Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie maskownice? ;/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie maskownice? ;/

juz prawie skaczylismy kolumny , ( na prace dyplomowa), tylko tak sie zastanawiam jakie dac maskownice na przod ;/. siatka by chyba byla najlepsza, ale ta specjalna jest dosyc droga, a nam juz sie fundusze prawie skaczyly ;/. macie moze jakies pomysly?
    jeszcze listwy aluminiowe pojda na gore i na dol :) ( na gorze juz sa), no i pewnie na boki jeszcze po kawalku damy, no ale najwazniejsza jest teraz ta maskownica....
    Jesli nie widac zdjec, sproboj przez linki:
    http://www.kolumny2004.republika.pl/e1.JPG
    http://www.kolumny2004.republika.pl/e2.JPG

sprobuj zapytac w sklepie ogrodniczym o siadke z oczkami w ksztalcie plastra miodu bedzie wygladac tak jak to ty powiedzieles ta specjalna

Skomentuj

mam dwie "wolne" maskownice 25cm ale z tego co widze to chyba beda za male :(

Skomentuj

to jest glosnik 15 albo 18 " na oko jak chcesz okragla maskownice na glosnik to sie zglos

Skomentuj

w stx-sie mają maskownice 15 po 7 zł, a z tymi listwami to moim zdaniem nie za ładnie będzie wygądć lepiej daj same narożniki metalowe albo plastikowe

Skomentuj

hm... no to jest glosnik Gamma 15'. ale nie wiem czy dobrze bedzie wygaldala taka okragla maskownica ;/.
            a co do listew no to juz postanowione :). mi tez do konca sie to nie podoba, ale juz tak bylo zaplanowane, przynajmniej materialu nik nie oderwie jak tak bedzie . a mysle ze jak sie da jeszcze od dolu te listwy, i takie kawalki na bokach to bedzie w miare.... :).

a co myslicie o takiej zwyklej maskonicy, jak sie w domowych kolumnach robi? :), tyle ze to nie bedzie robilo wtedy jako ochrona glosnika.... ;/. sam nie wiem...

Skomentuj

wtedy to będą wyglądały troszke tajemniczo ale też ładnie. Przy częstym przenoszeniu szybko się zniszcza:( a już nie wspomne o imprezie - ludziom to czasem takierzeczy do głowy przychodzą że strach

Skomentuj

POdobno są takie siatki do kląbów w ogrodniczych marketach. Sugeruję też np napisać emaila do firm w tej sprawie, może mają coś takiego na stanie.

Okrągłe grile to zły pomysł do kolumn tego gabarytu...jak coś robić to pożądnie i do końca :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DeeJay_Sqter
                  jak coś robić to pożądnie i do końca :)
                  tez tak uwazam :), tyle ze to jest na prace dyplomowa, narazie nas one wyszly ponad 1500zł, jeszcze nie wiadomo do konca ile nam zwroca ;/, jak by calosc zwrocili to bysmy ze swojej kieszeniu zrobili ta siatke, ale jak zwroca nam np. 1000zł, to ok 500zł zostanie dla nas do zaplaty... ;/ hmm..., no zobaczymy.....
                  a tak po za tym to te kolumny beda przeaznie na jakies apele itp. dyskotek raczej przy nich robic nie beda :), chociaz... kto wie... .

Skomentuj

!!!! 1500zł?? co to za głośniki?? sopran/bass??

Skomentuj

:), nisko-srednio to Eminence Gamma 15', a wysokotonowy to APT 150 :). Same glosniki na jedna kolumne to koszt ok 500zł.

Skomentuj

czyli reszta kosztowała 250zł (na jedną kolumnę) ???? Z czego zrobiliście obudowę ???

Skomentuj

:), no wiec tak.... :
                          za plyty na obudowe zaplacilem -ok 75zł ( na 1 kolumne, wiorowa 25mm, ok 1,6mkw na jedna)
                          Czesci do filtra gornoprzepustowego - ok 20zł
                          wygluszenie - 15zł
                          BR, raczki, terminal - ok 15zł
                          obicie ( chodnik :) )- 25zl
                          kabel - 12zł
                          sylikon, klej, szpachla, papier scierny itp.. :)- ok 30zł
                          listwy aluminiowe - 30zł
                          + inne pierdolki i sie nazbieralo.... :)

[ Dodano: 2004-12-15, 16:50 ]
                          wczoraj jak to zwazylismy to wyszlo ok 35kg :), wiec chyba jest dosyc ciezkie wiec i kosztowac troche musi hehe<lol> ( oby tylko dyrektor w to uwiezyl )hehe. nie no, zartuje, zadnych przekretow nie robilismy, to naprawde tyle nas wyszlo.

Skomentuj

strasznie droga ta płyta ja za 3,2m^2 płace 50zł...... także 22mm (25 chyba wogóle niema...) reszta w normie

Skomentuj

Uff...już się bałem że coś złego siedzi w środku. Poważna konstrukcja jednym słowem :)

Skomentuj

hmm.... za 3.2mkw 50zł? ;/. ja za 3,2 mkw (25mm) zaplacilem 140zł;/. ale taniej nie znalazlem w okolicy, wszedzie chcieli sporo wiecej....., Tyle ze to jest normalna plyta meblowa, laminowana ( tak to sie chyba nazywa:) ). Innej nie moglem znalezc.... no trudno. juz gotowe wiec.... .

Skomentuj

ja kupuje surową. tansza i mniejsze problemy- wszystko mozna przykleić i nie trzeba szlifować na łączeniach żeby klej łapał
                                  PS mam nadzieje że oszlifowałeś krawędzie bo inaczej twoje klejenie na niewiele się zda.....

Skomentuj

oops :-D. hehe
                                    u mnie w okolicy nie moglem dostac ani MDFu. ani surowej plyty .... ;/. tez bym taka wolal, bo wszystko sie lepiej takiej trzyma....

Skomentuj

a statywy szkola ma ?? i czy porobiles mocowania do statywow bo ztych fotek nie widac ... takie profilaktyczne pytanie :)

Skomentuj

myslalem nad tym zeby zrobic, ale nie zrobilem :), a czy szkola ma statywy to nawet nie wiem :).

Skomentuj

Czaruję...
                                        X