Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projektor i jego rozdzielczosc wyswietlania obrazu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
    no i tak tu kazdy pisze o full hd hdmi i innych bajerach z ktorych wiekszosci obok siebie normalny czlowiek nie rozrozni a
    Naprawdę nie widzisz różnicy w rozdzielczości pomiędzy fullHD a poniżej 1080p?

Skomentuj

zalezy jaki podasz sygnal, wiekszosc ma kablowke albo dvd, chcac miec sygnal full hd musisz miec filmy full hd lub bluray. Ogladajac na brata toshibie i moim samsungu ten sam film podpiety pod ps3 na bluray roznica nie byla jakas mega zeby z odleglosci 4m rzucala sie w oczy (tv 37''). na projektorze wg mnie nie wiem kazdy ma inne odczucia film bluray wyglada lepiej niz na moim fullhd tv dlatego go nie odpalam i za 1,5mca jak wroce z uk idzie na allegro

Skomentuj

na projektorze wg mnie nie wiem kazdy ma inne odczucia film bluray wyglada lepiej niz na moim fullhd tv
        Z tego samego bluray'a i tej samej płyty ?

Skomentuj

tak w tym samym momencie sygnal rozdzielony na 2 wiem strata jakosci ale strata na 2 odbiornikach wiec i tak niezauwazalna. roznica w tv jest jedynie widoczna przy malej odleglosci. noramlne ogladanie 4m w moim przypadku nie wiem jaki trzeba miec wzrok.... jesli ja i brat nie widzielismy roznicy widocznej jedynie w konfiguracji poszczegolnych tv a nie jakosci obrazu. roznica moze byc przy gigantycznych tv gdzie piksele wychodza ale nawet przy rzutniku one nie wychodza bo dla mnie obraz jest plynny ostry i nie jest kanciasty jak przy malej ilosci pikseli

Skomentuj

A widziałeś obraz z projektora full HD?
            Jak dajesz sygnał, po s-video?

Skomentuj

z full hd tylko w sali projekcyjnej w sklepie ale i tak sygnal nie byl full hd wiec zadna roznica. Pod s-video mam podlaczony polsat i ps3 a lap standard d-sub. Rozdzielczosc na projektorze mozesz ustawiac tylko pod karta graficzna, w innych przypadkach oczywiste jest ze projektor dostosowuje sie do rozdzialki urzadzenia wysylajacego

Skomentuj

z full hd tylko w sali projekcyjnej w sklepie ale i tak sygnal nie byl full hd wiec zadna roznica.
                Szkoda postaraj się obejrzeć taj jak to powinno wyglądać, sygnał+obraz.

Rozdzielczosc na projektorze mozesz ustawiac tylko pod karta graficzna
                To zależy od sprzętu.

Skomentuj

no tak ale po co mam kupowac cos czego w domu nie wykorzystam?? jesli nie mam full hd? bluray na tym projektorze wyglada swietnie nie mam zastrzezen a divix jak divix wszedzie tak samo... mi zupelnie wystarcza za 3tyg nakrece filmik jak wroce i wrzuce jak to wyglada bo trzeba sobie postawic pytanie czy warto do ogladania czasem u mnie caly czas kupowac cos czego roznica jest wg mnie malo zauwazalna a cena odstraszajaca, a 1,3k moge wydac i niech lezy w szafie jak sie znudzi. full hd najtansze zaczynaja sie od 3k wiec wg mnie nie warto to nie tv gdzie roznica w cenie jest 200zl gdy ja kupowalem. mam tv fullhd i zaluje bo nie widze z daleka roznicy a i tak malo korzystam z sygnalu bo film moge obejrzec na bardzo dobrym divixie i mi nie przeszkadza oby dobrze byla sciezka dzwiekowa i strumien video zripowane a do gier? nie ma roznicy z projektora korzystam okolo 200godz/miesiac wiec sporo i jezeli zauwazylbym roznice godna uwagi na pewno bym nie oszczedzal gdyz sprzet to podstawa ale ze moje akurat oko widzi obrazy bardzo podobnie to wybor padl na tansza wersje aczkolwiek nie powiedzialbym ze znaczaco odstajaca i do domowego uzytku codziennego wysmienita sprawa mecze filmy gry cudo

Skomentuj

No własnie i o to tu chodzi ten wymieniony wcześniej acer kosztuje 1/3 projektora HD ! Teraz pada pyt. z mojej strony, kto by kupił projektor HD tylko poto żeby przy oglądaniu meczy widzieć na zbliżeniu czy Ronaldo ma pryszcze na czole ? Albo czy Leo umył się za uszami?
                    Ja osobiście mając do przeznaczenia budżet w wysokości ceny projektora HD przeznaczył bym raczej 1/3 na projektor a resztę na nagłośnienie (DIY oczywiście) :) i śmigam "se" te filmy aż miło

PS Patrzę teraz w dość już stary monitor LCD który to podłączony jest przez d-sub... a HD też mogę na nim oglądać, i widzę znaczną różnicę miedzy tym formatem a np. divix`em, więc o co tu chodzi ?

