Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie literki aktualnie goszczą w waszych umysłach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ma Piękniejsza Połówka czyta właśnie trylogię Pan Lodowego Ogrodu, polskiego autora Jarosława Grzędowicza. Podobnież całkiem niezłe, choć ja nie przepadam za fantastyką baśniową (jak Harry Potter, Wiedźmin czy Władca Pierścieni).

Podobnież niezły jest też cały cykl Zwiadowcy http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwiadowcy
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
      A techniczne ksiazki tez sa brane pod uwage ?
      Dobre pyt.

Ja ostatnio najwięcej czytam diyaudio.pl (polecam każdemu kogo interesuje......... - a przede wszystkim cholernie wciąga ) można czytać latami :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
        A techniczne ksiazki tez sa brane pod uwage ? Bo jesli tak, to ostatnio czytam Understanding SIP Servlets 1.1 Oczywiscie nikomu nie polecam tej ksiazki
        Hehe ja od dość długiego czasu nic normalnego nie czytałem "Delta-Sigma Data Converters - Theory, Design and Simulation" IEEE Press nikomu nie polecam no chyba że zasnąć nie może :P

Meczę tasiemca "Rolanda" Kinga od "jakiegoś" czasu. (nie pamiętam już co było w pierwszych częściach :P )

Skomentuj

Ostatnie wieczory "Przygody Mikołajka" Sempe Jean-Jacques, Goscinny Rene. Pozdrawiam moje kochane dzieci :)
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Aktualnie jestem za półmetkiem "Łapy precz od tej książki" Van Helsing'a i moje wrażenia są bardzo mieszane. Ktoś czytał? Jakieś opinie?

Skomentuj

Widzę że temat nieco obumiera ale sobie jeszcze trochę pospamie :) Powyższej pozycji do końca nie doczytałem, niestety autor przegiął i nie dałem rady się dalej zmuszać. Za to wziąłem się za serie "Zwiadowcy", kończę powoli pierwszy tom i pozytywnie go odbieram. Literatura nie jest zbyt ambitna, w końcu kierowana głównie do młodzieży, ale czyta się przyjemnie, w sam raz na zabicie czasu.

Skomentuj

Ci "Zwiadowcy", to od Flanagana? Widzę, że oceniana jest dobrze, a nawet bardzo dobrze i seria trzyma poziom (sugerując się zbliżonymi ocenami). Potrzebuję czegoś do autobusu, żeby sobie czytać (o ile zajmę miejsce siedzące ) w drodze na uczelnię. Albo przypomnę sobie cykl George'a Martina, albo zacznę w/w, o ile rzeczywiście warto.
                Czytałem też cykl: "Malazańska księga poległych" pióra Stevena Eriksona, ale nie pamiętam gdzie, i w którym tomie się zatrzymałem. Muszę jednak przyznać, że te kilka pierwszych tomów czytało się bardzo dobrze, szczególnie pierwsze 3-4, dalej też jest dobrze, ale już nie tak "epicko" i nie miałem łez w oczach czytając "godniejsze" fragmenty (pamiętny Sznur Psów...)
                I tak zachęcam, bo to przednie fantasy, całkiem inne spojrzenie na magię niż np Wiedźmin, czy Władca Pierścieni.

Skomentuj

Ci zwiadowcy. Jak czytałem wstęp to miałem wątpliwości, historyjka banalna, ale przebrnąłem przez pierwsze parę rozdziałów i nawet nie zauważyłem jak była 3ecia w nocy Tak więc wkręca się bardzo fajnie, gdyby nie brak czasu ostatnio to pewnie łupałbym już kolejny tom :)

Skomentuj

Teraz zabieram się za 7 część zwiadowców :P
                    Tak, od Johna Flanagana
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A ja ostatnio też trochę się rozczytałem. Na pierwszy ogień poszła książka "Stiga" czyi Ben Collins "Człowiek w białym kombinezonie", następnie świeżutka pozycja, J. Palikot "Kulisy platformy", całkiem ciekawie i zasłużenie obsmarował czołowych polityków platformy i nie tylko, należało im się hyhy . Teraz na rozkładzie jest "Wielki projekt" Stephena Howkinga :)

