Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[watek fotograficzny] statyw do aparatu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[watek fotograficzny] statyw do aparatu

przymierzam sie do zakupu niedrogiego statywu do aparatu
    bylem w MM i wybadalem statywy firmy HAMA
    napewno odrzucam najtansze modele ze wzgledu na wysokosc

nie bede przeplacal w sklepie dla idiotow wiec szukam czegos na allegro

mozecie cos powiedziec o tych statywach?
    http://allegro.pl/st6-trojnog-statyw...762065360.html
    http://allegro.pl/statyw-fotograficz...747609596.html
    http://allegro.pl/statyw-prof-187cm-...750877374.html

chodzi mi o ich trwalosc, solidnosc i stabilnosc
    moj aparat to canon A630 czyli nie bardzo lekki i nie bardzo ciezki

Tu masz lepszy metalowy statyw na poczatek wystarczy a do tak lekkiego aparatu cieższy nie potrzebny:)
    http://allegro.pl/polaroid-profesjon...750295509.html

Skomentuj

wyglada na to ze to ten sam model ale lepiej wykonany?
      wyglada identycznie ale widze ze ma wieksza nosnosc...

masz/miales go czy tylko z opini?

Skomentuj

A co bys chcial tym fotografowac? Bo te statywy nadaja sie tylko do zdjecia na aukcje allegro i tym podobne. W terenie slabizna.

Skomentuj

Pawel S. Fotografuje od paru lat i miałem styczność z najtanszymi statywami za 50-100zł i szczerze nie postawił bym na tym lustrzanki bo bałbym że sie wypnie taka małpka nie waży wiele i stayw też nie dlatego jest fajny na wycieczke w góry,lepsze statywy zaczynaja sie od 600zł w czym 400zł,kosztuje głowica,która tak naprawde jest najważniejsza a ta z statywu który ci podałem wyglada naprawde zadowalajaco nie bede pisał ze to dobry statyw bo tak nie jest nie ma czegoś takiego jak dobry statyw za te pieniadze lecz do typowo amatorskiego fotografowania amatorskim sprzetem spokojnie wystarczy
          Najlepiej przejdz sie do fotojokera czy saturna tam maja dużo statywów i zauważ ze nawet te za 500zł maja beznadziejnie plaskikowe głowice.

Skomentuj

Marios poka linka do swoich fotek :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              A co bys chcial tym fotografowac?
              glownie w domu. obecny statyw to porazka bo nawet aparatu nie utrzyma
              jakby statyw dawal jakies mozliwosci to moze i w plener bym sie wybral

ale glownie do DIY + rodzinne spotkania

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              Najlepiej przejdz sie do fotojokera czy saturna tam maja dużo statywów i zauważ ze nawet te za 500zł maja beznadziejnie plaskikowe głowice.
              bylem w MM i przegladalem tamte statywy. fakt, wszystko plastik. ale mysle ze ten 1kg mi wszystko utrzyma

a tego polaroida widziales na zywo czy tylko aukcja?
              bo jak oceniales na zywo to kupie

Skomentuj

Ja mam Velbona df 50 i plastik glowicy peka. Statyw za lekkie na moja lustrzanke, w terenie ledwo ledwo daje rady, nie daj boze wyciagac go do gory, telepie sie jak strach na wroble. Ogolnie taka podpierdola. Sensowny statyw kosztuje pare stow.

Skomentuj

no wez mnie nie zalamuj :???:

Skomentuj

wszystkie statywy w przedziale 50-150zl to jeden pies. Dopiero droższe typu przykładowo manfrotto czy velbon coś sobą prezentują (rozchodzi się głównie o osobno kupowaną głowicę)... Niestety dobry statyw musi trochę ważyć. Sam chce kupić nowy statyw, ale na to niestety do lustrzanki muszę przeznaczyć minimum 350-400zł...

Jak nie chcesz nic porządnego to co byś nie kupił do stówki, będzie to samo...

Skomentuj

Z mojego statywu ciezko zrobic ostre zdjecie na ogniskowej 200mm Chyba, ze w samo poludnie, w czerwcu, w upalny dzien, gdy jest tak jasno, ze czasy sa krotkie :) Tylko na szerokim kacie, z krotkimi obiektywami i bez wiatru jest spoko.

Skomentuj

Pogromca mitow Ponad 1.5 roku temu przestałem sie bawić w komercje blogi i strony www zrezygnowałem głownie na rzecz audio i szczerze nie załuje.
                        Pawel S. Niestety nie miałem okazji go widzieć napewno bedziesz sie mógł wybrać w nim w góry na plener bez obaw
                        Ma lepsza głowice niż konkurencja przynamniej tak wyglada na fotografiach Także może warto sie wybrać do saturna i innych tego typu sklepow czy chodzby fotograficznych i tam poszukać statywów.
                        dolphin123 Moim zdaniem jak kupować statyw to manfrotto ale niestety to kosztuje dobry tirpod to wydatek 500-600zł a głowica to 2x tyle i mówie tu całkiem powaznie kasa nie z tej ziemi jak na 3 kijki z magnezu niestety to drogie hobby;D

P.S A jeśli macie swoje blog itp to pochwalcie sie z pewnoscia nie jeden pooglada

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                          dolphin123 Moim zdaniem jak kupować statyw to manfrotto ale niestety to kosztuje dobry tirpod to wydatek 500-600zł a głowica to 2x tyle i mówie tu całkiem powaznie kasa nie z tej ziemi jak na 3 kijki z magnezu niestety to drogie hobby;D
                          Dobrze o tym wiem, bo zaczynam więcej wkładać w sprzęt fotograficzny niż diy... (Chodź ostatni tydzień śmiało temu zaprzecza:) )

Skomentuj

dobra, oblukam jeszcze statywy w sklepach foto i jak nic ciekawego nie znajde to albo kupie polaroida albo najtanszy jaki znajde :p

Skomentuj

Ja używam takiego do amatorskiej zabawy , potrafi w miarę dobrze utrzymać aparat z obiektywem 500mm
                              http://allegro.pl/wysoki-statyw-foto...763835078.html

Skomentuj

panowie, ale ja mam kompakta o wadze ok 0,5kg z bateriami!

Skomentuj

no to nie przesadzaj i taki za 5dyszek Ci spokojnie starczy. Pod warunkiem ze masz wyzwalacz min 2s, bo na statywie nie naciśniesz spustu migawki tak aby nie ruszyć chociaż minimalnie tym statywem

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Pod warunkiem ze masz wyzwalacz min 2s
                                    tak, mam regulowany

Skomentuj

no to nie wtapiaj kasy w statywy za stówkę czy więcej bo nie ma sensu.

Skomentuj

no to biore najtanszy

tylko ktory z tych 3 co pokazalem na poczatku?
                                        najtanszy jest najnizszy. do fotek w domu wystarczy...
                                        warto brac wyzszy?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X