Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prezentacja PMC i Bryston w Gdansku.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prezentacja PMC i Bryston w Gdansku.

http://www.polskieaudio.com/2011/08/...ton-i-pmc.html

Moze ktos z Was juz byl na tej prezentacji i moze podzielic sie wrazeniami? Jeszcze do soboty mozna posluchac sporo ciekawych rzeczy.

Wybieram się tam w środę z pharohem. Proponowałem lklukaszowi w weekend, ale podobno tylko do piątku będą mieli to i nie wiem czy zdąży przyjechać
    Swoją drogą pisali już mi żebym wziął jakieś swoje zabawki, bo na moim www podobno nie wygląda to najgorzej

Skomentuj

Swietnie, dajcie znac panowie jak to zagra :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Proponowałem lklukaszowi w weekend, ale podobno tylko do piątku będą mieli to i nie wiem czy zdąży przyjechać
        nie zdążę
        bede dopiero po 23:00 w piatek lub ok 10:00 rano w sobote

---------- Post dodany o 23:16 ---------- Poprzedni post o 23:15 ----------

umow sie na sobote rano to bede :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
          W tych jasnych lB2i jest: "75mm soft dome mid range" ? :???: skąd oni to wzięli ?

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            W tych jasnych lB2i jest: "75mm soft dome mid range" ? skąd oni to wzięli ?
            Sami robia
            http://www.ws-audio.com/dvbbs/dv_rss...d=60790&page=6

Skomentuj

czemu zawsze w gdańsku zawsze coś jest jak mnie nie ma nie mogli poczekać tydzień :<

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/trojmiasto...eje_12298.html
                Masz i czytaj... :P Tworzy się klub aby robić spoty ze swoimi sprzętami. Tyle, że ja raczej odpuszczę ze względu na poświęcenie więcej czasu fotografii.

Skomentuj

Tyle, że ja raczej odpuszczę ze względu na poświęcenie więcej czasu fotografii.
                  Nic przeciez nie stoi na przeszkodzie, zebys robil fotki na tych spotach

Skomentuj

Byłem z pharohem i siedziałem z nim ok dwie godzinki. Powiem szczerze, że warto się wybrać. Wybór kolumn i wzmacniaczy spory. Prawie połowa tego co można spotkać na audzioszole w Warszawie, tu stoi na stanie. Nie wiem jak to wygląda na pomiarach, ale widać że dużo pracy zostało włożone w przygotowaniu pokoju odsłuchowego. Wielki szacun! Jak będzie inny sprzęt grał to na pewno odwiedzę jeszcze raz chętnie:)

Skomentuj

Byłem z pharohem i siedziałem z nim ok dwie godzinki. Powiem szczerze, że warto się wybrać. Wybór kolumn i wzmacniaczy spory. Prawie połowa tego co można spotkać na audzioszole w Warszawie, tu stoi na stanie. Nie wiem jak to wygląda na pomiarach, ale widać że dużo pracy zostało włożone w przygotowaniu pokoju odsłuchowego. Wielki szacun! Jak będzie inny sprzęt grał to na pewno odwiedzę jeszcze raz chętnie

A daleko to od Was ? Bo mam chęć by się tam przejechać, (tylko że mam równiuśkie 200km :/ ) a jak już tam będę to bym od razu chętnie "zobaczył" i wasze DIY

---------- Post dodany o 20:23 ---------- Poprzedni post o 20:19 ----------

A PMC tylko do 10tego ? Czy na jakiej zasadzie ta "wielka prezentacja...." ?

Skomentuj

No kurde, napiszcie czego sluchaliscie, jakiej muzyki, jakie wnioski :P

Skomentuj

w sobote bedzie juz po wszystkim?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Moze napisz do nich i zapytaj. W reklamowce jest do 10 wlacznie.