Skomentuj

To może i ja się dopiszę pozycją godną polecenia jest "Wzmacniacze Elektroakustyczne" mgr inż. Maciej Feszczuk. Podstawowe informacje o wzmakach, jasno i klarownie opisano, przedstawiono różne zjawiska coś dla takich żółtodziobów jak ja :)

Skomentuj

Panowie, czytał może ktoś sagę "Pieśń lodu i ognia?" George'a R. R. Martina? Widziałem że kolega to łupię a pierwsza część "gra o tron" stała się dość popularna ostatnimi czasy, no i potrzebuje utwierdzenia że warto się zabierać

Skomentuj

Moja luba twierdzi, że warto, zresztą przeczytała już 5 części :)

Skomentuj

Noo, to git majonez Skończę tylko czytać jeszcze raz wiedźmina (zostało jedyne nieco ponad 1000 stron ) i można wszamać :)

Skomentuj

Pisałem w tym temacie już o tej sadze: książki pierwsza klasa. Z początku jest ciężko, bo autor wprowadza sporo osób, ale od połowy książki już się kojarzy kto jest kto. Tylko dobrze byłoby nie robić długich przerw między kolejnymi tomami, bo człowiek zapomni połowy faktów i osób Ja, dajmy na to, czytałem na kompie, bo w bibliotece mieli tylko dwa pierwsze tomy.

Dobra jest też ta seria (również napomknąłem w tym temacie): http://www.biblionetka.pl/bookSerie....rder=avgrating

Z ciekawości sprawdziłem tych "Zwiadowców" - przeczytałem jeden tom i ta cukierkowość, banalność i okrutna przewidywalność mnie zniechęciły.

Sięgnąłem później też po Metro 2033 i 2034. O ile pierwsza część (2033) jest bardzo dobra (od połowy zaczyna się konkretna, klimatyczna akcja), to 2034 nie zdołałem ukończyć. Poziom żenujący.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                  Sięgnąłem później też po Metro 2033 i 2034. O ile pierwsza część (2033) jest bardzo dobra (od połowy zaczyna się konkretna, klimatyczna akcja), to 2034 nie zdołałem ukończyć. Poziom żenujący.
                                  Fakt, druga część nie jest tak dobra jak pierwsza. Ale nie nazwałbym poziomu żenującym...

Jest nowa książka tego autora: Czas zmierzchu http://www.qfant.pl/index.php?option...80%9D-patronat
                                  Niestety nie wiem czy fajna, czy nie...bo nie mam czasu do niej przysiąść :/
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Ale nie nazwałbym poziomu żenującym...
                                    Może i przesadziłem z tym określeniem, ale nie zmienia to faktu, że klimatu już prawie wcale nie ma, a postać "uber" Huntera jest kiczowata.

Skomentuj

Może i przesadziłem z tym określeniem, ale nie zmienia to faktu, że klimatu już prawie wcale nie ma, a postać "uber" Huntera jest kiczowata.
                                      Ale przyznasz, że zakończenie Metra 2033 jest co najmniej zaskakujące...:razz:

Skomentuj

Z ciekawości sprawdziłem tych "Zwiadowców" - przeczytałem jeden tom i ta cukierkowość, banalność i okrutna przewidywalność mnie zniechęciły.
                                        Ja wytrwałem do drugiego tomu i dopadł mnie ten sam problem. Początkowo fajnie się czytało jednak banalność i przewidywalność zabija tą serie.

Skomentuj

Po raz kolejny przeczytane : "Kroniki Jakuba Wędrowycza" Andrzeja Pilipiuka. Mistrzostwo polecam.

Teraz mam ochotę zagłębić się w książkach serii: "Czarna seria"
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X