Skomentuj

to nie znaczy ze na duzym ekranie bez full hd filmy hd beda jakosci divix poprostu obraz sklada sie z mniejszej ilosci pikseli i to wszystko, nie widac tego w warunkach domowych mowie z doswiadczenia a nie teorii zeby ogladac mecz w HD musisz miec dekoder i kanal HD jesli nie masz ten sam obraz niezaleznie od urzadzenia

---------- Post dodany o 22:47 ---------- Poprzedni post o 22:47 ----------

u mnie przy 163'' przy zblizeniach widac kazdy szczegol nie ma mowy ze cos jes rozmazane czy cos w tym stylu

Skomentuj

Nie obraz sie konradzik88 ale jak chcesz widziec roznice uzywajac s-video , d-sub ( chyba ze czegos nie zrozumialem ) mam na mysli obraz na twoim fhd lcd , nie mowiac o odleglosci 4m . Proponuje porownac z component albo lepiej dvi , hdmi . Bynajmniej nie twierdze ze roznica pomiedzy sd , hd i fhd jest jakas bardzo znaczaca , bardziej znaczace jest co ogladamy np. plik tekstowy czy film i z jakiej odleglosci . BTW jakos do mnie nie przemawia ze widzisz wszystkie szczegoly w sd przy 163" .

Skomentuj

jak masz blisko to zapraszam to zobaczysz ja widze

pisalem o polaczeniach do projektora a nie LCD

Skomentuj

pytałem o BenQ ms510 ale widze że parametry podobne.
                            Dużo osób go kupuje więc też się zdecyduje. Co mi tam.
                            Aż tak wymagający nie jestem.

Skomentuj

z acerem nie ma zadnych problemow zobaczysz na zywo to ocenisz benq z tego co wiem jak bylo keidys bardzo kiepski system gwarancyjny

Skomentuj

acer to go**o
                                mialem laptopa, ktory rozsypal sie misiac po koncu gwarancji
                                i to nie jedyny przyklad z mojego zycia

no more ACER
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

mam 2 lapy acera i z jednego wlasnie pisze ktory ma 3lata i nie mam problemu dysk raz padl w acerze w ciagu 7 dni dostalem wymiane na nowy 40gb wiekszy ja nie narzekam zato toshiba to syf bo kazdy znajomy ktory ma to matryca pada

---------- Post dodany o 20:51 ---------- Poprzedni post o 20:51 ----------

wiec nie kategoryzuj na jednym przykladzie bo to nie ma sensu bo to mozna powiedziec o kazdej marce

Skomentuj

Nie na temat...
                                    zato toshiba to syf bo kazdy znajomy ktory ma to matryca pada
                                    no wlasnie matryca mi padla w acerze
                                    wiec nie kategoryzuj na jednym przykladzie bo to nie ma sensu bo to mozna powiedziec o kazdej marce
                                    napisalem, ze
                                    Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    i to nie jedyny przyklad z mojego zycia
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      no wlasnie matryca mi padla w acerze
                                      Myślałem, że tylko ja mam pecha do matryc w acerze
                                      Kilka dni temu odesłałem swojego na urlop do Brna, za jakieś dwa tygodnie wróci, mam nadzieję, że nie skończy się jak u kumpla.
                                      Oddał lapa z uszkodzoną taśma od matrycy, a przysłali mu z pobitą matrycą i kazali jeszcze za to zapłacić

Skomentuj

To a sumie troche dziwne ale tez mam acer'a i tez problem z matryca .
                                        Konradzik88 z tym podlaczeniem to bardziej chodzilo mi o lcd bo projektora nie posiadam ale mam 42" plazme w rozdzielczosci 576i i roznica pomiedzy d-sub i dvi jest kolosalna .

P.S. Jak sie robi offtop ?

Skomentuj

Nie na temat...
                                          lklukasz a miałeś projektor acera ? bo tu mowa jest o projektorze a nie o laptopie! Ja tam acera wg nie bronię i neutralny jestem wobec tej firmy, zirytowało mnie natomiast to że komuś pada jakiś produkt to inny bo tej samej firmy też jest/będzie do kitu, tak nie można myśleć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X