Skomentuj

Grał ten model kolumn PMC:

Jako zestaw grało to z wielką ilością szczegółów, dosyć przejrzyście.
                              1. Góra. Dla mnie zbyt natarczywa i zaryzykowałbym nawet pojęcie, że miało to trochę sybilantów. Po prostu nie mój gust.
                              2. Wyższa średnica wybrzmiewająca, mi nie do końca trafia w gust, natomiast wiem że wielu bardzo by się to spodobało.
                              3. Niska średnica na bardzo dobrym poziomie. Marcus Miller grał rewelacyjnie.
                              4. Przede wszystkim byłem ciekawy niskich rejestrów jaką pokaże PMC. I niestety troszkę mnie zawiodła... Brakowało mi niskiego basu, przede wszystkim w kawałku Chris Jones - Long After You're Gone. Spodziewałem się trochę większego mięcha. Nie chodzi tu o przeciągnięcie basu, ale o to że w pewnym momencie odczuwalny był Natomiast wyższy bas z zakresu 60-80Hz bardzo punktowy i analityczny z typowym dla perkusji wykopem. W tym zakresie bardzo fajnie. Kawałek testowy perkusji pokazał w czym PMC są najlepsze. Katie Melua - Twisted stonowanie i nie odczuwałem tu też raczej braków.
                              Chyba tyle... :)

---------- Post dodany o 21:50 ---------- Poprzedni post o 21:48 ----------

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              Śmiało możemy tam w sobotę zajechać, bo zestaw jeszcze będzie :)

Skomentuj

Ogolnie wnioski takie jak przedstawil Dolphin

Charakterystyka czestotliwosciowa zestawu jest wznoszaca, przez co nie kazdemu moze podpasowac takie brzmienie. Srednica bardzo fajna, czysta, prawdopodobnie na podziale miedzy wooferem a sredniakiem byla leciutko podbita ale to raczej szczegol. Dla mnie ogolnie bylo stanowczo za ostro na gorze i na wyzszej srednicy (ale tylko ma mojej muzyce, sluchalem dwoch kawalkow Madonny ). Na utworach ( nie pamietam niestety co to bylo :p Jazz/Blues ? ) prezentowanych w salonie gralo to rewelacyjnie.

Skomentuj

Jak duży wpływ na jakość prezentowanego zestawu ma ich pomieszczenie?

Skomentuj

Duży. Nie zauważyłem, żeby dźwięk odbijał się od ścian, raczej był pochłaniany. Stały dwa fotele na których siedzieliśmy, jeden za drugim i różnice na basie można było dostrzec od razu. Z przodu bas był zwarty, a na tylnym bardziej buczący.
                                    Trzeba pomyśleć nad ustrojem swojego pomieszczenia...
                                    Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                    Charakterystyka czestotliwosciowa zestawu jest wznoszaca, przez co nie kazdemu moze podpasowac takie brzmienie.
                                    I dlatego chciałbym to usłyszeć na dobrej lampie, brzmienie byłoby na pewno łagodniejsze:)

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                    Na utworach ( nie pamietam niestety co to bylo Jazz/Blues ? ) prezentowanych w salonie gralo to rewelacyjnie.
                                    Stąd też całe szczęście że udało nam się odpalić swoje pliki. Często testowa muzyka dobrana jest pod dany zestaw i brzmi to bardzo dobrze. Na audioszole ma to często miejsce (m.i. WLM)... Przy muzyce potencjalnego klienta można dostrzec pewne niedomagania.

---------- Post dodany o 09:22 ---------- Poprzedni post o 09:12 ----------

Fotki pomieszczenia odsłuchowego:

Skomentuj

Czytalem sporo na temat tych glosnikow i ludzie pisza, ze wersja studyjna jest jasna, wymaga przyzwyczajenia, srednica bardzo dobra, a bas... bas wcale nie schodzi do glebin. Jest dobry, bardzo dobry ale brakuje troche najnizszego dolu. W koncu ta linia ma tylko 1.5m...

Skomentuj

Dokładnie tak jak piszesz:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X