Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie literki aktualnie goszczą w waszych umysłach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Teraz już wiem :) Po obejrzeniu serialu raczej jednak książka mnie nie zaskoczy co jest pewno jej głównym atutem.

Zwyczajowo już chyba-patrząc na poprzednie posty-dla tej pory roku przeczytałem sobie sagę sapkowskiego, ale 5 tomów bez opowiadań pobocznych, no i czuje jakiś niedosyt. Tym bardziej że Andrzej jednak zdementował słowa z przed blisko roku w których zapowiadał nową książkę. No chyba że to tylko taka gra marketingowa żeby podsycić ewentualnego klienta, oby

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
      Po obejrzeniu serialu raczej jednak książka mnie nie zaskoczy co jest pewno jej głównym atutem.
      Zawsze jest tom drugi... i trzeci... i czwarty... i piąty... i...
      5 tomów bez opowiadań
      Trochę szkoda, bo z opowiadaniami całość jest dużo pełniejsza i ma się już na początku sagi pojęcie o osobach i miejscach.

Polecam za jakiś czas przesłuchać audiobooka czytanego przez Rocha Siemianowskiego. W sam raz na zimowe wieczory: można leżeć, albo ćwiczyć i wsłuchiwać się w głos owego wybitnego lektora.

Skomentuj

Ja przeczytałem cykl Ziemiomorze Pani: Ursula K. Le Guin - zacne!
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
          Trochę szkoda, bo z opowiadaniami całość jest dużo pełniejsza i ma się już na początku sagi pojęcie o osobach i miejscach.
          Ależ znam opowiadania Ale po raz 3ci jakoś mnie do nich nie ciągnie, za to jestem pewien że do sagi napewno jeszcze wrócę, może nie w tym roku...choć jego koniec już bliski

Skomentuj

przeczytałem sobie sagę sapkowskiego, ale 5 tomów bez opowiadań
            Zrozumiałem, że ich nie czytałeś wcale :)

Brat czytał Metro 2033, 2034 i kilka innych książek z tego uniwersum; chyba Piter i Do światła i mu się podobało. Ja za to nie mogłem przełknąć 2034, bo o ile 2033 była bardzo dobra, to kontynuacja powodowała u mnie zwiotczenie wszelkich członków i rozluźnienie zwieraczy...
            Teraz mój nacjonalistyczny brat zagłębia się w lekturę o ciekawym tytule: Plan rasy panów. Jak skończy to sam się za to wezmę

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
              Brat czytał Metro 2033, 2034 i kilka innych książek z tego uniwersum; chyba Piter i Do światła i mu się podobało.
              Także czytałem, z pobocznych bardzo fajna książka to "Do światła". Ostatnio wyszła kolejna część "Do mroku". Za to bardzo nie polecam "Czas zmierzchu" - tragedia.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

cos tu cisza .... ja dzis wlasnie skonczylem skazanych na shawshank, i zaczynam serie Bourna od R. Ludluma a co panowie u was?

Skomentuj

Właśnie jestem w trakcie czytania książek Brent Weeks.

Skomentuj

A z fajnych to wam polecę serię Czarna kompania Glena Cooka, i tego samego człowieka serię o Garrecie, na wesoło :)
                    Sam właśnie zacząłem Wiedźmina, po raz trzeci już :)

Skomentuj

na mnie czeka 250ksiazek w kolejce, cala tworczosc ludluma, clancy-sa, tolkiena, orsona scott carda, dan brawna do odswierzenia, cobena, verne-a, mastertona, kinga, gra o trona marina georga w calosci, pilipiuka, sapkowskiego mam czytania na 3lata :P kundel wciaga chyba ze wzgledu na mobilnosc :P

Nie na temat...
                      moglby ktos zmienic nazwe tematu bo az mnie mdli od niej, brzmi jak " słit fociusia" zamiast samojebka, jak w klubie spedalonych starszych panów sory ale ta nazwa jest daleko poza moim naturalnym codziennym jezykiem
                      Last edited by konradzik88; 25.08.2014, 12:06.

Skomentuj

Patrick O'Brien seria Aubrey-Maturin, czytam całość (20 książek) już drugi raz.

Barbara Tuchman - Sierpniowe salwy.

Skomentuj

Czaruję...
                        X