Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skąd się wzięły wasze ksywy ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skąd się wzięły wasze ksywy ?

Jak w temacie.

Moja powstała przez przypadek.
    Koleś zakładał mi dostęp do jakiegos systemu informatycznego i sie pomylił w nazwisku i tak powstało "ditomek".
    Osobiście do tego czasu korzystałem z innej ksywki która sam wymyśliłem. Teraz odeszła w zapomnienie i korzystam z ditomek. Ostatnio na innych forach można znależć mnie jako Bob Budowniczy (ulubiona bajka mojego synka)
    Z chęcią tutaj też zmieniłbym sobie ksywke na Bob ale nie wiem czy się da.
    Pozdrawiam

Skomentuj

Kurcze, założyłem temat a sam nie napisałem jak to ze mną było. A więc, ksywek mam kilka-
      - Kocur - Jak byłem mały, jeszcze do przedszkola nie chodziłem, to tata zabierał mnie do podstawówki -był dyrektorem. w tym czasie moja siostra chodziła do 7 klasy i raz poszedłem z nią na lekcje. podobno w tamtych latach-'89 leciała bajka " Kotek Damianek (to moje imię) i tak już zostało. Potem były już odmiany- Kocur, Jinx, Filemon itp.
      - Łupa - ta powstała ok 1,5 roku temu u koleżanki na 18-stce: całą noc piliśmy i na imprezce był mój ulubiony przysmak - kiwi. A ja kiwi jadłem z łupą. A jeszcze lepszy motyw bo zacząłem pić wódkę i nie przepijać tylko kiwi na pół pokroiłem i przegryzałem. na drugi dzień tak mnie język piekł od tych włosków że nie mogłem prawie nic jeść.
      Na resztę nie będę się rozpisywał...

Skomentuj

micsta1 - proste. gry pierwszym razem wypelnialem formulaz w necie automatycznie mi to wpisali.to pierwsze 3 litery z imienia i nazwiska z dodana jedynka :) wczesniej z racji nazwiska wolali na mnie Stasiu,Staszek,Stachu - niewyszukane co? w zwiazku z tym ze pamiec u mnie krotka do rzeczy wedlug mnie niewaznych uzywam w necie tylko jednej ksywy wszedzie gdzie tego trzeba:) tzn wszelkie fora,maile, miejsca wymagajace logowania:) Fakt ksywa nie jest niepowtarzala i niebanalna ale swoja funkcje spelnia:)

pozdrawiam

Skomentuj

no to ja kiedys kiedys na lekcji infrmatyki zakładalismy konta pocztowe po 2 przy kompie Ja mam na ime Aleksander i z Danielem siedziałem i powstał dalex1 :)
          Daniel+Alex+No.1= dalex1

Skomentuj

moja ksywka jest bardzo prosta miko86.Mam na imie Mikołaj i urodzilem sie w 1986r i wszedzie uzywam tej ksywki w mailu,forach jest łatwiej zapamietac jedna ksywke.Pozdro

Skomentuj

Moja powstala od nazwiska...

Skomentuj

moja to pierwsze 3 litery mojego imienia i i litery z herbu kielc

Skomentuj

z takiej pewnej bajki ... moze ktos pamieta takiego różowego kota w białem golfie :)

Skomentuj

a ja jestem radioaktywny

Skomentuj

Heh .. mi moja dali znajomi ze sceny sportowej :-) Jakis taki zamyslony chodzilem pewnie i w koncu ktos stwierdzil ze sie zachowuje jak tato muminka :-P i tak juz zostalo do dzisiaj.. podoba mi sie taka ksywka , jest przynajmniej orginalna , jeszcze nigdy nie spotkalem sie zeby kto mial taka sama :)

Skomentuj

he Lynx... cieżko to wytłumaczyc.... po 1 przypisał ją sobie sam gdy wybierałem sie na miejscowy turniej Q3A (który zreszta wygrałem ), potem tak zostało a z czasem przyszła 2 interpretacja Lynx = ryś a ryś to końcówka mojego nazwiska

no i tak juz sie przyjeło :)

Skomentuj

A czy ja muszę pisać?

Oki napiszę:

Więc xywa - Piotr - powstała od mojego imienia

Skomentuj

moja też:)

Skomentuj

I moja :)

Skomentuj

I moja

Skomentuj

pewnego dnia gdy miałem się zarejestrować na Allegro trzeba było podac nick i jakos niezbyt chciało mi się wymyślać i spojzałem na markowy długopis szwedzkiej firmy Flodins........... :)

Skomentuj

a moja ksywka powstala po tym jak przeczytalem ksiazke z serji Magic The Gathering i tam glowny bochater tak mial na imie i jakos mi to wpadlo w oko i zostalo

Skomentuj

A moje pseudo powstało od skrzyżowania imienia i nazwiska :)

Piotr S. - PETER'S ........ruleZzz...... :)

Skomentuj

Krzysztof Sz. -> Sz -> esz -> eszo -> esho -> esh0 :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X