na całą europe.
            Netia spot leży na biurku i czeka na termin, bo początkiem października mi się umowa z tp ( neo ) kończy.

Skomentuj

no to jeśli będzie miał to zrobione w ten spsób co ja to tak:
              listopad: czekanie na wypowiedzenie tp o ile neti uda się złożyć przed 1 listopada podanie w twoim imieniu, jesli nie to czekasz jeszcze cały grudzień.
              potem jeśli się uda to przez grudzień bd miał testowanie łącza, czyli najmniejsza możliwą prędkość, chwilowe skoki prędkości i brak stabilności internetu, a jak sie nie uda to zrobią to dopiwero w styczniu, i potem będziesz miał "najszybszą" mozliwą prędkość internetu. :)
              ja miałem dokładnie tak, czekam od końca kwietnia.

Skomentuj

Zamieszczone przez mari@n Zobacz posta
                A czy masz może abonament na telefon w tp? Bo jeśli tak i jest to ten najniższy abonament to zwyczajnie tp nie zgodzi się na prędkość większą niż 2Mb/s
                Jesteś tego pewien, gdyż właśnie najtańszy tel. z TP mamy (socjalny, czy jakoś tak)? Bo jeśli tak, to sram na Netię i idę do TP. Cenowo to wychodzi podobnie. No chyba, że Neostrada też jest tym "limitem" ograniczona...

Skomentuj

Ogólnie rzecz biorąc Netia i jaki kabel taki internet to ściema. http://www.wykop.pl/artykul/829673/n...ciugami-umowy/ przeczytajcie zanim podpiszecie.

Skomentuj

jak ja chciałem 2 lata temu zamówić neostradę, i miałem ten najniższy abonament to powiedzieli mi że przy tym abonamencie wogóle nie dadzą mi neostrady, dlatego zdecydowałem się na netię wtedy. nie wiem jak jest teraz.

Skomentuj

Wielokrotnie czytałem o Netii, to straszni naciągacze, trzymałbym si od nich z daleka. Zresztą hasło "jaki drut taki internet" jest świetną zasłoną dymną i dobrą reklamą jednocześnie. Każdy myśli że dostanie bóg wie ile Mb a jak przyjdzie co do czego to mają usprawiedliwienie, że masz kiepski drut.

Ogólnie infrastruktura TPSA jest w wielu miejscach bardzo kiepska. Linie są mocno zaszumione, neo często działa marnie i niestabilnie.

Osobiście od ponad 4 lat mam dialog i szczerze polecam tę firme. Awarie zdarzają się naprawdę sporadycznie, przepustowość jest taka jaką masz wykupioną a nawet ciut wyższa. Zero problemów z kruczkami w umowach, zapisami drobnym druczkiem, pakietami których się nie chciało. Po prostu po ludzku, tak jak powinno być. Nie ma mydlenia oczu dziesiątkami Mb. Ja mam 4Mb ale za to o każdej porze każdego dnia. Uruchamiam ściaganie i bezproblemowo leci 500kB/s.

Skomentuj

ogólnie mi chodzi o to czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka mniej więcej prędkość działała by na moim łączu
                        Technologia: DSL
                        Protokół: PPPoA
                        Szybkość połączenia: 2.50 Mbps Downstream / 0.32 Mbps Upstream
                        Czas trwania połączenia: 0 godziny, 13 minuty
                        Maksymalna szybkość linii: 7.63 Mbps Downstream / 0.99 Mbps Upstream
                        Margines zakłóceń: 28.20 dB Downstream / 25.00 dB Upstream
                        Tłumienie linii: 29.10 dB Downstream / 13.00 dB Upstream
                        Modulacja linii: G.992.1 Annex A
                        Brama domyślna: 195.114.190.154
                        Serwer DNS 62.233.233.233
                        87.204.204.204

bo jak będe miał pewność że może być więcej to będę sie domagał swojego i może mi się uda z nimi cos ponegocjować, zawsze jest tak że jak się dopomina u nich to wkońcu to dadzą

Skomentuj

U mnie Dialog nie działa. Myślę nad Orange albo T-mobile, bo do Netii już mnie zraziliście :P

Skomentuj

słyszałem dobre opinie też o polsacie

Skomentuj

A jakiś problem do UPC macie? Używam i mam u siebie 25 Mbits/s i transfer jest zawsze około 3,2MB/s i całkowicie zero problemów a płacę 80 zł więc cena jak najbardziej dla mnie OK.

Skomentuj

Jakbym mieszkał w bloku...

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                  Jesteś tego pewien, gdyż właśnie najtańszy tel. z TP mamy (socjalny, czy jakoś tak)? Bo jeśli tak, to sram na Netię i idę do TP. Cenowo to wychodzi podobnie. No chyba, że Neostrada też jest tym "limitem" ograniczona...
                                  Na 100% pewny nie jestem, ale takie coś tyczy się również neo, jeśli masz socjalny to max 2Mb po zwiększeniu abonamentu bedziesz mogł mieć większą prędkość.

Skomentuj

abonament socjalny jest już zniesiony, jak nie jesteście pewni to zadzwońcie do tp czy netii i Wam coś powiedzą, powinni być lepiej poinformowani :)

Skomentuj

Byłem wczoraj w salonie Orange. Na socjalnym tylko Neostrady nie można założyć, a każdy inny operator założy neta. Dowiedziałem się, że nawet 20Mb mogłoby działać u mnie Teraz tylko wypowiedzenie umowy do Netii wysłać.
                                      Dzięki za ten temat, bo pewnie przedłużyłbym z Netią umowę, ale jak się dowiedziałem jak to może wyglądać, to się opamiętałem :)

Skomentuj

jak już pisałem wcześniej mozna się z netią dogadać :P dzwoniłem do nich kilka razy o tę prędkość (wysłali techników na diagnostyke mojego łącza), dowiedziałem się że na moim łączu spokojnie będzie działać prędkosć 8mb/s, tzn już działa, tylko jest pewnien problem. rozmawiałem z konsultantem na ten temat i oni stwierdzili że prędkość internetu w netiaspocie to 8mb/s, taka prędkość dochodzi do routera, ale już do komputera dochodzi tylko 2mb/s (komputer taką prędkość odbiera), i ten pan powiedział mi że wina leży po stronie mojego komputera. nie potrafił mi powiedzieć czy to wina karty sieciowej czy czegoś innego, ale obstawiał programy antywirusowe, lub system operacyjny. teraz mam pytanie do was, do kogoś kto się na tym zna, jak mogę rozwiązać ten problem? byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X